- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- Избори 2014
Гласувах, че даже и машинно.До последно се чудих за кого да гласувам. Един глас в повече е по-добре от нищо.
When I let go by a day without talking to you, that day's just no good... (
пантерата е герберастка то се знае
n00bs
Корабе и ти ли стана еврогейец.
Vsichki sa, vajno e da sa inteligentni. Kvo sporim, edno i sushto e, i bez tva nqma da vlqzat v upravlenieto
1. Различието по произход или вяра не може да се поставя над националната принадлежност.
2. Официалният език в България е българският и в националните медии, издържани от държавния бюджет, не може да има емисии на друг език.
5. Българската държава е длъжна да осигурява здравето, социалната сигурност и условията за духовен и материален просперитет на всички българи с всички средства на държавната власт.
6. Всеки български инвеститор, предприемач и производител е с предимство пред всеки чуждестранен до изравняването на стандарта ни на живот със средноевропейския. Българското производство, търговия и банки трябва да са в български ръце.
7. Данъците и доходите в България трябва да бъдат съобразени с възможностите и нуждите на българското население, а не с изискванията на МВФ и Световната Банка.
11. Програма за преодоляване на демографския срив сред българите.
12. Незабавно изтегляне на войските ни от Ирак.
13. Пълен неутралитет. Никакви чужди военни бази на българска територия.
14. Референдуми по всички важни въпроси, засягащи живота на над 10% от нацията.
15. Българската земеделска земя не се продава на чужденци при никакви условия.
ПП: Затова избрах АТАКА.
Поне това, което говорят съответства и на моите възгледи, друг е въпроса дали ще го изпълнят, но друга партия не видях.
Последно редактирано от defender : 10-05-2014 на 15:22
Да не е било заради това:
![]()
Aeternal – ХИЛЯДИ благодарности за тоя документ! Ще си го ползвам ОТНОВО и ОТНОВО – докато хората наоколо ми не се научат да помнят по-дълго от дванайсет месеца...
(Егаси малоумниците сме понякога... чак и моят бесен оптимизъм се спаружва. Резултатите на АТАКА наистина ме втрещиха. И то толкова скоро след Евроизборите...)
Да можем само да докопаме и подобен документ за милионите, които прибра Сидеров, за да подкрепи правителството на БСП и ДПС миналото лято...
Ето, за баланс, и три хубави момента от моето застъпничество днес:
http://kal.zavinagi.org/?p=524#comment-18419
Все още не схващаш, нали?
Гласуването е привилегия, не дълг.
Отишъл съм, видял съм, че няма никой който да заслужава гласът ми, гласувал съм, макар и невалидно. Чиста ми е съвестта и мога да псувам всеки тъпак, като теб, че гласува за турци, глупаци и продажници.
Невалидните бюлетини се разпределят пропорционално между "турците, глупаците и продажниците".
С каква чиста съвест псуваш? И кого? Хора, които са имали топките да вземат решение ли?
Другият тъпанар пък за Атака гласувал, що, щот са големи патриоти?! Затова сигурно пред бюрото на Атака в Пловдив седмици наред седя 5 кила кофа вазелин. Като разправях на колеги в Германия как националистите се съюзяват с турците, ме питаха дали съм сигурна, че казвам това, което искам и дали съм сигурна.
Тоя побъркания скачаше на журналисти и вандалстваше като 15-годишен напушеняк, ама ние ще гласуваме за него, абе... думи нямам, бе. Срамота!
Последно редактирано от PinkPan7her : 10-05-2014 на 15:52
Няма такова нещо като преразпределяне при гласуване. Невалидната бюлетина вдига прага за влизане, защото се вдига избирателната активност. Негласуването обаче не вдига избирателната активност и спомага за по-нисък 4 процентов праг, тоест като не гласуваш ти спомагаш някой като АТАКА, ДПС, ББЦ и т.н. да увеличават своите проценти, което не се случва при гласуване било дори и с невалидна бюлетина.
МОМЧЕ
Penguin power!!
Империята се разраства-.-
Не мисля, че например с 30% избирателна активност и 10 партии в парламента ще спомогне с нещо за стабилизацията на България. Нека партиите сами заслужат представителството си в парламента, а не да се надяват на ниска избирателна активност, която спомага предимно партиите с твърд или купен електорат.
п.с.: не съм гласувал с невалидна бюлетина
МОМЧЕ
Penguin power!!
Империята се разраства-.-
Съжалявам жалните ти, решителни топки.
Избора при нас се приравнява на ГЕРБ или ДПС+БСП.
Или за някакви малки партии, от които не зависи нищо.
И в 3те случая гласуваш за запазване на статуквото.
Аз днес в тая бюлетина не видях някой, който да има акъла и волята да промени нещо в положителна насока, дори и малко.
Докато гласувате за престъпници и глупаци ще ви псувам.
В нормалните държави "по-малкото зло" може и да е опция, тук не е.
За 25 години никой не потърси отговорност от комунистите за лагерите, никой не потърси отговорност от Костов за най-идиотската приватизация в човешката история, никой не потърси отговорност от горския цар, че си обра имотите, никой не потърси отговорност от ГЕРБ за имбецилното им кадруване, за дебилния Дянков, даването на обществени поръчки без конкурс.
Докато не дойде някой с идея, която мога да подкрепя, няма да гласувам.
Не съм курва и няма да избирам курви да ме представляват.
Ако ти нямаш проблем да те представляват престъпници и курви, аз имам.
Ще ти го смеля - малките партии влизат в парламента и им чуваме гласа, на следващите избори ще вземат по-голям процент и така бавно, но славно се върви напред. Дори ролята им е да правят калабълък (егати думата) в парламента и да възразяват на идиотски предложения от страна на големите, пак е напредък.
Ти си този, на който му е все тая кой го управлява.
И предвид, че решението как да "гласуваш" си го взел отдавна, грам не ти вярвам, че си прочел програмите дори на 5 партии.
Ще ти го смеля и аз,
програма може да изпълнява само партия, която сама съставя кабинет.
При коалиция от ГЕРБ, реформаторите и барека (примерно) коя от 3те програми ще се изпълни?
И колкото и да не ти се вярва, следя нещата от доста време и затова ме е яд.
За да направиш информирано решение трябва да си наясно не само с теорията, но и с практиката.
На теб още теорията ти куца...
^^ да бе пуснал си невалидна, не го вярвам.