- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- Избори 2014
Реформаторите едвам ще влязат в парламента, камо ли да настигнат ГЕРБ.
Папагала е от електората на БСП/ДПС, не заслужава внимание.
Единствената промяна която си заслужава е смяна към мажоритарна система.
До сега не съм пропускал избори, но ако направят гласуването задължително ще ме фанат за кура да гласувам.
На социологическите агенции проучванията им са с "представителни" извадки от по 1000 души.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Да, но тези които най-много гласуват най-малко ползват интернет.
добре, че са тия хора, та да объркват плановете, защото без тях до сега да са ни превърнали в предвидими роби (дори без да го съзнаваме).
Бог да пази простоватите хорица, естествено и да пази по-умните, колко е готино да сме различни, а не глобализирана, хомогенна маса.
Казваш, че живеем в свободна държава и изведнъж ми дойде мисълта, може ли да има държава там, където няма нищо държавно (а всичко е частно), а ако няма държава, то тогава кой ни дава свободата (и кой ни защитава).
А това ме кара да не съм напълно уверен дали живеем в свободна държава.
Даже на изборите вече не знам какво точно избираме - държавно управление или нещо друго.
Последно редактирано от defender : 10-04-2014 на 00:33
Много хубава мисъл - нещо, върху което много българи трябва да се замислят.
В България никой не ти гарантира свобода, същата може да извоюваш до голяма степен, ако не се интересуваш и заминаваш изобщо с политика.
Едно е ясно - изборите са пълен фалш, както и партиите, които се явяват - контрол над резултатите може и бива упражняваш, а това може да бъде доказано по много начини.
Бих повярвал единствено на човек като себе си или някого, когото познавам наистина добре и се е доказал - на останалите...вяра не мога да имам. Всички ламптят за пари, а не искат да си мръднат д-то и с толкова.
Лека нощ!утре ще продължим, че стана време да гласуваме
@Dollie,
Уважавам избора на хората, всеки има своето право и то трябва да бъде уважавано. Мога обаче да попитам за причините да гласуваш за когото си избрала?
Поздрави,
А.
Защото не искам да гласувам за ГЕРБ, БСП, камо ли ДПС.
Бареков обещава развитие на спорта в България, нещо което досега го нямаше.По-високи пенсии и повече работни места,субсидии за земедлците. Знам, че това всички го обещават, но съм решила да гласувам за него, мисля си, че при него ще има промяна. Освен това другите вече са се наяли.
За Атака също бих гласувала![]()
тази дума вече започва да ме дразни, все "добронамерено" ни я натякват за да ни спестят мисленето.обещава
Така е, но всички го правят. Досега след като не видяхме прогрес от досегашните партии, защо да не е нещо ново?
Нещо ново, като, че ли новото не се дели на добро и зло.
Това, че нещо е ново не го прави свято.
Факт. Като цяло в целия списък има доста нови партии, това,че аз съм избрала да гласувам за една от тях, а не някоя от досегашните си е лично мой избор. Днес говорих с баба ми на същата тема и тя ме упрекна за избора ми. Каза ми, че преди при БСП са живяли много добре, но от къде да знам дали сега ще е така, пък и при това което чувам за тях...
ПАСЕ: Обмисляме бойкот на парламентарните избори в България
Дорис Фиала, ръководител на Парламентарната Асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) заяви, че Европа трябва сериозно да обмисли варианта дали да не бойкотира парламентарните избори у нас и изрази мнението, че в България изборите са опорочени и практически не съществува свободен избор...
„Изборите там [България] не позволяват да бъде изразена волята на избирателите“, заявява Фиала, допълвайки че „целия изборен процес е несвободен и несправедлив“.
http://bgnews.me/%D0%BF%D0%B0%D1%81%...2%D0%B0%D1%80/
ПП: А сега, какво ще правим?
„Изборите там [България] не позволяват да бъде изразена волята на избирателите“, заявява Фиала, допълвайки че „целия изборен процес е несвободен и несправедлив“.
Така е, за жалост.
прашката ми стой в шкафа на баба.