За реформаторския блок.
Интересно ми е какъв ще им е истинският резултат и дали няма да излязат пред ГЕРБ. Социологическите агенции ги редят назад, а в половината онлайн анкети са на първо място. И да видим Курбан Байрам колко ще повлияе на вота.
Може да съм наивен, но си мисля, че този път сме близо до качествени реформи в съдебната система и образованието. Създадем ли функционираща съдебна система, оттам насетне ще трябва да се съсредоточим върху темпото, а не съществуването на прогреса ни.
От всички партии, РБ изглеждат най-склонни да се придържат към политическата си програма. След Зелените може би, които ако влязат в парламента, очаквам да постигнат добра симбиоза помежду си.
Говорейки за симбиози, ако ГЕРБ и РБ успеят да установят здравословни взаимоотношения помежду си, може и да видим края на една абсурдна пропагандна машина като ДПС и БСП, която по традиция ще се активира в ранните дни на новото правителство в истинския потенциал на абсурда си.
И така, ще видим дали ще разочароват синия ми ентусиазъм.
ПП: Само ме е яд, че Радан Кънев отхвърли възможността България да стане "туристическа дестинация на лесния джойнт".

. (в кръга на шегата, разбира се, има къде, къде по-важни въпроси на дневен ред).