.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 668

Тема: Избори 2014

Hybrid View

Супер фен Аватара на socareless
    Цитирай Първоначално написано от kosder Виж мнението
    Само, че бъркаш. Всяка партия получила над 1% получава държавна субсидия. Коалициите, за да получат субсидия трябва да минат 4% бариера. Мисля, че правиш разлика между самостоятелна партия и субсидия.

"Чл. 26. Държавна субсидия се отпуска ежегодно и на партиите, които не са представени в Народното събрание, но са получили не по-малко от едно на сто от всички действителни гласове на последните парламентарни избори."
    моя грешка, но при всички положения да гласуваш да финансираш някви анонимници, които я са партия,я не,я се явят на следващите избори, я не, не мисля, че е най-добрия вариант
    като цяло практиката показва,че последното нещо, за което се използват тея субсидии е за развитие на партиите

а и тва, за което ставаше въпрос,че въображаемите мандати на невлезлите партии отиват при тези, които влязат, не разбрах как го оспорваш
    Последно редактирано от socareless : 10-05-2014 на 18:31

Супер фен Аватара на kosder
    Цитирай Първоначално написано от socareless Виж мнението
    моя грешка, но при всички положения да гласуваш да финансираш някви анонимници, които я са партия,я не,я се явят на следващите избори, я не, не мисля, че е най-добрия вариант
    като цяло практиката показва,че последното нещо, за което се използват тея субсидии е за развитие на партиите

а и тва, за което ставаше въпрос,че въображаемите мандати на невлезлите партии отиват при тези, които влязат, не разбрах как го оспорваш
    Обясни ми какъв е другият възможен начин за разпределения на мандатите. На последните парламентарни избори имаше около 40 избори и около 20 от тях взеха под 1 процент. Те по половин депутат ли да вкарат. Става въпрос, че гласа ти не отива зян, ако гласуваш за "малка" партия. Аз съм доволен, ако партията, за която съм гласувал вземат 12 лв. от моя глас, с което да продължат развитието си. Политика се прави с пари, за съжаление. В България е доказателство, че се гласува само за партиите, които получават медийно и социологическо отразяване, което става с пари, и то много.
    МОМЧЕ

Penguin power!!
    Империята се разраства-.-

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си