.
Отговор в тема
Страница 5 от 7 ПървиПърви 1234567 ПоследнаПърви
Резултати от 101 до 125 от общо 156
    Мега фен Аватара на ameli
    Цитирай Първоначално написано от ina7 Виж мнението
    Не съм чела и 4те страници обаче от първата разбрах, че повечето искат да карат матури по езици. Ако нямате взет cae/cpe или ielts с поне 6.5, както и взет daf за немския не си правете илюзии за повече от 5. Ако сте го избрали защото нямате какво да изберете не мислете, че интернет ви е научил на много.
    Нека ти докажа какви глупости приказваш (специално за матурата по АЕ):
    1. Listeninga и на двете е елементарен, така че 6.5 не е нещо непостижимо, но все пак почти нямат общо, освен... че се слушат.
    2. Readinga е IELTS e на академично ниво, което значи поне една идея над средното (разбирай матурата), като пак нямат почти нищо общо в самите си таскове, но 6.5 също не е невъзможно.
    3. Разликата в компонентите - няма Speaking, но пък има Use of english и трансформации..
    4. Writinga само защото е writing и ако при късмет ти се падне есе. Но граматиката и специфичните думи трябва да си ги знаеш така или иначе.
    5. CPE КАТЕГОРИЧНО НЕ СЕ равнява на 6.5 IELTS.

Не се изказвай неподготвена следващия път.

Ще ме прощавате, запишете се на АЕ и се похвалете с оценките си после.
    Ако дойде някой и ви заяви, че може и да не е рози всичко ще се изсерете отгоре. Недай си боже да ви кажат, че със сигурност няма да се справите.
    Половината са силно засегнати защото точно така са направили. Тези сега дето се биете в гърдите, че разбирате повече ще се посерете най-яко.
    amelie, C на CPE на колко мислиш, че се равнява бе, умницо? Сигурно на 11? Ясно ми е каква е матурата и много добре съм запозната с разпределението на задачите в изпитите на Кеймбридж.
    Но какво да ви кажа, като чуете нещо криво ви се разблъскват сърцата и ви се вдига кръвното.

Когато ми покажете човек изкарал примерно 5 или 5.5 на IELTS със 5.90-6.00 на матурата си признавам, че греша от-до.

Мега фен Аватара на SHPAIdURmeN
    ....
    Питам те, извън това, което си спорите с ameli

По какво си беше избрал да държиш матура ?
    Последно редактирано от SHPAIdURmeN : 10-08-2014 на 18:34
    *GET TO KNOW*
    THE UNKNOWN

По нищо. Готвя се именно за тази по английски, а всичко това го казвам на базата, че съм учила с по-големи от мен и всеки един избра английски и две момчета немски. Тези с немския скалъпиха по 4.70 и 5.10, тези с английския се осраха тотално. Всичките с В2 и се гърбеха с надежди за 5.50, никой не взе повече от 4.90
    Едно момче с С1 и едно момиче с С2 си я взеха с 5.91 беше мисля момчето, момичето с нещо към 5.83-5.87
    Когато бях В2 на пробна матура имах ~4.70, на пробна това лято след като си завърших цялото обучение по английски 5.89
    В крайна сметка не се опитах да накарам никой да се откаже от езика, а просто да имат предвид, че не е ЧАК ТОЛКОВА ЛЕСНА, а не непостижима. Сертификатите ги дадох само като признак за знание, защото дори да кажеш - имам С2, ако нямаш с какво дадокажеш може да твърдиш и че знаеш как се пилотира.

Ще ме прощавате, запишете се на АЕ и се похвалете с оценките си после.
    Ако дойде някой и ви заяви, че може и да не е рози всичко ще се изсерете отгоре. Недай си боже да ви кажат, че със сигурност няма да се справите.
    Половината са силно засегнати защото точно така са направили. Тези сега дето се биете в гърдите, че разбирате повече ще се посерете най-яко.
    amelie, C на CPE на колко мислиш, че се равнява бе, умницо? Сигурно на 11? Ясно ми е каква е матурата и много добре съм запозната с разпределението на задачите в изпитите на Кеймбридж.
    Но какво да ви кажа, като чуете нещо криво ви се разблъскват сърцата и ви се вдига кръвното.

Когато ми покажете човек изкарал примерно 5 или 5.5 на IELTS със 5.90-6.00 на матурата си признавам, че греша от-до.
    Следи ми мисълта.
    Не е необходимо да си изкарал сертификат, за да се явиш на матура по английски, а дори и да беше така компонентите са РАЗЛИЧНИ и не могат да се сравняват. Щото ако става дума познавам човек с 7 на IELTS и около 5,60 на матура. Това едно на ръка. Отделно, че за мен CPE c C не го считам за взет. След като се явяваш на изпит претендираш за най-доброто възможно, но предполагам просто аз съм перфекционист и така го разбирам. Ако ти си се изложила, не значи че всички ще са или са били като теб. А пък кръвното ми далеч не би се вдигнало от арогантни изказвания като твоите. Peace out.

Не, муцка. Не съм тука, за да троля, но пък ти си доста дипломатична. Съвсем нормално казах, че матурите по език и специално тази по английски не са лесни и ако ще избирате матура просто защото нямате никакъв силен предмет е грешка. 6-цата на тия зрелостни се изкарва много трудно. Обаче, ако има хора, които са доволни на по-малко от 5 за тях би трябвало да е ок.
    Ти добре ли си? Матурата по Английски език е може би най-лесната. Миналогодишната я направих у дома за 30-40 минути без да си давам много зор и изкарах 5, като имаш предвид, че МОН я бяха оплескали и това, че не съм писал Writing. Бил съм и 11 клас тогава. Какъв IELTS, какъв TOEFL те гонят!?

Супер фен Аватара на TheDevilInMe
    ina7, говориш абсолютни глупости, изказването ти е ужасно несериозно. Нямам нито един сертификат по английски език и въпреки това имам 5,70 на матурата по английски, избрах я не защото това е бил единственият възможен вариант, а защото съм завършила езикова гимназия и реших, че ще ми е лесна и ще мога безпроблемно да се фокусирам върху кандидат-студентските изпити. Колкото до това дали да изберете ЛИС или есе, всичко е много относително, аз избрах есе и имам 5,99 по БЕЛ. Въпрос на избор и преценка в кое от двете си по-силен
    cuz I swear, I don't care ... ;]]

По нищо. Готвя се именно за тази по английски, а всичко това го казвам на базата, че съм учила с по-големи от мен и всеки един избра английски и две момчета немски. Тези с немския скалъпиха по 4.70 и 5.10, тези с английския се осраха тотално. Всичките с В2 и се гърбеха с надежди за 5.50, никой не взе повече от 4.90
    Едно момче с С1 и едно момиче с С2 си я взеха с 5.91 беше мисля момчето, момичето с нещо към 5.83-5.87
    Когато бях В2 на пробна матура имах ~4.70, на пробна това лято след като си завърших цялото обучение по английски 5.89
    В крайна сметка не се опитах да накарам никой да се откаже от езика, а просто да имат предвид, че не е ЧАК ТОЛКОВА ЛЕСНА, а не непостижима. Сертификатите ги дадох само като признак за знание, защото дори да кажеш - имам С2, ако нямаш с какво дадокажеш може да твърдиш и че знаеш как се пилотира.
    Мхм, ем странно, че по големите пичове така са си осрали матурата по английски.

В моят клас, групата хора, които ще се явят на тази матура. На пробната изкараха 5, 60 +.

+Пък и повечето(потребителите в тази тема) сигурно са направили някакъв вид пробна матура английски, за да разберат дали ще се справят с нея. Следователно, разбираемо е да реагират по този отрицателен начин(тогава, когато беше написала, че повечето няма да се справят). Иначе друг е въпросът на кого, колко му стига, като оценка.
    *GET TO KNOW*
    THE UNKNOWN

Половината сте леко...

Сертификатите ги дадох само като признак за знание, защото дори да кажеш - имам С2, ако нямаш с какво дадокажеш може да твърдиш и че знаеш как се пилотира.
    Още някой ще се изреди ли като на махленка да ми каже нещо за тоя сертификат, а?

TheDevillnMe ти си от тия дето не четат. Не го казвам за тези дето знаят английски и го знаят перфектно бе. Моето изказване не те късае. ameli също не е добре, но тръгнала да ми обяснява разпределението на компонентите. Какво да ви обясни човек, сигурно трябваше да измеря знанията в педи или в сантиметри или по скалата от едно до десет, за да се чувствате вие по-комфортно със сертификатите си и със знанията си.

Повече от фен Аватара на Dollie
    Град
    Moon~ :)
    Айде по същество да говорим в тая тема, без излишни караници.

Някои смята ли да ходи на пробни матури по бел?

Цитирай Първоначално написано от Dollie Виж мнението
    Разбира се. Една проверка никога не е излишна.

Супер фен Аватара на IWannaBeSedated
    Айде по същество да говорим в тая тема, без излишни караници.

Да, предполагам, че училището ми ще организира март-април месец.

When I let go by a day without talking to you, that day's just no good... (

Имам желание, но се съмнявам някой да ни каже кога има.

Супер фен Аватара на paradosou
    ^Това звучи много странно . Моите бяха в средата/края на март, не помня вече. И въпрос от чисто любопитство: колко от вас ще кандидатстват в чужбина? Къде? Кога го решихте?

Супер фен Аватара на Naive
    Град
    София
    А аз се питам, защо някой трябва да ви каже кога има пробни матури? Това трябва да си е ваш интерес и вие да си следите нещата, не може да очаквате цял живот някой да ви движи нещата. Обикновено различните школи организират пробни матури, следиш си ги, плащат се (за външни хора) и отиваш.

Цитирай Първоначално написано от paradosou Виж мнението
    И въпрос от чисто любопитство: колко от вас ще кандидатстват в чужбина? Къде? Кога го решихте?
    Шотландия, като се надявам на Единбург или Глазгоу. Реших го още миналата година, а вече убедих и родителското тяло, което ме приближава с още една стъпчица

Цитирай Първоначално написано от Naive Виж мнението
    А аз се питам, защо някой трябва да ви каже кога има пробни матури? Това трябва да си е ваш интерес и вие да си следите нещата, не може да очаквате цял живот някой да ви движи нещата. Обикновено различните школи организират пробни матури, следиш си ги, плащат се (за външни хора) и отиваш.
    И аз се питам каква е тая агресия в темата
    В голям град като моя има ужасно много училища и школи, които евентуално биха могли да организират, а имам достатъчно неща за правене, че и това да почна да следя. На моето училище му съобщават абсолютно всички събития и да, считам за отговорност на нашата учителка да ни каже, щом знае. Ако обичаш по-леко с тона

Град
    София
    Тук изобщо не става въпрос за агресия, ахаха. :Д
    Просто изпитвам непоносимост към хора, които очакват някой друг да им движи нещата. Аргументите ти издишат.
    Първо, щом имаш желание, интересът е твой => отговорността също. Когато имаш съмнения, че някой ще те информира, правиш всичко възможно да се информираш сама, защото ТИ имаш интерес от това.
    Второ, въпросът не е да следиш всички школи (въпреки че аз не виждам проблем - веднъж седмично просто си проверяваш в сайтовете им, тези пробни матури така или иначе не се обявяват от днес за утре), а да си избереш две-три, примерно Регалия, и да си ги проверяваш, когато се сетиш. Оправданието "имам много неща за правене, затова не мога да отделя 5мин да проверя сайтовете на школите" (при положение, че вероятно за ФБ всеки ще намери толкова време) е смешно. :Д

Аз намирам тона си за нормален и нямам проблем с него.

Движа си достатъчно неща сама, просто това не ми е приоритет, че и с него да се занимавам в момента. Като му дойде времето може и да потърся. Ако имаш желание да си полезен/а може да споделиш къде ти си ходил/а, ако си изобщо.

Град
    София
    12 клас съм сега, така че като му дойде времето, ще споделя къде ще ходя.
    Иначе в 7ми клас ходех точно в Регалия. Плащаха се май по 10-20лв.

Цитирай Първоначално написано от feel_me19 Виж мнението
    Разбира се. Една проверка никога не е излишна.
    +

Цитирай Първоначално написано от paradosou Виж мнението
    И въпрос от чисто любопитство: колко от вас ще кандидатстват в чужбина? Къде? Кога го решихте?
    A ти къде ?
    Последно редактирано от SHPAIdURmeN : 10-10-2014 на 16:07
    *GET TO KNOW*
    THE UNKNOWN

Цитирай Първоначално написано от Naive Виж мнението
    12 клас съм сега, така че като му дойде времето, ще споделя къде ще ходя.
    Иначе в 7ми клас ходех точно в Регалия. Плащаха се май по 10-20лв.
    7 клас аз ходех във Вектор, предполагам и за 12 има.

Аз уроците ще ги пропусна, само самоподготовка ..За втора матура мисля или география, или да рискувам с математика.

Повече от фен Аватара на Dollie
    Град
    Moon~ :)
    Цитирай Първоначално написано от ameli Виж мнението
    7 клас аз ходех във Вектор, предполагам и за 12 има.
    И аз във Вектор ходих. И тази година ще се ходи задължително.

Повече от фен Аватара на Eagle 123
    Имам особено предчувствие, че догодина на 22 май, както винаги пак масово ще се нахвърлят милите кандидат-студенти на географията и пак болшинството от тях ще се чудят защо изобщо са си вързали такава тенекия. А и още повече, че тенденцията в матурите е такава, че едната година е лесна, а следващата се дават леко по - усложнени задачки, та в тоя ред на мисли 2014 географията беше най-лесната матура, наред с философията, за 2015 поживём увидим доживём узнаем выживем учтём. Само още не се знае дали няма да ви пързалнат и да ви цакнат в скалата за оценяване, че 23 точки за 3 все още си е напълно постижима цел за хора, имащи мозък, колкото на колибри, завършило 3 клас .

Някой ще държи ли матура по биология?

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си