Здравейте. Аз уча в хуманитарно училище. Моят проблем е, че имам няколко приятеля(и приятелки), които са много на ални и само се опитват да извлечат информация от мен. Единият почти всеки ден ми звъни и ме пита неща от сорта: учи ли ти се?;написа ли това домашно?;ще учиш ли?; утре ще носиш ли букет( днес). Аз не обичам да лъжа, но само на мен ли не ми е приятно да ме питат такива въпроси? Това дали ми се учи или не си е моя работа, както и дали възнамерявам да пиша еди-кое си. И не стига всичко това, но ако понякога аз го питам, той ще ми каже, че не е учил, въобще не е писал домашно. И после се оказва, че е точно обратното. Имам и една приятелка, на която съм направо донор на информация. Не престава да ме пита въпроси по фб. Даже по едно време заради нея си дективирах акаунта, но след 3 седмици си го поднових. Не мога да им кажа гледай си работата или какво само ме разпитваш (не от срам, смелост имам, но не такъв директен подход търся). Въобще понякога се чудя тези мои приятели дали наистина са такива. Качили са ми се на главата. Ако не отговоря на единия на следващия ден в училище: що не отговаряш. Също искам да уточня, че съм отличник като тях и по нащо не им отстъпвам. Дайте някакви предложения как да се справя с този проблем. Ще съм ви много благодарен.