ПМГ е едно от най-елитните училища в Бургас (поне беше такова, когато аз кандидатствах). Аз също исках да вляза информатика и английски, но заради една 5-ца по география в дипломата ми и 4-ка на изпита по математика след 7 клас не можах да вляза там, дори бях доста далеч от истината. Математика и английски се влиза по-лесно. От личен опит ти казвам, че аз бях приета в друго училище след 7 клас, но исках да се изместя при една приятелка в ПМГ и тогава баща ми ходи да говори с директора им и човека каза, че по принцип няма никакъв проблем, но точно в тази паралелка (математика с английски) няма място и аз не отидох, защото исках да съм с моята приятелка. Преди в ПМГ в специалност информатика и английски до колкото знам се учеха програмистки неща, с който след това можеш да си влезеш в някоя специалност за софтуерно инжинерство и 1-вата година ще ти е много лесно. Също така те вървяха една година назад, в такъв смисъл, че 8 клас учеха само английски, български, математика и информатика и когато бяха 9 клас по химия, физика и другите предмети бяха с учебниците за 8 клас. Но все пак това беше преди около 6-7 години и нещата може да са се променили доста от тогава