- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Лична карта
Значи искаме да ходим по чужбина и въпросът ми е дали може да извадим лична карта ако нямам 14 години .. След няколко месеца правя 14 и дали ще има проблем ?
Я, обясни по - подробно. Ако си с родители, може без, мисля. Ако не си, може с декларация от родителите, че те пускам или с паспорт. Защо не питаш в МВР?
"Щастливите хора сигурно не са тези, които имат всичко и най-хубавото, а тези, които извличат най-хубавото от това, което имат. Животът не е въпрос как да преживееш бурята, а как да танцуваш в дъжда!"
Ами аз ще съм с родители ,но миналата година ходихме до Сърбия и ни върнаха на границата защото съм без документи ... И разпитахме и ни казаха ,че трябва или лична карта или паспорт. И ако може направо лична карта да извадим защото догодина и до нея ще стигнем ?
Мисля, че не може по - рано да се изкара лична карта. Трябва си на годините. А пък за паспорт, мисля, че там може. По - добре питай. Иначе от нашите съседки, сърбите са най - гадни и винаги се заяждат.
"Щастливите хора сигурно не са тези, които имат всичко и най-хубавото, а тези, които извличат най-хубавото от това, което имат. Животът не е въпрос как да преживееш бурята, а как да танцуваш в дъжда!"
Мерси !![]()
Мен също ме интересува, дали може да се изкара лична карта, да речем един месец по-рано. Моля те, ако случайно ще питаш в МВР, пиши един коментар.![]()
Първия паспорт е безплатен, по-добре си изкарай.А лична карта неможеш преди да си станал на 14
Задължително трябва да имате навършени 14, даже да пътуваш една седмица преди това, пак не можеш да си изкараш лична карта :/
За лична карта, трябва да навършиш 14. Иначе можеш да пътуваш и с международен паспорт. А ако пътуваш само с единия от родителите си, ти трябва нотариално заверено разрешение от двамата родители, че можеш да пътуваш зад граница.
P.S. Първият паспорт/ако нямаш/ се издава за най-малко месец.![]()
Аз ходих на 6 години в чужбина с родителите ми и бях само с паспорт до навършване на 14 год.
Не може да си изкарате документ за самоличност без да сте навършили необходимите години.
Варианта е само с паспорт, дори и 1 ден да остава преди да навършите 14 години!
Това, че са те върнали на границата си е пълно невежество от страна на родителите ти. Трябва да си извадиш паспорт, ако ще пътуваш извън страната, щом още нямаш 14. Друг вариант освен този няма. Освен това се чака месец докато ти издадат паспорта.
Последно редактирано от aleksandra74 : 09-06-2014 на 17:53
Ми сърбите първо не са в ЕС. Лична карта предполагам, че можеш да си изкараш и на 14, ама може и да бъркам. Международен паспорт всеки може да си извади на всякаква възраст, включително и домашен любимец, мисля, че така минават децата на туристите и бебетата в количките. И трябва нотариално заверен документ, че те пускат, обаче мисля, че това важи само ако пътуваш с единия родител и трябва съгласието да е от другия. Бе най - добре ги питай в МВР, отиваш в близкото районно и така. Или в паспортни служби.
Даже ето ти направо да си прочетеш: http://www.mfa.bg/pages/49/index.html
"И гълъбът, сбрал топлина от кръвта,
под пазвата трепна полека,
удари с криле и натам полетя,
където не стигна човека."
Извади си паспорт, лична карта мисля, че няма да можеш. Ако пътуваш само с единия от родителите ти, трябва декларация, заверена при нотариус.
Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.
http://www.vbox7.com/play:21a70aa5
снимаха един бебчо за паспорт, последния път като ходих :д
Йеп,лична карта преди навършени 14,няма да можеш да си изкараш.
Също така с нея можеш да пътуваш само и единствено в ЕС,за други държави ще ти трябва паспорт.