.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 24 от общо 24

Exclamation студени крака и ръце!?

здравейте от доста време имам изстудяване на ръцете и краката на 18 години съм
    днес вечерта когато се прибрах бях боса и изведнъж ми стана супер хладно и ми имах работа малко и после си погледнах краката бяга посинели а в стаята ми е топло и си обух дебели чорапи за дами се затоплят но мина известно време и станаха по студени в дебелите ми чорапи? извинявам се за глупавото обяснение и въпросът ми е каква може да е причината за това и ако има хора в това положение можели да споделите

Мега фен Аватара на prosto_chovek
    Гинко билоба, спорт. Дължи се на недобро оросяване на крайниците. Тези неща помагат.
    "И гълъбът, сбрал топлина от кръвта,
    под пазвата трепна полека,
    удари с криле и натам полетя,
    където не стигна човека."

Лошо оросяване на крайниците. Познавам доста момичета с такъв проблем, не знам дали се оправя.
    Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.

http://www.vbox7.com/play:21a70aa5

Голям фен Аватара на Andjyy
    Град
    София
    Същата работа. Затова все си търся шушонките
    Дори и сега са ми много студени,а в стаята е топло.

Мега фен Аватара на baby_baby
    и аз съм със студени крака и ръце дори лятото когато е много жега пак са ми студени

много е гадно това

Това не е ли в следствие на ниско кръвно? Поне когато на мен ми падне кръвното много ниско ми се случва това. Съответно се опитвам да си вдигна кръвното.
    [color=#B22222][size=3][b]

Savoure l’harmonie du ciel,
    Vois que tout est essentiel,
    Et comprends que, toi aussi, tu en

Повече от фен Аватара на Little Monster
    Аз го имам същият проблем. Миналата година лежах в болница на системи заради това. Нарича се синдром на Рейно, а именно слабо оросяване на крайниците. Пият се някакви си там лекарства, но аз не ги пия. Но когато лежах в болницата, лекарката, която ме лекуваше ми каза изрично да забравя за кафе, цигари и алкохол. Също, че при най-лекия студ който почувствам, краката веднага трябва да са обути в нещо топло, но нещо което да не ги стиска, защото при стискането от някои чорапи, кръбообращението се забавя. Казваше ми и ръкавички да си слагам винаги когато ми е студено на ръцете..
    Така попринцип би трябвало да се намали ефекта на изстиването и посиняването. Но това, колко ги спазвам тези съвети е друг въпрос.

Мега фен Аватара на Dagichka
    дам, щом ти се променя и цветът на кожата значи е синдтром на Рейно, отивай на лекар.

Повече от фен Аватара на Little Monster
    Отидеш ли на лекар ще ти направят ЕКГ и кръвна картина, и зависи на какъв етап от синдрома си, ще разбереш дали ще поседиш една седмица в болница или не.
    Синдрома на Рейно се води вид артрит. Докато бях във Военна болница го разбрах и разбрах за толкова много видове артрит, които никога, абсолютно никога не съм мислела че съществуват.

Мега фен Аватара на anonymous908491
    Цитирай Първоначално написано от Dagichka Виж мнението
    дам, щом ти се променя и цветът на кожата значи е синдтром на Рейно, отивай на лекар.
    хахахаха, цветът на кожата се променя заради намаленото оросяване, същото е и като ти посинеят ръцете през зимата, освен всичко да имаме тоя синдром, или ти страдаш от някой друг.

Мега фен Аватара на Dagichka
    ахах

познавам няколко души с този синдром, това са симптомите. и не, не е нормално всеки път от малко студ (не говоря за -20 градуса) ръцете и краката ти да стават ледени и да си променят цвета.

Мега фен Аватара на anonymous908491
    Цитирай Първоначално написано от Dagichka Виж мнението
    ахах

познавам няколко души с този синдром, това са симптомите. и не, не е нормално всеки път от малко студ (не говоря за -20 градуса) ръцете и краката ти да стават ледени и да си променят цвета.
    Напълно нормално е при липса на оросяване да става така и при малко студ.
    http://www.blitz.bg/article/2532
    Това е някво измислено, за да получават отпуски.

Мега фен Аватара на SurfSky
    И при мен е така Имало е случай зимата в нас да си слагам ръкавици Застуди ли се малко времето и ми става студено на крайниците ...

Мега фен Аватара на Lilanda
    Цитирай Първоначално написано от papugai Виж мнението
    Напълно нормално е при липса на оросяване да става така и при малко студ.
    http://www.blitz.bg/article/2532
    Това е някво измислено, за да получават отпуски.
    Да, ама тя е казала, че и през лятото е така.

Отиваш на лекар и това е. Дори да не е въпросният синдром, е хубаво да ти вземат изследвания.

Храни се редовно и спортувай. Аз съм с вечно студени ръце,доколкото знам при мен е от кръвното. Може да не е нищо сериозно, но за успокоение отиди на лекар.

Мега фен Аватара на baby_baby
    Цитирай Първоначално написано от glorito96 Виж мнението
    много е гадно това
    мда аз си включвам електрическа възглавница :д

Мега фен
    Град
    В деколТето тИ
    пробвай с малко алкохол, 2-3 стабилни глътки уиски примерно
    при мен така се оправя

godboy
    Guest
    Това е поради слабо оросяване на кръвта!

Недостиг на витамини от групата Б, магнезий и т.н. , болест на Рейно, високо кръвно, ако си много слаб също е възможно да ти е студено по пръстите на ръцете и краката. Яж по-разнообразна храна, може да се дължи от недостиг на витамини, но отиди при личния да ти направят изследвания.

Голям фен Аватара на AngelBelchev
    Цитирай Първоначално написано от stunkaaaa Виж мнението
    Недостиг на витамини от групата Б, магнезий и т.н. , болест на Рейно, високо кръвно, ако си много слаб също е възможно да ти е студено по пръстите на ръцете и краката. Яж по-разнообразна храна, може да се дължи от недостиг на витамини, но отиди при личния да ти направят изследвания.
    +1. Цигарите също оказват влияние.

Аууу а мислех че съм единствена ..

Моя приятелка лежа в болница заради такъв проблем, така че не е за пренебрегване, хубаво е да се консултираш с лекар.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си