.
Отговор в тема
Страница 2 от 2 ПървиПърви 12
Резултати от 26 до 41 от общо 41
    Мега фен Аватара на pandabear
    аз не държах много да ми отговаряш, честно казано, тъй като почти винаги съм се натоварвала като прочета нещо, което си написал. прекалено мрачно и тъжно ми звучиш. на мен това ми влияе зле (даже на моменти ме дразни). не е нищо лично, да си знаеш. дори съм си изградила някакво мнение, че си свестен тип

пп мисля, че сега дължиш на темата някоя приятна и положителна зимна история.

Мега фен Аватара на 102
    Цитирай Първоначално написано от Niakoitam Виж мнението
    живота е радост и тъга.
    животът е пълен член в коледна пуйка
    развали ми темата брат
    да си жив и здрав ! /знам че е гадно дааа

Мега фен Аватара на tori
    Някойтам, верно разваляш темата... Много е кофти така, баси. Човек и да иска, не може да си отгледа някакво коледно настроение.

Супер фен Аватара на tireheb
    зако развалиа6 тематаве

Мега фен Аватара на Niakoitam
    Ами явно не ме е хванал баш коледният дух какво да се прави.
    Просто осъзнавам реалностите.Щом на вас не ви става гот от това дето го пиша дали пък на мен ми е по гот.
    Не че не мога да си сложа маската на ухиленият клоун и това също е част от мен.
    За всeки случай може да ми викате магаренцето Йори вече.
    Иначе pandabear аз може и да ти звуча като мрачен и тъжен човек и до известна степен съм си баш такъв.Но пък ако се запознаеш с хората,които познавам на живо впечатлението е че съм просто един веселяк,а на моменти и куподжия.Често се случва непознати хора да си намерят повод да се запознаят с мен или просто без грам да ме познават да започнат да се бъзикат добронамерено с мен,да искат да ме почерпят или пък просто да потанцуват около мен или да ме прегърнат така странично за снимка.Ако кажеш на 99.9% от хората дето ме познават,че съм мрачен и тъжен човек вероятността да ти се изсмеят в лицето е огромна.Просто тук не се старая да съм големият веселяк постоянно.
    Иначе си имам някои и друг хубав зимен спомен.Почти всяка година се връщам в еднотипното си ежедневие от към края на деня на 1 януари или началото на 2ри януари.Пада едно следпразнично обикаляне на града,търсене на кафене,защото повечето са затворени тогава или ходене до допълнително място.Приятното пощипване от студа,измръзналите лица и крака,веселото настроение и ходете в понатрупалият евентуално сняг.Когато прочетох заглавието в главата ми изникна една зимна разходка из градът ни цял ден и ходене насам натам с няколко човека от класа ми преди бая години и чувствата и усещанията тогава.Този вече поизбелял спомен страшно ме топли,но понякога ме реже и като нож.Искам да можеше да се върне отново онова безгрижно време,когато бях 12ти клас,но за съжаление няма как това да стане.Имам много хубави спомени.Има и редки моменти,в които се чувствам истински щастлив.Често дори тези редки моменти се случват,една част от тях на Коледа и Нова година само дето минават и отминават и заличават празнотата в мен за изключително кратко време.Ама знам ли...може би наистина не трябваше да пиша в тази тема сега,а след празниците,когато още спомените ме топлят,често съм с усмивка до ушите и съм едвали не най-позитивният човек на земята,а празнотата...е тя е леко пренебрегната тогава.
    Иначе tori и на теб сякаш не ти беше много предколедно съвсем доскоро.А може пък и да се бъркам нещо.
    Последно редактирано от Niakoitam : 12-13-2014 на 10:44
    Страхът да не останеш сам те кара да правиш всичко, за да задържиш някой, който всъщност не ти трябва!

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    Колкото повече време минава и по-тривиални ангажименти ви засипват, толкова по-малко *ще ви е коледно*. Оставите ли се веднъж на течението, ще ви е трудно да се познаете после.

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Цитирай Първоначално написано от kalpazanka Виж мнението
    Колкото повече време минава и по-тривиални ангажименти ви засипват, толкова по-малко *ще ви е коледно*. Оставите ли се веднъж на течението, ще ви е трудно да се познаете после.
    И това е така, но има опция да не бъде допуснато. Просто не падаш духом и се радваш на нещата, които ти поднася живото. Аз много харесвам Коледа и цялата празничност. Украсяваме си в къщи, лампички едно друго, песнички.. нещата се получават. Няма да се дам на течението.

Мега фен Аватара на tori
    Цитирай Първоначално написано от Niakoitam Виж мнението
    Иначе tori и на теб сякаш не ти беше много предколедно съвсем доскоро.А може пък и да се бъркам нещо.
    Чак сега виждам, съжалявам за което. Иначе да, въобще не ми (беш)е коледно. Точно заради тва се опитвам всячески да си отгледам такъв вид настроение. Привиквам го с шоколади, коледни шапки, рога на Рудолф, дори с коледен маникюр. Ама вътре няма нищо коледно, явно съм порасТнала.
    И все пак няма да бъда сама (в смисъл сингъл) по празниците, както очаквах. Той обаче ми е далече и ще го караме на телефонни разговори. Колко тъжно - най-хубавия спомен от Него по Коледа ще е как ми е казал, че ме обича през 250км кръгло. Не че се оплаквам или съмосъжалявам, де - има хора, които нямат кво да ядат или къде да се скрият на топло (макар вън да е около 15тина градуса в момента), но все пак е тъжно.

Мега фен Аватара на NomNomNom
    Цитирай Първоначално написано от kalpazanka Виж мнението
    Коледната суматоха ми е една от най-дразнещите, с тенденциозното преяждане и суматохата " подаръцииии смейеството вкъщи заеднооо новогодишните заричания и т.н. ".
    Смятам, че има много по-красиви и приятни начини да прекарваме семейно, и ако някой заговори за финансовата част, много по-приятно би било тези пари да се спестят и да се отиде някъде, където да не се наблъскаш с два тона храна, защото видиш ли, е коледа. Или пък да се разпределят средствата през годината и от време на време да се събирате за семейна вечеря. Това да празнуваш, защото е казано, че датата е празник, за мен е пълна глупост. Същото важи и за рождения ден, за първи път от години насам си го празнувах, беше найс, имах около 25 човека вкъщи, близки приятели, но за мен това е пресилено и противоестествено. Все едно да ти е забавно, защото някой казва, че трябва да ти е забавно, или да обичаш, защото някой ти казва, че трябва да обичаш.
    Де да знам, аз съм си еднакво хепи през цялата година, освен когато не се налага да правя подобни неща насила.

Много е тъжно, ако на хората цяла година им е никакво, и само около празниците им е приповдигнато.
    Тук изключвам факта , че учащите и работещите имат почивка именно заради тези празници.

А пък да не говорим покрай тези празници какъв дебел бизнес се прави, то коледното настроение се създава за да те подтиква да купуваш и да ти набутват боклуци.

Та коледно, не коледно, най-прекрасните моменти в живота ми нито са били на коледа, нито на нова година, нито по рождени и именни дни, ами в ей такива елементарни дни в останалата част на годината.

А, и още искам да се оплаквам.

По коледа самолетните билети са по-скъпи.
    По коледа почти нищо не работи.
    Преди коледа търговските обекти са препълнени.
    Преди коледа банките са пълни.
    Преди коледа онлайн магазините са препълнени, яко транзакции, и всички net/sys админи го отнасят, щото load-а е неудържим.
    На нова година, ако случайно искаш да излезеш на кафе - КУВЕРТ и никъде нищо свободно. Пък да не говорим преди коледа, покрай всичките фирмени партита.

Това е нарушение на естествения поток на всекидневието, хора се блъскат като стадо гъски навсякъде.

Кооооолко весело, колко прекрасно, колко коледно, невероятно, щастливо и т.н.

И, майка ми слага постната бъдни-вечерска вечеря с баница със сирене и яйце. Тоооолкова постно и традиционно. И шоколадовите бонбони, и шоколада
    Девет кули дзидини,
    девет враке железни.
    Никой немой да отоври
    да прерила, ей ей...

Зад високи дзидини
    девет темни одаи
    едно сърце те люби
    заплетено, ей, ей...

Мислех, че аз съм най-големият хейтър на Коледа, ама Номномном ме бие или поне сме на равно. Всяка година повече ми се реве на тоя празник, отколкото да ми се празнува. Мислех си, че е заради семейството ми и купищата проблеми винаги. Не. Тая година пак нямам никакво настроение и никой не ми е виновен. Всичко ме дразни изобщо не искам подаръци, нито сарми, нито късмети в баницата.

И да, дразни ме цялата истерия около тия празници, блъсканиците в магазините, коледните псевдонамаления... абе всичко ме дразни. Не ми влияе добре тоя празник, сякаш искам по това време на годината да отида някъде, където не знаят какво е това Коледни празници и животът си тече нормално.

Пък и това, че всички призовават да сме по-добри с хората около нас, да се събираме с роднини... Все едно само през декември трябва да се сещаме да сме добри. Абе.. всичко ме дразни...
    Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.

http://www.vbox7.com/play:21a70aa5

Мега фен Аватара на Niakoitam
    Цитирай Първоначално написано от marilyn Виж мнението
    Не ми влияе добре тоя празник, сякаш искам по това време на годината да отида някъде, където не знаят какво е това Коледни празници и животът си тече нормално.
    Мен пък именно това е едно от нещата,които ме карат да се радвам на тези празници.Не искам животът да си тече чак толкова нормално.Искам малко да излезна поне за миг от тъпата сапунка,в която живея.Не всичко да е сиво и еднообразно и да се сливат дните ти постоянно.Искам поне някой ден с нещо да се отличава от тъпото ми сиво ежедневие...
    Страхът да не останеш сам те кара да правиш всичко, за да задържиш някой, който всъщност не ти трябва!

Мега фен Аватара на Colouring
    О, аз също много мразя коледната суматоха. То не са опашки, не са препълнени заведения, на кого какво да купя и т.н. Вкъщи не съм украсявала от години. Единствено като дете го правех, сега една гирлянда няма закачена. Но укращенията не ми докарват вече настроение, както преди. Сега единственото, което ме интересуваше и ми хареса, е как се събрахме скромно - аз, майка, татко, леля, около трапезата на Бъдни вечер и ми беше едно такова уютно, семейно, приятно. Хареса ми как вчера пак нашите седнахме на "празничен" обяд, как помагах на майка да сготви, как си пихме крокто винце, как не им исках нищо като подарък тази година, но не ме и интересуваше просто защото исках малко време със семейството.

Мега фен Аватара на NomNomNom
    Ох тази тема ще ми стане любима, виждам още хейт след себе си не знам за вас, но мен ме пречупиха с толкова много храна, сега се търкалям у нас.
    Девет кули дзидини,
    девет враке железни.
    Никой немой да отоври
    да прерила, ей ей...

Зад високи дзидини
    девет темни одаи
    едно сърце те люби
    заплетено, ей, ей...

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    Така се стекоха обстоятелствата, че семейно си наподарихме сума неща далееееч преди празниците. А самолетните билети ги купих два месеца по-рано. Прибрах се, за да сме си заедно и да украся елха на 23-ти декември по нощите.

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Мега фен Аватара на Colouring
    След Nо shave November идва No shape December, така че не се притеснявай, всички го изпитваме.

Мега фен Аватара на tori
    Абе, и аз не харесвам Коледа и хич не ми е коледно, но аре отпуснете се малко. Все има нещо, което може да те зарадва по тия празници, защо така черно гледате? Верно човек и да иска, не може да се настрои на такава вълна. Отделно дето измествате и темата леко встрани - още в началото 102 захвана Коледа с половинката, не Коледа като цяло.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си