- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Логически задачи
Така направих течичка за логически задачи. Може би има и други, но аз не намерих. За да не се обърка темата нека спазваме определени правила:
1. Въпрос може да задава само този, които е дал доказано верен отговор на последния въпрос.
2. Доказан верен отговор е този, който питащия е посочил като такъв.
3. Всеки може да дава отговори. Може да са и повече от 1.
4. Питащ, които до 3 дни след дадените отговори не е публикувал дали сред тях има верен или не, се води неактивен.
5. При неактивен питащ всеки може да задава въпрос, независимо дали е дал отговор на предния въпрос.
6. Всеки вярно отговорил може да се откаже откаже от правото си да задава въпрос, но трябва да го оповести с пост. В случай, че не го направи до 3 дни, важи правило номер 4 и следователно 5.
Аз почвам:
Седиш във въртолет, пред теб има кон, зад теб има камила. Къде се намираш?![]()
На никой ли не му е интересна темата?!?
На мен ми е много интересно,ама и идея си нямам за твойто.![]()
Във въртолета...
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Много точно решение, ама истинският отговор е друг. Помислете...
Летя от Африка за Европа. Или може би се придвижвам между чалга клубовете с въртолет..
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
![]()
![]()
не
Жокер: Не е задължително да са точно кон и камила или ти да седиш точно във въртолет...
Във фотото.
I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.
емм не
Виждам че ви затрудних... Ако никой няма отговор да го кожа аз и да продължим със задачите?
не![]()
да казвам ли отговора?
Еми,като гледам никой си няма представа.![]()
Седиш във вEртолет, пред теб има кон, зад теб има камила. Къде се намираш?[/quote]
В зоопарка ?!
Представям си ?
Надявам се, че това е истинска логическа задача, а не някаква тъпотия !
Истинска логическа задача е!!!
Отговора е на детска въртележка.
Щом никой не отговори пак съм аз:
На един бизнесмен му изчезнали важни документите. В офиса му работят чистачка, секретарка и една счетоводителка. Попитал ги дали знаят кой може да е взел документите и всяка обяснила:
Чистачката: Когато влязох в стаята документите бяха на масата.
Счетоводителката: Не съм виждала тези документи.
Секретарката: Оставих ги между 7 и 8 страница в една книга на масата, но незная кой ги е взел от там.
Една от трите лъже. Коя е тя?
Чистачката !Първоначално написано от mayaaa
И трите работят в офиса. Ако приемем, че секретарката лъже, то би следвало другите две да казват истината, но това няма как да е вярно, защото счетоводителката би видяла документите на масата, при положение, че чистачката казва истината.
Ако счетоводителката лъже, че не ги е виждала, то тогава другите трябва да казват истината, но се получава несъответствие между отговорите на секретарката и чистачката.
Така ни остава вариантът чистачката да лъже -> секретарката ги е оставила в книгата и затова счетоводителката не ги е виждала !
Ммм добра логика, ама не е това. Помисли внимателно върху думите на всяка една.
Секретарката лъже.Няма как да ги постави между 7 и 8 страница.![]()
Да прав си. Ти си на ред да слагаш задача.
Защо ? Обяснете отговора![]()
7ма и 8ма страница са на 1 лист.
якооо!
Славься, Отечество наше свободное,
Дружбы народов надёжный оплот!
Партия Ленина—сила народная
Нас к торжеству коммунизма ведёт!
Ех, ты, Волга, мать река!
Широка и глубока!
Някой ще сложи ли следваща задача!?!
На Шварценегер му е дълга, на Брад Пит му е къса, а Мадона изобщо няма. Що е то?