Една приятелка в момента ми е на гости и иска докато е тук да си купи iPhone 6. Проблемът е, че отказват да и го продадат unlock-нат, въпреки че ще го плаща в брой и няма да се обвързва с компаниите тук.
Въпросът е, ако си го купи заключен, в България ще може ли да и го отключат и ще работи ли, понеже и в магазинът на Apple ни ги наговориха някакви, че може и да не работи?
Вие от къде искате да го купувате? Ако се купува от мобилен оператор (а те все още го нямат) тогава ще е заключен. В apple как така ще е заключен? Към кого??? Дори от Техномаркет да го вземете (където в момента 16GB e на 1979лв.) пак няма как да е заключен..
А на нея защо и е толкова зор да го купува от България?
Ами да го поръча онлайн от сайта на Apple.... има си опция - без договор, на свободна цена.. те са ънлокнати
Въпросът не е дали парите си заслужават или дали може да се поръча от сайта на Apple, а дали ако си го вземе от тук, ще може да и го отключат в България.
Трябва да си луд за да дадеш 2 бона за телефон, който не струва и половината.
Когато го купуваш без договор не е заключен към оператор. А начини за отключване винаги има...
А за хейтърите - разберете, че този телефон не струва толкова, защото е безобразно мощен или нещо такова... Той струва толкова защото е като бижу, аксесоар, скъп аксесоар. Онези нокии Gold Art и Carbon и т.н да не би да струват толкова защото са с кой знае какви параметри? Щом на момичето и се дават пари, защо да не си купи нещо, което и харесва?
Само да вметна, че в рамките на ЕС всички телефони трябва да се продават отключени за всички мрежи. Мобилните оператори не са изключение, задължени са.
Ок, благодаря за отговорите, беше ми много от полза да разбера кой колко би дал за телефон.
В България може да ти хакнат и най-добре защитеният или заключен телефон. Все ще се намери кой да и го направи, но на съответната цена. Дали си заслужава е друга работа. Въпросът е защо и го продават заключен и към кой оператор е заключен, след като не го купува от мобилен оператор.
Ами не и го предлагат към даден оператор, с това което ни обясниха е че може да не работи на всички оператори, понеже в България май още не се води официално излезнал и я нямаше в листа със страни от където може да се поръча или да покаже с какви честоти работят там.
А до останалите, които не преставате да ги повтаряте тези 2к лева, дори в брой да го купи тук пак и излиза двойно по-евтино от това. А и не разбирам защо се бъркате за такива неща, в крайна сметка всеки си има предпочитания. И аз предпочитам iPhone пред който и да било друг телефон тъй като вече 6 години все съм с такъв и ми е достатъчен.
Привет, HollyGolightly!
Не би трябвало да има проблем, тъй като устройството поддържа повечето мобилни честоти, което в противен случай може да попречи на използването му в различни държави / континенти.
Отделно, не съм наясно със законодателството в САЩ и съотвената политика, която водят, но би било редно и коректно, ако закупиш дадено устройство в брой то да бъде изцяло отключено за всички мрежи и мобилни оператори. В България, например, до преди време устройствата, които се предлагаха на лизинг бяха заключени, а след изтичането на лизинга го отключват чрез код - това вече не е така, тъй като ЕС ги задължава да продават всяко едно устройство отключено.
BTW, В Швейцария мобилните устройства, както и друга техника и продукти, също излизат по-евтино поради по-ниската ставка на ДДС от 8%.
Поздрави,
А.
Повярвайте ми заключен iphone е много трудно да се отключи и няма нищо общо с обикновенните телефони и повечето смартфони...
Наскоро видях две петици единия от САЩ другия от Русия тука във Варна заключени. Във всички сервизи в САЩ и Русия не са могли да ги отключат, а тука във Варна повечето сервизи отказваха да ги отключат или цените бяха прекалено големи. Накрая един приятел се нае да ги отключи мъчи се 2 седмици и успя. Как си остава негова тайна, така и не ми я каза...
Последно редактирано от MaGuSs : 10-01-2014 на 23:50
-Щастието е нещо вътрешно, а не външно, затова то не зависи от онова, което имаме, а от това, което сме.
-Учи се от вчера, живей за днес, вярвaй в утре!
Оф хайде край вече с глупостите. Телефонът ще работи в България. Подкрепям коментара на Mindhack. Има толкова хора, които си купуват iPhone от USA, че няма какво толкова да го мислиш. Ако не пък все имат някоя мостра в магазина, изкарай си българската карта и тествайте.
пича ръси бисери . Токущо ънлокнах един iphone 5 и не беше трудно направих си една програмка и за 4 часа стана![]()