.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 7 от общо 7
    Повече от фен Аватара на Wikzinka
    Град
    YouR PinK DreAmS

Изчисляване на ДДС

Здравейте,

Искам да попитам колко ще е крайната сума, ако сумата без ДДС е 719,96, а ДДС-то е 20% ? И може ли да обясните как се изчислява. Благодаря предварително
    Истинското момиче има достойнство, самочувствие..но не е нагла! Тя е силна..но е мила! Има свой стил...свой вкус! Готина е...но не е фукла! Секси е...но не е курва!!!!

anonymous708973
    Guest
    Сериозна ли си?
    Моля те, кажи ми, че си в шести клас. Максимум.

Град
    YouR PinK DreAmS
    Да, сериозна съм и не задавам въпроса, за да получавам въпроси.Учила съм го преди много време и не съм се занимавала никога с математика и изчисления. Не виждам защо в този сайт всеки път се превземате все едно кой знае какво е станало.Не може всички да знаем всичко !!! Ще съм благодарна, ако ми отговорите на въпроса
    Истинското момиче има достойнство, самочувствие..но не е нагла! Тя е силна..но е мила! Има свой стил...свой вкус! Готина е...но не е фукла! Секси е...но не е курва!!!!

anonymous708973
    Guest
    Питаш за ДДС, но по същество това е задача с проценти. Мисля, че се учиха в шести клас. Срам и позор е, да. Никой не се превзема, не ни питаш за диференциални уравнения или за регресионен анализ. Дори не ни питаш за геометрия, където е напълно възможно просто да не си представяш фигурата.
    Питаш за ПРОЦЕНТИ. Това е все едно да те питам кой е подлогът в изречението "Директорът се обади на родителите на ученика".

Айде ще ти задам въпроса иначе:
    X = 719, 96. Изчислете X + 20%X.

Сериозна ли си? Главата ми не го побира, честно.

120%*719,96=1,2*719,96=863,952.
    Самото ДДС да ти сметна ли или с изваждането се оправяш?

Повече от фен Аватара на Dollie
    Град
    Moon~ :)
    Делиш на 5.

Едит: опа, не прочетох хубаво въпроса.

взимаш калкулаторчето и пишеш 719,96 по 0,2 и ето ти го ДДС-то, после го прибавяш към първоначалната сума
    ако ддс ти е включен в сумата просто делиш на 6.

Град
    YouR PinK DreAmS
    Благодаря ви много Съгласна съм, че това е нещо, което трябва да се знае, но аз съм на мнение, че е по-добре да попиташ и да се научиш след като не знаеш. Пак казвам - не може всички да знаем и да можем всичко Лека нощ на всички и пак благодаря

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си