- Форум
- По малко от всичко
- Пълнолетник
- За напускането на семейното гнездо :D
Моето скромно мнение е, че след завършване на училище и/или навършване на 18 години младия човек се нуждае от самостоятелност и самоизява. Това е времето за напускане на семейното гнездо. И ако може на запад и да не се връща тук.
Посетете магазин за бельо monimuky.com
Сега аз да се изкажа. В БГ според мен винаги ще работим за нещо клонящо към минимумът. Та аз съм от тези които поради финансофи причини не съм се изнесъл от вкъщи. Значи храна 400-500 лв ( от храна не пестя! никога не съм разбирал хората които се изхранват със солети и вафли) цигари 100лв, излизания клонящи към 0 да кажем 50-100 лв в най- лошия случай, бензин и сметки не плащам, заплата 700- за мене е пълна мизерия. Ако говоря за София абсолютния мега минимум е 1200лв без излизания обаче. Колкото да си живуркаш.
Няма определена възраст в която се счита за нормално да се изнесеш от къщата на родителите си.За едно такова начинание се изискват средства и стабилен бюджет с който да можеш да си посрещаш месечните разходи.За мен нормално е към 20-23-4 вече да си си поел живота в ръце.
Истината е че на всеки му стигат различни пари като цяло, но и всеки сам може да си пресметне разхода- квартирата е бетон, твърд разход, всеки да си избере квартира и цена ориентир. в нета.., от там нататък имаш храна, транспорт (ти си знаеш автобус-билети или кола-бензин), ток и вода, нет. Това е минимума без излизания.... Смятайте
Точно тва казвам - малко или много си изграждам представа и се чувствам по-подготвена за нататък. За привързването - ми то е нормално да ти е криво, но не съм от тия, които ще се пльоснат насред пода и ще ревнат, че са без мама и тати. Свикнала съм и да ги няма покрай мен и пак ще свикна, тъй че хич ми не е.