.
Отговор в тема
Страница 3 от 8 ПървиПърви 1234567 ... ПоследнаПърви
Резултати от 51 до 75 от общо 178
    Мега фен Аватара на an7raks
    Цитирай Първоначално написано от golemiq_korab_minava Виж мнението
    Когато инженера сподели полученото с останалите - автоматично повдига и собственото си благополучие.
    Според какви изчисления се получава тази житейска теорема?

Цитирай Първоначално написано от an7raks Виж мнението
    И как се купуват открития? Нали той го е измислил, от кого да го купи?
    Пак ще получава повече от хлебаря, щото той може да не си купува хляб, а да си го прави. Може, дори, да си направи машина, която да му прави хляб, докато той чука жената на хлебаря...
    Не може, защото полицията ще го вкара в затвора.

Е, когато откритието бъде реализирано в полза на масата - ти също ще сполучиш.
    Идеята на цялата еволюция от клетката до нас е да предаваме информацията на останалите.

Според какви изчисления се получава тази житейска теорема?
    духовни от Северна Корея виж, че е възможно

И що да го вкарва в затвора? Щото е нещо повече от теб?
    Когато бъде реализирано в полза на масата, хлебаря пак ще остане без работа, а жена му ще се премести окончателно при инженера...
    Идеята на еволюцията е живота да се приспособява към средата на живот, не някви морални бози.
    Северна Корея е пример точно за мизерстващ народ и богат елит...

Защо хлебаря да бъде ощетен. Не забравяй, че всички взимат еднакви заплати. И е нарушение да злоупотребяваш по какъвто и да е начин.
    Виж, то няма идеален вариант. Винаги ще има ощетени и недоволни. Там е работата, че според мен трябва количеството на недоволните да се намали. А в капитализма предпоставките са за още по-голямо влошаване.
    21 век е наречен века на технологичното развитие , ерата на високите технологии. И за това най-голямото оръжие за оцеляване е образованието . А който изостава - не може да смогне. Скоро ще бъде изместен от роботи..
    Системата в Северна Корея показва една направо крайно религиозна убедителност у народа им, която дори не можем да си представим. А при нас какво е? смесица.....

Всичко си има граници... Според мен те трябва да се поставят и демокрацията, за да не стават такива огромни разлики между богати и бедни в крайност...

Да си има един определен праг на това, което може да получаваш и да ползваш за собствени нужди..

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от dimitar., Виж мнението
    прогресът никога не е бил удобен на всички
    "Нека гинат слабите и уродливите! Трябва дори да им се помага да гинат." Ницшето <3
    защо пък алчността да е порок?
    Прогрес в психично или физическо отклонение не е прогрес, а регрес.
    Както и прогрес в алчността не е прогрес, нито пък прогрес в бедността не е прогрес.

Дори и хищното животно като си хапне и като се наяде и оставя излишното на другите, а не яде докато деградира физически.
    Кажи ми едно диво животно (не домашно), което да има свръхтегло от алчност или пък вместо една хралупа където живее да има 5-6 хралупи от алчност, а пък друго животно от неговия вид за сметка на това да няма и една.
    Тва в природата нещо май го няма.
    Последно редактирано от defender : 10-15-2014 на 21:39

Супер фен Аватара на JDeel
    Първи случай:
    1) Инженер докторант, работи в международна фирма на управителска позиция с висока заплата. Ежегодно издава научни трудове и иновации.
    2) Един добър готвач от фурна, в която всеки ден пазарите. Добър и позитивен човек към всички, готов винаги за помощ. Беден, изтощен, без високо образование, но един от малкото, които може да задоволи апетита ви качествено във вашия район на преживяване.

С други думи, въпросът ми е... Кои неща определят кой с колко или повече е полезен за нацията от другия? Парите, интелекта, нито едното?!
    Науката и технологичното развитие действително помагат ли на всички хора да живеят добре, или само на определена част?
    Пример: - Земеделието се автоматизира, машините заместват човешките ресурси. Безработицата нараства.
    Защо се уважават толкова много великите учени, тласнали света към нови измерения? Ами Херушима и Нагазаки?
    Някой ден, но не сега, храната и подслона за всички хора на планетата ще са безплатни, но за това се иска друг начин на мислене и организация. Иначе хората правят, и винаги са правили любимите си неща и за без пари. В един момент и мързела доскучава

Мега фен
    ^как ве, дай на дифендИ да разпределя хорското имущество да видиш какъв рай ще настане

Мега фен
    Прогреса ще разпределя имуществото, но обществото трябва да има правилна представа за прогрес и за регрес, и да не ги обърква. Просто пазара има объркани ценности.

Водещо при пазара трябва да психичното здраве (душата), а не парите, парите след това.

ПП: Продадеш ли си душата на парите, най-много да получиш невроза, например алчност.
    А бедния продаде ли си душата на парите, най-много да получи сигурно стрес.

Сега какво ще кажете за едно невероятно общество от стресираци и алчняци.
    Суууупер природно, а?!

Приятно щастие.
    Последно редактирано от defender : 10-15-2014 на 23:55

Мега фен Аватара на anonymous908491
    хахаха, тъпаците съществуват, за да са полезни за обществото, масова заблуда е, че другите имат правото да преценяват действията ти

Ефенди, корабе, хванете се, изкарайте пари, па ги раздавайте колкото си искате, много лесно да каниш гости у съседа...
    Каквато и система да се измисли, винаги ще има изоставащи... И изоставащите няма да са интелигентните и учените, а отново ще са необразованите и неумеещите да се приспособяват.
    Ако се върнем към измисленото минало, дето кораба толкова възхвалява, трябва да измрат милиони или дори милиарди хора, защото без техниката, тези които сега са бедни, тогава ще са мъртви.
    Корабе, бягай в Северна корея, щом ти харесва... Тъкмо няма да ни тормозиш с логиките си, щото няма да имаш интернет...

Антраксе, ти си от тези бавноразвиващите се, щом още не зацепваш примера с миналото. Никой не те изпраща да живееш в средновековието или да правим строя на Корея.

Дарения правят много богати, но не могат да променят системата, защото алчните са в хиляди пъти повече. Парите променят хората и както съм казвал винаги, за да преуспееш финансово до високите части на пирамидата или трябва да си гении, или да си тарикат, който да го интересува само от себе си, твърд и безчувствен, студенокръвен, който не му дреме за другите хора толкова много в този капитализъм, ами целта му да са само парите и пазарите. За това много душевно добри хора просто не могат да забогатеят и не стават за предприемачи.

Имам един въпрос към теб.

Ако работиш желаната работа, която си постигнал с много труд, получаваш 3000 лв на месец. В същото време заради кризата две чистачки получават по 280 лв чисто и работят от сутрин до вечер,гледат деца.. И ако от твоята заплата извадим 1000 лв. И станат 2000. А на чистачките прибавим по 500 , за да станат поне 780, пък ако ли не и 1280 , ти толкова недоволен у умрял ли ще станеш?!
    Последно редактирано от golemiq_korab_minava : 10-16-2014 на 10:26

Антраксе, ти си от тези бавноразвиващите се, щом още не зацепваш примера с миналото. Никой не те изпраща да живееш в средновековието или да правим строя на Корея.

Дарения правят много богати, но не могат да променят системата, защото алчните са в хиляди пъти повече. Парите променят хората както съм казвал винаги, за да преуспееш финансово до високите части на пирамидата или трябва да си гении, или да си тарикат, който да го интересува само от себе си, твърд и безчувствен, студенокръвен, който не му дреме за другите хора толкова много в този капитализъм, ами целта му да са само парите и пазарите. За това много душевно добри хора просто не могат да забогатеят и не стават за предприемачи.

Имам един въпрос към теб.

Ако работиш желаната работа, която си постигнал с много труд, получаваш 3000 лв на месец. В същото време заради кризата две чистачката получават по 280 лв чисто и работят от сутрин до вечер,гледат деца.. И ако от твоята заплата извадим 1000 лв. И станат 2000. А на чистачките прибавим по 500 , за да станат поне 780, пък ако ли не и 1280 , ти толкова недоволен у умрял ли ще станеш?!
    Защо да не могат "душевно добрите" да са гении? Може да не могат да са тарикати, но гении могат да са.
    Ако чистачката дойде и ми каже "Трябва да ми дадеш 500лв от заплатата си!", ще я изритам като мръсно коте. Бих и дал, ако и когато аз преценя, но не бих позволил някой да ми казва как да разпределям моите си блага.

Казах гении или в повечето случаи тарикати, хора без съвест (като политиците) и всички, които водят война в бизнес сферата.
    А гениите са 1 на 1 000 000 000.

Ае стига ве. От кога работодателите дават на чистачките половината си заплата? Има ли такъв случай въобще? Чистачката, ако чака теб - ще умре.. Ако зависеше от теб, пак щеше да умре.

За това, не чистачката ще те моли на колене, ами СИСТЕМАТА ще ти заповяда.

И не ми отговори, дали ще съжаляваш толкова много, ако 1000 лв отидат при непознатите чистачки?
    Иначе то е ясно, че не хиляди, ами милиони стискат парите си здраво и никога няма да направят отстъпка .

Това го има описано още преди 200 години в много разкази като Мамино детенце и чорбаджиите..

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4369722 добра идея, умни министри имат.

Под "гении" имах предвид онези, които си вършат работата съвестно и една идея по-добре от останалите... Не са 1 на милион, много са, но на теб ти е по-лесно да удариш един ключ по S-класата, без дори да се замислиш, че тоя човек може да си е скъсал задника от работа за нея.
    Точно това ме дразни! Не може системата да бъде управлявана от слабите. Не може антилопата да заповяда на Лъва да яде по-малко.
    ОТГОВАРЯМ ТИ С КАПСЛОК, ЩОТО ЯВНО НЕ ВИЖДАШ!
    ДА, ЩЕ СЪЖАЛЯВАМ, АКО НЯКОЙ ДОЙДЕ И МИ ГИ ВЗЕМЕ ТЕЯ 1000 ЛВ БЕЗ ДА МЕ ПИТА! АКО И КОГАТО РЕША, ЩЕ Й ДАМ НА ЧИСТАЧКАТА. ТЯ НЕ Е В СЪСТОЯНИЕ ДА ИЗИСКВА КАКВОТО И ДА БИЛО, ЗАЩОТО ВИНАГИ МОГА ДА СИ НАМЕРЯ ДРУГА.

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4369722 добра идея, умни министри имат.
    Ако не забеляза, предстоят му избори на човека...
    Тея са грабили златото, диамантите и нефта на негрите в продължение на стотици години... Имат достатъчно, че им е все тая...

Под "гении" имах предвид онези, които си вършат работата съвестно и една идея по-добре от останалите... .
    Не означава това ,,гении'' , а кадърност, интелигентност. Точно тези, които карат S класата са хора с качества, ама на МАФИОТИ. Един нормален и добър човек няма да си купи кола за 1 милион и да се джитка по разпитите пътища на града като се фука пред останалите. 99% тези коли които ги гледаш са на едни мошеници ,които правят мръсни сделки.
    А повечето гении, такива, за които имаш предвид - са из между масата и дори не са много богати. Може дори и бедни да са.
    И това не означава, че НЕ МОГАТ, ами че МОРАЛЪТ им не го позволява. Защото не се водят по парите.

Мен няма да ми е жал пък, ако знам че тези 1000 лв ще отидат действително за нуждаещи се или за проекти, а няма да се окрадат...

Не означава това ,,гении'' , а кадърност, интелигентност. Точно тези, които карат S класата са хора с качества, ама на МАФИОТИ. Един нормален и добър човек няма да си купи кола за 1 милион и да се джитка по разпитите пътища на града като се фука пред останалите. 99% тези коли които ги гледаш са на едни мошеници ,които правят мръсни сделки.
    А повечето гении, такива, за които имаш предвид - са из между масата и дори не са много богати. Може дори и бедни да са.
    И това не означава, че НЕ МОГАТ, ами че МОРАЛЪТ им не го позволява. Защото не се водят по парите.

Мен няма да ми е жал пък, ако знам че тези 1000 лв ще отидат действително за нуждаещи се или за проекти, а няма да се окрадат...

Пак вадиш някакви логики от 1001 нощ...
    Защо да не си взема? Примерно, съм уникален заварчик... Взимам скъпо, но си върша работата, както много малко други хора могат. Защо да не карам и самолет, ако съм си ги изкарал тея пари?

Защо да не ми го позволява моралът, след като на никого нищо лошо не съм направил?

Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    ако човек опита малко от истинското щастие, просто да го преживее за няколко минути и край, парите за тях веднага ще отида на второ място, ей така от само себе си.

Има масов пропаганда за почитане на лъжливо щастие. Хората най-много страдат от масово неразбиране на самите себе си.
    Ми, ако за мен истинското щастие е да си хвъркам с S класата с 300 по бойковата магистрала, слушайки AC/DC? Или ти ще ми кажеш, че това няма да ми донесе душевен оргазъм?

И, ефенди, щом и бедните могат да са по-истински щастливи от богатите, защо богатите да им развалят щастието, давайки им пари?

Мега фен
    Ми, ако за мен истинското щастие е да си хвъркам с S класата с 300 по бойковата магистрала, слушайки AC/DC? Или ти ще ми кажеш, че това няма да ми донесе душевен оргазъм?
    Ми щом ти е донесъл душевен оргазъм, защо продължаваш да си алчен, явно тоя оргазъм е лъжлив и на празен ход, лъжливо форсиране, опит са самозалъгване на себе си за щастие.
    Ако си намерил душевния оргазъм, спираш да си алчен. Схващаш.

Иначе продължаваш да си си неуравновесено парче.

ПП: Всъщност май алчността си е нещо подобно на вампиризъм към другите.
    Последно редактирано от defender : 10-16-2014 на 11:47

Мега фен
    И, ефенди, щом и бедните могат да са по-истински щастливи от богатите, защо богатите да им развалят щастието, давайки им пари?
    Ми може да не им даваш пари, а просто да не им пречиш с алчността си, като си наложиш някаква мярка, след която започва душевно израждане - това вече е и душевен прогрес, така материалния и душевния прогрес не се самоизключват, а се допълват - това вече е цялостен прогрес.
    Последно редактирано от defender : 10-16-2014 на 12:39

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си