- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Кой е по-значим и полезен за обществото и защо?
Сигурно лова е духовен свят... По-скоро не са знаели какво е духовен свят, щото са се борили за храната си, която си е чисто материална...
Според твоята логика, защо човечеството е еволюирало, ако тогава всички са били равни и е царяло пълно щастие? Слабите/недъгавите/грозните/глупавите винаги са измирали или в най-добрият случай не са успявали да си предадат гените. Така е било, така и ще бъде, въпреки опитите за създаване на изкуствено равенство...
Я дай пак, че нищо не разбирам. Аз не съм Бог или държавен глава, че да мога да направя такова нещо, дори да имам 100 000хил дка земя. И все пак, аз нямам и 1 дка, че да знам какво бих направил и как е възможно да обработя 100 хиляди дка с 5000 цигани. Това е голяма организация и ако измисля начин и навия хора - ''верни приятели'' , за да успея - защо да не го направя?
ми аз не мисля, че това е заслуга на богати и алчните просто те от алчност си създават система в която да се чувстват богове, защото алчността вече до там избива, че те искат да са като богове в обществото, но това става за сметка на нещастието на останалите.
Цял народ да робува и мизерува за да може някои алчняк да се задоволи алчността си да се чувствал бог.
Последно редактирано от defender : 10-15-2014 на 18:50
Ми, работи и си купи земя, бе! Много лесно да даваш акъл как някой да разпределя неговите си блага, а ти да се оправдаваш, че нямаш... Това имах предвид, като казах, че при подобна система липсва стимул за развитие.
И какво общо има , че сега всичко се купува? Ако всички имат определен брой пари (примерно) - нямаше да се купува.
Ако не можеш да си купиш нищо, пак няма да е налице равенство... Пак инженера ще си направи/примерно/ трактор и ще си живее живота по-добре от масата...
Ако можеше поне малко да мислиш, щеше да се досетиш, че хората са създали тази система, защото тя е в полза на всички... За някой по-малка, за други по-голяма, но за всички. Ако я няма тази система, всеки щеше да използва само това, което може да създаде, а то обикновено не е много...
Инженера няма да получава повече от хлебаря, но ще се развива в професията си и ще стига да открития - заслужено, а не чрез покупка.
Когато инженера сподели полученото с останалите - автоматично повдига и собственото си благополучие.
И как се купуват открития? Нали той го е измислил, от кого да го купи?![]()
Пак ще получава повече от хлебаря, щото той може да не си купува хляб, а да си го прави. Може, дори, да си направи машина, която да му прави хляб, докато той чука жената на хлебаря...