.
Отговор в тема
Страница 2 от 8 ПървиПърви 123456 ... ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 178
    Цитирай Първоначално написано от an7raks Виж мнението
    Ако всички живеят еднакво, независимо от професията и социалния си статус, никой няма да има стимул да се развива... Никой няма да иска да учи за инженер или лекар.
    едит: Ти и дефендъра сте точно толкова алчни, колкото и всички други хора... Просто сте идея по-лицемерни...
    И как го реши това?

Мега фен Аватара на an7raks
    Цитирай Първоначално написано от golemiq_korab_minava Виж мнението
    Ако имаше възможност - щях, не виждам проблем. Само че в действителност това е почти невъзможно да го направя и накрая ще съм на пълна загуба. И въпреки това 5000 човека ще ми е малко трудно да открия за копане..
    Акото нали знаеш, че цапа и мирише? Какво като си на загуба, бе? Нали не си алчен, ще дръпнеш някой друг кредит... Ще рекламираш продукцията си с това, че си НЕАЛЧЕН...

И как го реши това?
    Проста логика, която очевадно ти липсва... Няма защо да се катеря на палмата, за да си взема банан, ако има някой горе, който ми подава банани на готово...

Преди хората са живеели в пъти под съвременния праг на бедността... Дори един просяк на центъра на София изкарва повече от прадядо ти преди 100 години.
    Смисъл? Преди 10 000 години хората са ловували, прехранвали и въобще не са знаели за материален свят.. Е и?

Смисъл? Преди 10 000 години хората са ловували, прехранвали и въобще не са знаели за материален свят.. Е и?
    Сигурно лова е духовен свят... По-скоро не са знаели какво е духовен свят, щото са се борили за храната си, която си е чисто материална...
    Според твоята логика, защо човечеството е еволюирало, ако тогава всички са били равни и е царяло пълно щастие? Слабите/недъгавите/грозните/глупавите винаги са измирали или в най-добрият случай не са успявали да си предадат гените. Така е било, така и ще бъде, въпреки опитите за създаване на изкуствено равенство...

Акото нали знаеш, че цапа и мирише? Какво като си на загуба, бе? Нали не си алчен, ще дръпнеш някой друг кредит... Ще рекламираш продукцията си с това, че си НЕАЛЧЕН...
    Я дай пак, че нищо не разбирам. Аз не съм Бог или държавен глава, че да мога да направя такова нещо, дори да имам 100 000хил дка земя. И все пак, аз нямам и 1 дка, че да знам какво бих направил и как е възможно да обработя 100 хиляди дка с 5000 цигани. Това е голяма организация и ако измисля начин и навия хора - ''верни приятели'' , за да успея - защо да не го направя?

Мега фен
    Преди хората са живеели в пъти под съвременния праг на бедността... Дори един просяк на центъра на София изкарва повече от прадядо ти преди 100 години.
    ми аз не мисля, че това е заслуга на богати и алчните просто те от алчност си създават система в която да се чувстват богове, защото алчността вече до там избива, че те искат да са като богове в обществото, но това става за сметка на нещастието на останалите.

Цял народ да робува и мизерува за да може някои алчняк да се задоволи алчността си да се чувствал бог.
    Последно редактирано от defender : 10-15-2014 на 18:50

Ми, работи и си купи земя, бе! Много лесно да даваш акъл как някой да разпределя неговите си блага, а ти да се оправдаваш, че нямаш... Това имах предвид, като казах, че при подобна система липсва стимул за развитие.

Проста логика, която очевадно ти липсва... Няма защо да се катеря на палмата, за да си взема банан, ако има някой горе, който ми подава банани на готово...
    Няма връзка. Никой няма да ти даде ябълката, ако не си я изработиш. И от тази гледна точка, ти ще можеш да стигнеш до НАСА и да си сбъднеш мечтите само с работа.

Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    ми аз не мисля, че това е заслуга на богати и алчните просто те от алчност си създават система в която да се чувстват богове, защото алчността вече до там избива, че те искат да са като богове, но това става за сметка на нещастието на останалите.

Цял народ да робува и мизерува за да може някои алчняк да се задоволи алчността си да се чувствал бог.
    Ако овцете нямат пастир, по-добре ли ще живеят?

Няма връзка. Никой няма да ти даде ябълката, ако не си я изработиш. И от тази гледна точка, ти ще можеш да стигнеш до НАСА и да си сбъднеш мечтите само с работа.
    Ти нямаш връзка...
    Защо ми е да стигам до НАСА, ако ще живея добре, колкото хората там?

Сигурно лова е духовен свят... По-скоро не са знаели какво е духовен свят, щото са се борили за храната си, която си е чисто материална...
    Според твоята логика, защо човечеството е еволюирало, ако тогава всички са били равни и е царяло пълно щастие? Слабите/недъгавите/грозните/глупавите винаги са измирали или в най-добрият случай не са успявали да си предадат гените. Така е било, така и ще бъде, въпреки опитите за създаване на изкуствено равенство...
    Чакай малко. Къде съм казвал, че тогава всички са били равни и духовно извисени? Никога е нямало пълно равенство, но паричното и материалното е различно.

Чакай малко. Къде съм казвал, че тогава всички са били равни и духовно извисени? Никога е нямало пълно равенство, но паричното и материалното е различно.
    Ми, постоянно даваш примери със светлото минало, когато хората са били диви и щастливи...

Ми, работи и си купи земя, бе! Много лесно да даваш акъл как някой да разпределя неговите си блага, а ти да се оправдаваш, че нямаш... Това имах предвид, като казах, че при подобна система липсва стимул за развитие.
    Аз не искам да държа 100 хиляди дка и да ги дъвча само за моя изгода, защото земята е обща.

Пхахахах
    За пореден път, явно няма смисъл...

Ти нямаш връзка...
    Защо ми е да стигам до НАСА, ако ще живея добре, колкото хората там?
    Защото ще ти се налага да миеш чиниите, ай хаха. И защото не всичко е пари. Ти за парите ли живееш ? Няма да можеш да се качиш никога на совалката, за това.

Ми, постоянно даваш примери със светлото минало, когато хората са били диви и щастливи...
    за тяхното съзнание животът им се е възприемал за НАПЪЛНО НОРМАЛЕН..

Пхахахах
    За пореден път, явно няма смисъл...
    Знаеш ти избираш варианта да печелиш на макс като оставяш хората в глад, само защото закона го позволява?

Има много милиардери тръгнали по този път, които живеят в напълно свой измислен свят..

И защото не всичко е пари. Ти за парите ли живееш ? Няма да можеш да се качиш никога на совалката, за това.
    Нищо не е пари, но всичко се купува с тях... Ако имаш достатъчно пари, ще се качиш и на совалка... Да не говорим, че 0.0001% от работещите за НАСА са летели на совалки...

И какво общо има , че сега всичко се купува? Ако всички имат определен брой пари (примерно) - нямаше да се купува.

Ако не можеш да си купиш нищо, пак няма да е налице равенство... Пак инженера ще си направи/примерно/ трактор и ще си живее живота по-добре от масата...

Ако можеше поне малко да мислиш, щеше да се досетиш, че хората са създали тази система, защото тя е в полза на всички... За някой по-малка, за други по-голяма, но за всички. Ако я няма тази система, всеки щеше да използва само това, което може да създаде, а то обикновено не е много...

Инженера няма да получава повече от хлебаря, но ще се развива в професията си и ще стига да открития - заслужено, а не чрез покупка.

Когато инженера сподели полученото с останалите - автоматично повдига и собственото си благополучие.

И как се купуват открития? Нали той го е измислил, от кого да го купи?
    Пак ще получава повече от хлебаря, щото той може да не си купува хляб, а да си го прави. Може, дори, да си направи машина, която да му прави хляб, докато той чука жената на хлебаря...

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си