- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Не се издържа вече..
Здравейте, пиша Ви, за да споделя историята си. На 22 години съм, преди над 4 години се запознах с едно момиче, в което и до ден днешен съм влюбен. На 22 години съм, работя в една голяма международна компания, паралелно с това и уча Висше образование. Момичето е по-малко от мен с една година. Още от началото се бяхме харесали с нея, но аха да тръгнем и нещо все ставаше, понеже бе обвързана. Казваше как ме иска, как ще тръгне с мен и после се страхуваше от това как ще е реагирал приятелят и и т. н. С времето малко се отдалечихме, но чувствата ми към нея не намаляха. В момента аз все още изпитвам нещо към нея, тя все още с този.. Момичето също учи Висше, интелигентно е, а приятеля и.. по-голям от нея с 10 години, без образование, работещ като таксиметров шофьор. Бях я питал още преди какво бъдеще вижда тя с този човек - да се изучи да стане на 30 с хубава работа и у тях да я чака един дърт, потен бакшиш разчитащ на заплатата и ли, при което ми каза, че не вижда бъдещето си с него, ама виждаш ли още си ходят... Миналата седмица я видях, поздравихме се и само като я докоснах усетих една топлина на човек, който изпитва нещо към мен, но с този страх да бъде с мен..
Ще се еадвам да чуя съветите Ви.
Моят съвет е да я оставиш и да не си набиваш такива работи в главата. Ако наистина е искала да бъде с теб, за тези 4+ години, все щеше да намери начин да се раздели с него и да дойде при теб. А тя не го е направила, понеже не иска и и е приятно да знае, че дори да стане нещо със сегашният, ти винаги ще си там да запълниш мястото.
Извинявам се, че пиша от друг акаунт, но старият не можах да го потвърдя.
В случаят е така, да всичките ми приятели казват остави я, не се занимавай, тя ще се осъзнае и т.н. Въпросът тук е друг, че когато си харесвал (да не употребя силната дума обичал) едно момиче толкова време няма как да се откажеш от него. Аз съм човек, който ако загуби една битка се връща и печели или губи войната, но не и да остане с една битка и до там. Въпросът е в случая, че не знам как да стигна до там, ситуацията е такава. Що се касае до това защо не са се разделили беше ми казвала, че приятелят и преди този системно я е биел, тормозел и т.н. Може би я е страх да не се повтори, понеже и този си е.. олигофрен. Не един или два пъти нощем е идвала до нас плачеща от него, но...
Въпросът е друг след като осъзнава, че няма перспектива с този човек как да я убедя да вземе да се престраши най-сетне и да го зареже. Съмнявам се някоя от потребителките тук да иска да има връзка с 10 години по-голям от нея таксиметров шофьор, който май и средно образование няма.
Каква битка, някой или иска да е с теб или не, с постоянство не винаги се постига резултатът, който търсиш.
А това че си я харесвал вече 4 години само трябва да ти помогне да престанеш да се залъгваш, дай сега че минало толкова време да си я караш така и занапред докато тя някой ден се сети за теб, ако въобще се случи това.
Ако тя сама не иска да го остави, ти нищо не можеш да направиш, да я накараш.
Какви битки, какви войни? За 4 години ако толкова е искала да бъде с теб е щяло да стане. Стига си се самозалъгвал, а си продължавай с живота. В момента си зациклил, направо като в някоя дупка си, фиксирал си се върху това момиче и до там, а това никак не е добре, млад човек си все пак. Не се заблуждавай, че ще стане нещо с въпросното момиче...сам се вкарваш във филма. Отдалечи се малко от нея, прекрати контактите. Нали знаеш какво казват - далеч от очите, далеч от сърцето.
Ясно, че е илюзия всички да са със стабилни характери и да имат някаква сила, обаче... супер смело възхвалявате момичета, на които им липсва много простичко качество - кураж. Даже 'кураж' се явява неподходяща дума. Каква смелост е да държиш на подходящи партньори, които се отнасят адекватно/ с уважение и най-малкото изглежда фантастично да посегнат xD?
Нямам съвет.
Последно редактирано от paradosou : 10-17-2014 на 18:18
Ако имаше каквито и да е чувства към теб, нямаше да бъде 4 години с друг човек. Потърси си друга романтична половинка.
А замислял ли си се, че този "бакшиш" може да те превъзхожда по всички останали критерии с изключение на образованието?
Определено ни си от най-решителните хора. Да се бориш за момиче е едно, но да тичаш подир гъза на обвързана цели 4 години си е чиста глупост.
Какви са тия войни, какви са тия битки.... на сила хубост не става! Неслучайно е казано това. Тя знае за чувствата ти, имала е достатъчно време да откликне на тях, ако иска. Явно не изпитва същото към теб, каквото ти към нея. Това, че приятелят ѝ е таксиметров шофьор, не означава, че е нещо по-малко от теб. Висшето образование не е всичко, а и е хубаво като се хвалиш с това твое образование, поне да знаеш къде се пише главна буква и къде не се.
Остави момичето и си насочи енергията другаде.
Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.
http://www.vbox7.com/play:21a70aa5