.
Отговор в тема
Страница 1 от 45 1234511 ... ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 1117
    Повече от фен Аватара на FemaleEyes

Има ли начин да забравя Бог?

Просто не искам никога вече да съм вярващ и искам да си мисля че светът е просто това което виждам! Има ли някакъв ритуал или нещо което да ми променя умът?? Моля ви спешно е направо не издържам.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от FemaleEyes Виж мнението
    Просто не искам никога вече да съм вярващ и искам да си мисля че светът е просто това което виждам! Има ли някакъв ритуал или нещо което да ми променя умът?? Моля ви спешно е направо не издържам.
    защо ти е това, след като само истинският Господ Бог може да ти даде да имаш нормален и добър живот?!, понеже много по-голяма полза би имал ако вярваш в Него и Го молиш да ти даде достатъчно изобилен живот, отколкото ако от вярващ станеш невярващ, обаче трябва да се молиш, но ако си толкова мързелив, че дори те мързи да се молиш, тогава трябва да се насилиш малко повече и да започнеш да отправяш добрите молитви към Него всеки ден, ако трябва дори по хиляди пъти на ден, имай предвид, че дори и аз, ако и да съм свидетел на истинския Господ Бог вече от около 5-6 хилядолетия, съм отправял добри молитви към Него по хиляди пъти всеки ден в продължение на години, дотолкова щото много вярващи, които чуваха молитвите ми се чудеха как въобще е възможно да има човек, който се моли толкова съвършено и постоянно, разбира се казвам това без да се хваля със себе си, но благодарение на истинския Небесен Бог Отец и истинския Господ Исус Христос можах да наследя и (да) имам такова съвършенство, обаче това не означава, че въобще не съм полагал (никакви) усилия, защото имаше дори много тежки периоди в моя живот, когато трябваше да проявявам даже свръх човешки усилия, дори (така да се каже) до пръсване, но и ти също можеш да започнеш да бъдеш по-активен във правилната вяра, понеже, доколкото и ти самият показа, си очевидно мързелив и не обичаш да работиш май
    Последно редактирано от npp : 10-24-2014 на 08:44

Супер фен Аватара на JDeel
    Има. Имай предвид, че:

- Всяка религия е измислена от човека. Има нещо в мозъка на човека, което го кара да си фантазира за тези неща, още от най-първите умни хора. Всеки homo sapiens живял някога на тази планета е имал тази муха в главата, просто ни идва отвътре. Както ни идват отвътре и други разрушителни неща. Може би в основата е просто страх от неизвестното.

- Модерните религии казват, че са изпратени от Бог, а някой пророк е записвал посланията. В по-старите религии няма такова нещо, та те са били с много (и странни) богове, а и май не са имали свещени книги. Ако Бог е отговорен за монотеистичните религии и сам ги е поръчал, тогава кой е отговорен за всички онези преди това? Все пак въпросния Биг Брадър не се е включвал пряко преди това. Отново... просто имаме муха в главата. В компютрите се нарича официално Бъг.

- Религиите вменяват вина, а в същото време говорят за любов. Тези неща си противоречат, щото който е обладан от вина не може да мисли за любов, мисли само за себе си. Вината е страх и води го егоизъм. С идеята да се "спаси" всеки е способен да оправдае егоистичните си действия. Най-прост пример е правенето на жертва. Убивали са животните и децата си, за да се спасят. Никой обаче не мисли, че спасявайки себе си наранява някой друг.

- Молитвите са чиста проба егоизъм. Никой от нас не е чак толкова заслужил за да си бъде първо другарче с Бог. Молитвите са все едно някой в този форум да тръгне да се моли да го направят модератор. Тъпо.

- За религия в днешно време мислят предимно хората с дълбоки психически проблеми. Преди е било едва ли не задължително за всеки, но днес не е. И както е известно, човек не разсъждава правилно когато е в състояние на дълбока депресия.

- Пусни си някое предаване за космоса. Като видиш какво незначително зрънце сме от цялото нещо ще ти стане ясно, че няма как да сме ценръта на Вселената. И ако Бог = Вселена, то ти си никой, и вместо да си хабиш дните в мислене за противоречиви глупости можеш да впрегнеш мозъка си за нещо по-полезно за обществото.
    Последно редактирано от JDeel : 10-24-2014 на 11:44

Голям фен Аватара на AngelBelchev
    Ритуали? Нещо, което да промени умът? ... Първо - само аз ли виждам абсурда на постовете ти? Второ - почти съм сигурен, че форум, където 14-годишни пички питат дали са бременни след свирка, няма да намериш вещици и култисти.

Искаш промяна ли? Попитали учителя Морихей Уешиба "колко време ще чакаме промяната" и той отвърнал "ако я чакате - много". С това искам да ти кажа, да те посъветвам (защото виждам, че много филм ти е в главата) - само с мрънкане няма да промениш нищо, поне не и в положителна за теб насока. Не чакай някой друг или някакво чудо да ти оправи живота, а отвори прозореца, поеми малко въздух, излез навън, направи нещо ТИ. Липсва ти воля и те мързи. Всичко друго са оправдания. Легни довечера, наспи се, сутринта излез навън, не е задължително да висиш по кафета и да харчиш пари - просто разходка, аз го правя много често. Контрапродуктивно е цялото свободно време да е прекарано у дома, в частност пред компютъра в злобеене в random форуми.

Голям фен Аватара на AngelBelchev
    Цитирай Първоначално написано от JDeel Виж мнението
    - Пусни си някое предаване за космоса. Като видиш какво незначително зрънце сме от цялото нещо ще ти стане ясно, че няма как да сме ценръта на Вселената. И ако Бог = Вселена, то ти си никой, и вместо да си хабиш дните в мислене за противоречиви глупости можеш да впрегнеш мозъка си за нещо по-полезно за обществото.
    Кратко и ясно!

Мега фен
    промяната/подобрението може да настъпи и бързо, но за да е възможно това, трябва да се отправят молитви към истинския Бог, ако трябва по стотици пъти всеки ден, то е както с лицевите упори, коремните преси, и пр., в началото може да ти е трудно, но ако ги правиш всеки ден и не се отказваш, ще укрепнеш и заякнеш и дори ще можеш да се научиш да се развиваш, така е и с вярата и молитвите, в началото може да ти е трудно, но с времето се свиква и човек заяква в истинския Господ Бог, както когато трябва да намериш даден човек, трябва да го търсиш, по подобен начин е и с вярата в Онзи, Който наистина е истинския Бог, трябва да го призоваваш по-възможно най-находчив начин влагайки най-доброто от себе си, например: "Боже, не искам да имам други богове освен Онзи, Който наистина е Истинският, защото Ти знаеш как е (било) (на)писано, че човек не трябва да има други богове освен Него, затова с тези думи се опитвам да се обърна именно към Истинският - Боже, аз търся именно Теб, Ти, Който наистина Си единственият истински Бог на цялата безкрайна вселена..., в сравнение с Теб аз едва ли зная кое е добро за човека и едва ли мога да сторя нещо добро за някого, затова Те моля да ми придадеш/да вложиш в мен нужното за да бъда наистина праведен така както Ти знаеш най-добре и искаш да бъде..., наистина не би било добре да се окажа причинител на зло някому занапред, затова и Те моля да ми простиш греховете, които съм сторил досега..., моля Те освободи ме от злите сили - нека числото на праведните да се увеличи с още един...", дори трябва да се стигне дотам, че вярващият да може да се моли свободно без да заучава думите на молитвите предварително, но да намира правилните думи в момента на самото отправяне на молитвата, т.е. импровизирайки (например ето как по-горния пример го дадох именно по такъв начин, без да преписвам или (и без да) знам тези думи отпреди), а ако в даден момент многото молене ти досади, можеш да изповядаш дори и това в молитвата пред Него, случвало се е дори и истински Светии да се разгневят в молитвата си пред Него казвайки примерно: "що за суета е това дето дори когато човек полага много праведен труд и не сполучва, но остава без достатъчно добри плодове, особено когато се е трудил дълго време струвайки само правда?!", ако човек вярва правилно и се моли правилно, тогава дори и само една молитва може да се окаже достатъчна, например преди години се бях помолил така на истинския Господ Бог да направи всички човеци праведни, и Той го направи още същия ден, само че ефектът продължи до не повече от няколко дена, защото Той каза: "Не мога да спася всички само защото ме е помолил един единствен човек, трябва да има и още такива молители"...

Мега фен
    - За религия в днешно време мислят предимно хората с дълбоки психически проблеми. Преди е било едва ли не задължително за всеки, но днес не е. И както е известно, човек не разсъждава правилно когато е в състояние на дълбока депресия.
    ми аз съм вярващ православен и ми си е супер гот...
    баси хипнотизатора

Ми материално сме нищожества, но духовно сме великани - затова и аз се чудя, защо хората отдават толкова внимание на материализма и неговата логика, дори напротив, това че сме материални нищожества, може би трябва да те води до мисълта, че духовния свят е може би реалния свят, в който прекарваме по-голямата част живата си и съществуване. В смисъл ти телесно си в матиран сетивен свят, но пречупен през разума материалния свят се превръща в ментален свят.

Ми няколко ракии и ще забравиш за Бог само, че за твое съжаление това състояние на пиянство е временно и неестествено, а когато се върнеш в реалността пак ще си Го спомниш.
    Демек изгуби си разума и ще забравиш за Бог, може би стани като животно, като не знаеш как да използваш най-висшия божествен дар разума.

И според мен ти не искаш да се отървеш от спомена за Бог, а от неправилната си представа, която си си изградила или са ти изградили за Бог, тя ти създава проблемите и те кара да гледаш на Бог като на нещастие, авторитаризъм или нещо подобно. Защото да живееш без Бог е все едно да сключиш сделка без да си си прочела договора.

ПП: добро, зло, наказание Ад и награда Рай - това е може всичко което знаят за Бог една голяма част от хората и на базата на тези 4-5 думички сами си изграждат цялата си философия за Бог (или злонамерено някой друг им я изгражда) - наивна работа и в голямата си част тази тяхна философия и неправилна и от там им създава проблеми или ги прави лесни за манипулация от разни статии, хора или пък секти, кара ги да живеят изкуствено.
    Последно редактирано от defender : 10-24-2014 на 13:17

Със сигурност има и такива дето просто така без причина са решили да са религиозни, или пък се е предало по някакъв безболезнен и приятен начин от родителите. Лошо няма, други пък си правят колекция от кукли Барби, а децата вярват в Дядо Коледа и Хари Потър. Не е проблем човек да си вярва в някаква илюзия, стига резултата от това да е хубав.

Но май доста по-често хората навлизат в религията след някакъв вътрешен конфликт, търсейки някаква искра надежда. Такива хора са като освирепели вълци, те са в режим да си спасяват кожата, а не да раздават любов на останалите. А вече който е в настроение за любов, нищо не му пречи да я раздава и без да коленичи всеки ден.

Няма нищо лошо в материалното, цялата планета е изградена от материално, ние сме изградени от материя, живеем на планета където всеки миг зависим от законите на физиката (материалното). Храната ни е материално, подслона ни е материален, приятелите ни са материални, и тоалетната хартия също. Някои хора цвърчат против това гледайки боклуците дето изхвърляме в природата и веднага използват това за да прокарват и продават техните убеждения. Кофти нещо са боклуците, нека да е ясно, но да се прехвърля тоя проблем в сферата на религията е идиотско. Пък и сме доказали, че сме достатъчно кадърни за да превърнем боклука в нещо използваемо, тенденциите са това нещо да се доразвива.

Представата за нещо е по-голяма от самото нещо. Когато се влюбим в някой, той е целия ни свят, с нещо става по-различен от всички останали милиарди хора наоколо. Дали е по-различен? Не, продължава да произвежда пот, аки и сополи, а нашата любов към него си е просто една наша приятна фантазия Така че който има приятна фатназия за Бог, нека си я има и нека си я пази за себе си, но който е с неприятна такава, по-добре да скъсат и да си намери друг Бог

Мега фен

Но май доста по-често хората навлизат в религията след някакъв вътрешен конфликт,
    Ми човек т.е. съзнанието и мислите му само по себе си (без Бог) е винаги във вътрешен конфликти бе човек, ума има нужда от цел, която да го събира, концентрира и систематизира и го кара да гради логика (това прави съзнанието щастливо и да с чувства живо), а вече дали този бог, който ще въдвори цел, стремеж, ред и логика в действията ти ще е материята или печалбата, Христос, секса, храната, алкохола или друго, това всеки човек сам си го решава със свободната си воля. Няма човек без бог, съзнание без бог е в конфликт и хаос, без цел и концентриране в цел и логика, а от там без разсъждение, а този конфликт и хаос причинява страдание, но боговете далеч не са само религиозните всичко може да е ти е бог - материята, шефа, колата, секса, храната, спорта и т.н., , което кара ума да мисли и да напасва мисли и да внася ред и логиката в съзнанието - това кара човек да се чувства че съществува, но тъй като има само един истински Бог и една истина, всички останали богове са лъжа и карат човек да живее лъжлив живот, с лъжлив стремеж, цели и логика, да прави глупави или престъпни неща и когато човек им се води по акъла това може да го води до страдание или ако го води до радост тя пък води до някакво престрастяване, зависимост - комара или дрога и алкохол и т.н., а след нея ти още по-гадно и че не си е заслужавала усилията и не ти е кеф или пък почваш да увеличаваш количеството докато се разпаднеш в търсене на лъжливата радост от лъжливите богове.

ПП: без бог човек няма разум, но пък лъжливия бог води до лъжлив разум, а оттам и лъжлив живот. (неправилната представа за истинския Бог, също го прави фалшив бог).
    Последно редактирано от defender : 10-24-2014 на 14:59

Да е каквото ще. Нека да е всичко, нека да е цялата Вселена, нищо лошо няма. Някои хора се интересуват от тия неща, други не се интересуват. Има фенове на Стивън Хокинг, има фенове и на Джъстин Бийбър.

Пък това дето бил един и имало някаква истина... чиста проба фанатизъм. Автора не пита кое е истина и кое лъжа, просто иска да се отърве от досадните си мозъчни вируси. Постижимо, просто трябва да се концентрира върху нещо друго.

Мега фен
    фанатизъм братле е когато караш насила друг човек да мисли като тебе.

сега ми кажа къде употребявам сила или просто си казвам мнението, точно такива дето обиждат или пък бият другите, че имат различно мнение са фанатици

(и фанатизма изобщо не е свързан само с религиозните богове, най-много хората се бия и обиждат за пари например).
    Последно редактирано от defender : 10-24-2014 на 16:20

Запитай се дали не употребяваш сила срешу себе си

Нали знаеш, когато можеш да правиш нещо, не го мислиш въобще. Когато ходиш, не мислиш дали ходиш. Когато си убеден в нещо, също не го мислиш, просто знаеш че е така и освен ако някой не те попита, няма и да ти изникне в съзнанието.

Религиозните хора имат такъв комплекс. Постоянно говорят за вяра, истина, лъжа, кое е праведно и кое не. Никой не ги пита, ама те си го кажат. Искат целия свят да научи. Най-вероятно и те изпитват съмнения, но проповядват за нещо в което се напъват да вярват. И аз имах такъв период - напъвах се, напъвах се, и накрая (не е това което си мислиш) просто реших, че няма смисъл да си губя времето с нещо толкова бъкано с противоречия.

Нерелигиозните хора не търсят под този вол теле. Не им се занимава и с религиозни дето да ги убеждават в тяхната традиция. Времената се менят, само за 5-6 века са се създали безброй религии, но аз поне не очаквам след още толкова време да се запазят в същата структура

Мега фен
    Ами да си видял православни свещеници да ходят по домовете на хората да им говорят, това може да го правят само някакви свидели на йехова и други, за тях говори, недей да слагаш всички в един кюп.

Ако си казвам мнението за нещо и употребявам думи като вяра или бог го правя не за да убеждавам и натрапвам на някой, който не ме пита, а просто, защото такова ми мнението и за да го изкажа правилно трябва да използвам тези думи.

кажи ми заместители на тези думи.
    Последно редактирано от defender : 10-24-2014 на 19:02

Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
    защо ти е това, след като само истинският Господ Бог може да ти даде да имаш нормален и добър живот?!, понеже много по-голяма полза би имал ако вярваш в Него и Го молиш да ти даде достатъчно изобилен живот, отколкото ако от вярващ станеш невярващ, обаче трябва да се молиш, но ако си толкова мързелив, че дори те мързи да се молиш, тогава трябва да се насилиш малко повече и да започнеш да отправяш добрите молитви към Него всеки ден, ако трябва дори по хиляди пъти на ден, имай предвид, че дори и аз, ако и да съм свидетел на истинския Господ Бог вече от около 5-6 хилядолетия, съм отправял добри молитви към Него по хиляди пъти всеки ден в продължение на години, дотолкова щото много вярващи, които чуваха молитвите ми се чудеха как въобще е възможно да има човек, който се моли толкова съвършено и постоянно, разбира се казвам това без да се хваля със себе си, но благодарение на истинския Небесен Бог Отец и истинския Господ Исус Христос можах да наследя и (да) имам такова съвършенство, обаче това не означава, че въобще не съм полагал (никакви) усилия, защото имаше дори много тежки периоди в моя живот, когато трябваше да проявявам даже свръх човешки усилия, дори (така да се каже) до пръсване, но и ти също можеш да започнеш да бъдеш по-активен във правилната вяра, понеже, доколкото и ти самият показа, си очевидно мързелив и не обичаш да работиш май
    Как да ти обясня че искам да постигна всичко сам без Бог? За да съм в пълен мир със себе си трябва да го изхвърля от живота ми. Че той праща дори неговите "християни" в ада, а уш е умрял за нашите грехове. Аз още преди много месеци се бях обърнал към Исус но никакъв резултат освен един сън които ми показа че трябва да се променя - аз опитах много трудно но не мога да се променя. И между другото нося кръст от 1 година и винаги след като стана от сън и преди да ям се кръстя и по този начин показвам благодарност че съм се събудил тази сутрин и че съм благодарен за храната която имам но спрях да се кръстя. Аз осъзнах че това моето не е живот вече дори и зрението ми отслабва. Ако Бог наистина ме обичаше защо той би допуснал да страдам? Защо пуска тези гласове в главата ми? Сигурно Бог вместо да ме съжали заради думите ми той - ще ме накаже но не ми пука вече то живота ми отдавна изгуби смисъл... нищо вече не ми доставя удоволствие. Просто искам да избия Бог от главата ми за да постигна мир със себе си.

Има. Имай предвид, че:

- Всяка религия е измислена от човека. Има нещо в мозъка на човека, което го кара да си фантазира за тези неща, още от най-първите умни хора. Всеки homo sapiens живял някога на тази планета е имал тази муха в главата, просто ни идва отвътре. Както ни идват отвътре и други разрушителни неща. Може би в основата е просто страх от неизвестното.

- Модерните религии казват, че са изпратени от Бог, а някой пророк е записвал посланията. В по-старите религии няма такова нещо, та те са били с много (и странни) богове, а и май не са имали свещени книги. Ако Бог е отговорен за монотеистичните религии и сам ги е поръчал, тогава кой е отговорен за всички онези преди това? Все пак въпросния Биг Брадър не се е включвал пряко преди това. Отново... просто имаме муха в главата. В компютрите се нарича официално Бъг.

- Религиите вменяват вина, а в същото време говорят за любов. Тези неща си противоречат, щото който е обладан от вина не може да мисли за любов, мисли само за себе си. Вината е страх и води го егоизъм. С идеята да се "спаси" всеки е способен да оправдае егоистичните си действия. Най-прост пример е правенето на жертва. Убивали са животните и децата си, за да се спасят. Никой обаче не мисли, че спасявайки себе си наранява някой друг.

- Молитвите са чиста проба егоизъм. Никой от нас не е чак толкова заслужил за да си бъде първо другарче с Бог. Молитвите са все едно някой в този форум да тръгне да се моли да го направят модератор. Тъпо.

Братле нищо не може да ме разубеди че Бог съществува. Каквото и да прочета каквото и да видя просто така съм настроен психически.

Супер фен Аватара на DoctorSatan666
    Никога не съм препоръчвал сатанизъм, наркотици и тежка музика, но за мен винаги са вършели работа.
    Последно редактирано от DoctorSatan666 : 10-24-2014 на 20:00

Братле нищо не може да ме разубеди че Бог съществува. Каквото и да прочета каквото и да видя просто така съм настроен психически.
    Християните най обичат да са страдащи, обаче каква файда от голяма група мрънкащи същества? Ти какво очакваш, Исус да ти дойде тайно на гости и специално да ти подари попълнен фиш за 6-ца от тотото? Като искаш да постигнеш нещо просто го направи, независимо от обстоятелствата. Какво, в Ада ли ще те пратят? И какво от това, нали няма да си само ти. Ако вече се мислиш за грешен, приеми еднопосочния билет за Ада и поне докато си тук направи нещо от което ще си доволен.

Цитирай Първоначално написано от DoctorSatan666 Виж мнението
    Никога не съм препоръчвал сатанизъм, наркотици и тежка музика, но за мен винаги са вършели работа.
    Хаха, интересно ми е как лекуваш последствията от това, какво върши работа при прекаляване със сатанисъм, наркотици и тежка музика?

Мега фен
    Християните най обичат да са страдащи, обаче каква файда от голяма група мрънкащи същества? Ти какво очакваш, Исус да ти дойде тайно на гости и специално да ти подари попълнен фиш за 6-ца от тотото? Като искаш да постигнеш нещо просто го направи, независимо от обстоятелствата. Какво, в Ада ли ще те пратят? И какво от това, нали няма да си само ти. Ако вече се мислиш за грешен, приеми еднопосочния билет за Ада и поне докато си тук направи нещо от което ще си доволен.
    леле-леле, тая вечер ще ям качамак.

ПП: ако християнството ни правеше такива душевни невротици или ни отнемаше личната свобода и щастие от живота и да се чувстваме естествено, едва ли някой щеше да стане християнин. Замисли се.
    Последно редактирано от defender : 10-24-2014 на 22:09

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от DoctorSatan666 Виж мнението
    Никога не съм препоръчвал сатанизъм,
    обясни най-накрая какво е сатанизъм...

ПП: Обясни на каква точно основа ти се гради философията ве, ти си абсолютен дух ве, Изобщо не мога да ти схвана логиката на какъв принцип се опира. Това май е някаква логика на абсолютната променливост и непоследователност, хаотична логика, логика на разплутия разум. Прав ли съм, кажи нещо. Разясни.
    Последно редактирано от defender : 10-24-2014 на 23:39

Мега фен
    Как да ти обясня че искам да постигна всичко сам без Бог? За да съм в пълен мир със себе си трябва да го изхвърля от живота ми. Че той праща дори неговите "християни" в ада, а уш е умрял за нашите грехове. Аз още преди много месеци се бях обърнал към Исус но никакъв резултат освен един сън които ми показа че трябва да се променя - аз опитах много трудно но не мога да се променя. И между другото нося кръст от 1 година и винаги след като стана от сън и преди да ям се кръстя и по този начин показвам благодарност че съм се събудил тази сутрин и че съм благодарен за храната която имам но спрях да се кръстя. Аз осъзнах че това моето не е живот вече дори и зрението ми отслабва. Ако Бог наистина ме обичаше защо той би допуснал да страдам? Защо пуска тези гласове в главата ми? Сигурно Бог вместо да ме съжали заради думите ми той - ще ме накаже но не ми пука вече то живота ми отдавна изгуби смисъл... нищо вече не ми доставя удоволствие. Просто искам да избия Бог от главата ми за да постигна мир със себе си.
    просто трябва да се стегнеш и да започнеш да призоваваш Онзи, Който наистина е истинският Бог като забравиш за всичко досегашно по отношение на духовни/религиозни/окултни знания, което си помнил, започни отначало, игнорирай цялата досегашна традиция, която си имал, просто трябва да повярваш начисто, ако си следвал някакъв: сатанизъм, паганизъм, окултизъм, езотерика, спиритизъм, символизъм, астрална проекция, астрология, йога, индуизъм, кришнаизъм, шиваизъм, будизъм, християнска секта, или друго подобно, най-добре да спреш да го правиш и да започнеш с вярата отначало, но този път по възможно най-изчистения начин, не следвай никакви традиции от досега съществуващите, просто повярвай без да вярваш в неща като карма, прераждане, символи, и пр., а когато искаш добрите неща от истинския Бог, завършвай молитвата (си) с: "моля те за това в името на Твоя единороден първороден Син Исус Христос. Амин.", истинският Бог не е виновен задето не е бил в състояние да се погрижи за всички човеци, защото още от седмия ден Той малко или много е бил в състояние на полусън досега, затова и е вярата и молитвата - за да бъде събуден, така че забрави за противоречията с Него - все едно че никога не си знаел онези неща, просто работи, старай се, полагай усилия, и проблема ти ще бъде разрешен, истинският Господ Бог е абсолютно добър и ни най-малко зъл, затова въобще не си заслужава да Го мразиш, докато сатана(та) е злият "бог", който причинява зло(то), така че по-добре мрази дявола, защото той дори не е одушевено същество
    Последно редактирано от npp : 10-24-2014 на 22:09

Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    леле-леле, тая вечер ще ям качамак.

ПП: ако християнството ни правеше такива душевни невротици или ни отнемаше личната свобода и щастие от живота и да се чувстваме естествено, едва ли някой щеше да стане християнин. Замисли се.
    Ами честно казано не ми се обсъждат религиозни въпроси с религиозен Познато ми е състоянието на автора, та заради неговите въпроси писах в тази тема.

Качамака е вълшебно нещо

Мега фен
    Ами честно казано не ми се обсъждат религиозни въпроси с религиозен
    Ако си наясно със себе и си уверен, че си реалист, няма защо да се притесняваш.
    Аз лично съм убеден, че православието и самата реалност, не само външна, но и вътрешна за човека.

даже не знам, защо му викате религия, та то е все едно 2+2=4

ПП: е айде може би да има зрънце мистика, абе има, има на едно място във философията му.
    Последно редактирано от defender : 10-24-2014 на 23:01

Мега фен
    Град
    В деколТето тИ
    вярвай в каквото си искаш и ако изобщо искаш
    това няма никакво значение
    важното е да се чувстваш добре, просто не се занимавай с тия неща, защото истината няма да я откриеш ;
    намери си други занимания

Супер фен Аватара на DoctorSatan666
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    ти си абсолютен дух ве
    Кой съм аз ли? Аз съм отвъд ръба на бездната, и няма наистина начин да ти го обясня, понеже единствените хора, които знаят истински къде е, са онези преминали отвъд.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си