- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Има ли начин да забравя Бог?
Верно ли си станал толко зависим от компютъра, че вече не си представяш своя живот без него
казах за какво са в по-долните редове....... не четеш
ако спрат откритията, децата ти няма да има след време какво да работят, с какво да се хранят и тнт, тъй като системата ни ще ни задуши, ще пропаднем във свлачището доброволно.
но няма как откритията да спрат, тъй като самите хора са мислещи същества постоянно търсещи новациите и промяната..
ми супер, еб*л съм ти системата, аз съм си системата и в нея нямам амбиции да контролирам никого другиго или да го карам да си плаща за да живее достойно.
а имало ли е някога проповедник или пророк на истинския Господ Бог, който да не е проповядвал или пророкувал?!, няма как хем Благовестието да не се проповядва, пророкува или свидетелствува, хем то да (до)стигне до всички, а е писано: ""всеки, който призове Господното име, ще се спаси". Как, прочее, ще призоват Този, в Когото не са повярвали? И как ще повярват в Този, за Когото не са чули? А как ще чуят без проповедник?"(Римляни 10:13-14), казвам това защото наистина много пъти досега бях свидетел на истинския Господ Бог, но го правех чисто служебно както всички истински пророци, проповедници и свидетели, и не съм искал да съм перманентен център на вниманието, но просто свидетелствувах истинското Божие Слово според дадената ми благодат от истинския Господ Бог
Няма система, която да не са уповава на открития свързани с.... борбата за оцеляване , да я наречем. В търсенето на изход.
Дори в Библията се наблюдава една промяна, благодарения на духовните открития на много истини на пророци и тнт ..........
за бог не знам
но разбирам Сатанаил
кой не би искал да си направи барбекю от хора
пичаго, това че стив джобс не е искал да следва църква, която не спасява нуждаещите се е било съвсем нормално, защото е сигурно, че работата им не е съвсем наред, понеже никой от тях не отива да потърси и намери погиналите за да изгони бесовете от обладаните, да излекува болните, да възкреси мъртвите, и пр. в сравнение с Исус и Неговите ученици представени в Библията, които през цялото време са спасявали всячески погиващите, понеже каква е гаранцията, че човек ще получи истинския Св. Дух от такава неспасяваща църква?!
Последно редактирано от npp : 11-02-2014 на 21:09
Казах ли ти, че има за всекиго по нещо. То ясно, че няма да искаш, та следователно и няма да получиш отговор, ама тогава поне спри да питаш. Щото точно това е лицемерие, дето ти е любима дума,демек съдиш за другите според себе си.
Ето аз например не обичам футбола. Смятам, че е под достойнството ми да ходя на мач, за да рева като говедо, да псувам като хамалин, и да троша глави или седалки в паузите между наливането с алкохол и чопленето на семки. Занимавам ли някого с този проблем? Не, освен сега,заради примера. Или може би съм се заврял в някой запалянковски форум, за да обяснявам на всички колко са тъпи и неадекватни, или съмм тръгнал да хуля играчи, съдии и треньори какви мафиоти и мошеници са и как взимат грешни пари, докато негрите гладуват и пр.? Чат ли си? Като не ти се ходи на църква, не ти се слушат странно облеченичи ,,култисти''и не ти се четат подозрително дебели книги, захвани се с нещо друго и полезно според теб. Разходи кучето или гаджето, прекопай на баба си компира, или свъши някое друго добро дело и не се заяждай излишно с хора, които не са от твоята кръвна група!
^хубави неща пишеш
кво мислите за книгите на робърт монро :Д
написах баси дългия пост, ама спрях за няколко вдишвания, че да се успокоя след помията, през която минах в онази статия, и прецених, че е най-добре да те послушам и да си замълча.То ясно, че няма да искаш, та следователно и няма да получиш отговор, ама тогава поне спри да питаш. Щото точно това е лицемерие, дето ти е любима дума,демек съдиш за другите според себе си.
По принцип не съм фен на теорията за религиозната толерантност и мисля, че трябва да почнем да ви вкарваме по затворите като си отворите устите по наболели обществени проблеми. Докато си четях поста обаче осъзнах, че греша.
Осъзнах, че сте психично болни или емоционално слаби, а към такива хора е нередно да проявявам агресивно поведение. Дразни ме, че сте такъв трън в задника на тези от нас, които искат да живеят на спокойствие и лишени от племенния ви морал, но е най-добре да бъдете игнорирани, вместо оплювани.
Смис. аз бях спрял да пиша в този раздел -- дори нз защо се разписах в тази тема, но след прочита на тази статия ми стана пределно ясно, че и да слезе този ваш бог от небето, да заколи майките ви и да си направи гердан от червата им, вие пак ще вярвате в неведомите пътища господни. А аз просто ще си кажа деба, тоа верно бил истински -- и ще се огледам за тръба, с която да му пукна динята.
Та така. Благодаря ! Наистина преживях някакъв катарзис -- колкото и нелеп да е поводът.
будизма поне изглежда по-логичен в някаква степен от християнството
На мъчните хора никаква материална логика не може да им помогне, защото това е чума на духа. Те винаги ще си търсят изкупител за неспокойствието, който да разпнат - я бедните, я вярващите, я патриотите и т.н.
2000 години нищо не се е променило.
Последно редактирано от defender : 11-03-2014 на 10:01
сидхарта гаутама буда наистина беше най-добрият пророк на индийската духовна/религиозна традиция, по-добър от кришна, шанкара, и чаитаня, дори и по-морален от патанджали, обаче и той за съжаление се оказа хванат от заблудата на дхармичната "блудница", понеже и той също проповядваше учението за кармата и самсара, макар и под (по-)различна форма, а това учение е най-голяма заблуда, както и въобще цялата дхармична духовна/религиозна традиция, но самият подход на буда наистина превъзхожда другите индийски пророци, обаче Словото на Исус и Неговите пророци е 100% съвършено доброто дори и в сравнение с всички пророци на другите аврамични вероучения
Последно редактирано от npp : 11-03-2014 на 10:14
интересно ми е също да получа отговор на това, което пита и антракс, човек който да речем предимно прави добро/добри дела, но не вярва и не се моли на християнския Бог какво ще получи? ад или рай? Заслужава ли ад само заради това, че не е бил вярващ, не се е молил и т.н.?
към нпп
Иначе съществува човешка душа, дори според учените, въпреки че не е доказано - тя остава след смъртта във вид на електро магнитни вълни и тнт.
да предположим че всичко това е истина- за християнството и християнския, истинския, единствения Бог
интересува ме човек който е добър и върши предимно добри дела, но просто не се моли, (не вярва) ще му бъде ли простено?