- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Има ли начин да забравя Бог?
дифендър, ти па откри ли истината? кога и как?
кое правя съзнателно? отде да го знам какъв е нпп, да не мислиш, че следя и чета всичко, одобрявам включванията на фишерман, главно тях четох
ако човек е невярващ/неокултист (т.е. без да следва нищо религиозно, духовно, окултно, езотерично, и т.н.), и не причинява нищо лошо на никой, тогава няма да бъде наказан, но ако някой върши духовно беззаконие, тогава може да получи по-голямо и дори най-голямо наказание, а ако е невярващ/неокултист и върши зло (т.е. не по духовен/окултен път), и злодеянията му не са големи, тогава може да не получи по-голямо наказание, но ако върши тежки престъпления, тогава може и да е по-голямо, а ако е масов погубител, тогава може и още по-голямо, обаче ако е разбрал, че има Бог, и че Той повелява да не се върши зло, но въпреки това започне или продължи да причинява зло другиму, тогава може да получи и по-тежко наказание, и т.н.
йее, значи няма да бъда наказан : )))))
това не значи, че искам да питаш мен, нито и че имам отговор или пък отговор, който ще ти хареса.
кога и къде съм казвал или намеквал, че искам да ми даваш отговор, който да ми харесва?
ако ти искаш да ми се харесваш, това е другоDD
истината за мен, е че историята ми се оказа дълга, при това не само на мен, защото ние двамата свидетели на истинския Господ Бог(Отца+Исус) бяхме родени на Небето още в самото начало на вечността (преди около 5-6 хилядолетия), а сега се родихме в този свят за да свидетелствуваме Неговото Слово тук, обаче в условията под греха не изглеждаме толкова добре както когато бяхме херувими на Небето, защото сега сме човешки същества родени на земята
Последно редактирано от npp : 11-03-2014 на 11:37
Последно редактирано от defender : 11-03-2014 на 11:39
е как не бе, а онова дето вчера говореше за Адам и Ева.
бегай бе, ти си по-объркан и най-простия "циганин".
Съвсем малко мисъл трябва да вложи човек в това което говориш за да види колко си объркан.
не знам къде съм, но ти определено дори не си истински християнин
сигурно не си чел и библията(и аз не съм, а и нямам немерение), там доколкото знам е обяснено за дявола и за злото, или поне нищо не си разбрал (баща ми е вярващ християнин)
общо взето злото е необходимо, за да се покаеш после, нещо такова, трябва да разбереш какво е зло, за да можеш да оцениш доброто-(според християнството) и се казва че бог е любов, че е безкрайно милостив, че трябва да сме добри-нищо лошо уж
Последно редактирано от fire_magic : 11-03-2014 на 11:52
А кажи според тебе хората имат ли свободна воля и ако нямат в какво тогава се изразява правенето на добро на човека без свободна воля.
ПП: Защото много пъти си кавал (и сме спорили за това), че нямат свободна воля, а са марионетки.
Сега само пак не ми се прави, че съм се бил объркал в какво си казвал.
Последно редактирано от defender : 11-03-2014 на 11:56
май според християнството имаха свободна воля, нали?
Наистина, намират оправдания за всичко... Те си представят Господ само в положителна светлина, като създателят на всичко добро - дъгата, детския смях, птички и пчелички, тоя род простотии. Но когато стане дума за земетресения, вулкани, СПИН и пр. - ами, Господ си върши работата по мистериозни начини. Сериозно, какво трябва да значи това оправдание? Какво му е мистериозното на това да се държиш като пълен задник?
Следващия път като срещна някой християнин, трябва да му счупя тиквата от бой и като ме пита защо го правя, ще му кажа - Защото съм мистериозен....