- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Има ли начин да забравя Бог?
при положение, че някои буди притежават магически способности и контрол над сетивата си, не може никой да определя дали християнството или будизма било по-добро.
Будите ли вярваха в прераждането?
А християните - в ад и рай?
Къде е рая? Къде е ада?
Добре бе докторе, когато някой ти казва, че ако направиш нещо, то това ще е лошо за тебе, обаче ти не го слушаш и го правиш, то как без да си изпатиш ще разбереш че то е зло, че да ти дойде акъла да се разкаеш за грешката и вече да се пазиш от него, лошото е да си толко прост или пък горделив инат, че да не осъзнаваш че това е лошо и да продължаваш да го правиш, докато те убие.
Ама то така си е в самия реален живот бе, 1 към 1.
Последно редактирано от defender : 11-03-2014 на 12:13
не трябва да има зло, единствената причина, поради която истинският Бог го търпеше досега е, че Се намираше в състояние на полусън и затова неможеше да го отмахне напълно и перманетно, понеже и затова е писано: "Не се оставяй да те побеждава злото; но ти побеждавай злото чрез доброто."(Римляни 12:21), защото такава е Волята на самия истинския Бог, понеже Той не иска да (Се) ползва (от) услугите на "тъмнината", дори и съвсем малко, тъй като е добър и праведен, затова и цялото Му Слово е основано на доброто без да има дори и съвсем малко зло
Последно редактирано от defender : 11-03-2014 на 12:31
ми нали много хора се водят християни, но имат други убеждения, не вярват, това имах предвид, примерно много хора са кръстени още като са малки деца/бебета на 1-2 годинки(включително и аз съм кръстен, в рилския манастир, като съм бил на 1-2 год), но сега убежденията им са атеистични или други, по-различни
когато съм бил на 2 години и са ме карали да ме кръщават, някой питал ли ме е? и така, наще като са християни се водя и аз християнин, но това дали вярвам е друг въпрос, надявам се схвана кво исках да кажа
''Ние с Вас – и аз не по-малко от Вас – се нуждаем от това да признаем греха си и отчаяната си потребност да се покорим на Иисус Христос, да възложим на Него надеждата да влезем в Църквата Му. Тогава ние, бедните грешници, несъмнено ще получим вечноспасение.''
Не се разбира накрая. Ако не си вярващ, не ходиш на църква (от 5 години не съм ходил), но въпреки това вършиш добри дела и се съмняваш в правотата на действията ти, защото често се случва да се питаш, дали е добре си постъпи..... - къде отиваш? Защото аз си мисля, че религията преди е има точен отговор за безверниците, а именно, че са подлагани на геноцид с налагането на христа, но днес не искате да признаете туй срамно правило.?
тоя пък с тръба щял да пукне главата на създателя ^_^
Защото приписва вината за всичко на Него (това е един вид бягство от себе си, избутване на проблема), затова, не знам дали да прехвърляш вината на другия, дали това е констатация или слабост.
Половината атеисти не вярват от страх, не могат да го понесат, не могат да понесът свободата си и отговорността.
Последно редактирано от defender : 11-03-2014 на 12:44
разбира се, че човеците имат воля и избор, и дори могат да се стараят и да полагат големи усилия, така щото въобще да не съгрешават, обаче това щеше да е много по-възможно за всички ако не се вършеше толкова голямо духовно беззаконие, понеже именно заради него много човеци не можаха да съумеят да бъдат по- добри и праведни, а това че истинският Бог се намираше в състояние на полусън, не означава, че е бил напълно заспал, защото през цялото време Той непрестанно крепеше елементарните частици сплотени в своята цялост, както и атомните молекули, субстанциите, планетите, и тяхното движение, а също и поддържаше състоянието на одушевените същества, като извършваше и вътрешните биологични процеси, поддържайки тъканите и органите в тяхната цялост, освен че и не позволяваше на лукавия да причинява много злини на човеците, иначе всички те отдавна щяха вече да са напълно умрели, защото истинският Бог е толкова могъщ, че Неговият сън не може да бъде по-дълбок отколкото човеците биха издържали: "Никакво изпитание не ви е постигнало освен това, което може да носи човек; обаче, Бог е верен, Който няма да ви остави да бъдете изпитани повече, отколкото ви е силата, но заедно с изпитанието ще даде и изходен път, така щото да можете да го издържите."(1 Коринтяни 10:13)
и също според християнството доколкото знам най-големият грях е гордостта, така че не се надувайте много
истинският Бог е абсолютно добър и ни най-малко зъл, дори и докато се намира в състояние на полусън, Той пак си остава съвсем съвършен в това отношение, то е както примерно с един най-силен културист, който не губи (от) мускулната си маса докато спи, защото като се събуди на сутринта, е отново толкова силен колкото е бил през миналия ден, а дори и някой човек да страда от недостиг на любов/доброта, ще може да бъде по-добър ако положи усилия, и т.н., защото проявата на любов/доброта събужда истинският Бог - знаеш как по принцип е така, че ако човек не успее да се усъвършенства в нещо от раз, тогава ще може да го направи постепенно, и пр.
кога се очаква събуди?
имаш ли някакви предположения?
Не само в България, а по целия свят. Но не знам дали е защото библията и религията като цяло е била неусъвършенствана още, та хората не са я възприемали правилно, или защото... е попадала в несъвестни владетели, или просто самата религия е била писана както много хора казват с някаква подобна цел.....
И другото е, че в църквата има голяма мафия през всички епохи и сега. Всичко това говори, че църквата не е толкова чисто място, не е никакъв фактор за вярващите. Да, създадена да обединява християните на едно място и по този начин е запазила България, но от друга страна често поповете и владиките се оказват дяволчета.
Но да си културист е едно, а да си добър е друго (едното е телесно състояние, другото състояние на духа, а Бог е дух). Да си добър изисква да си в съзнание. Тоест когато вършиш нещо да го вършиш съзнателно, а не като спиш (или в състояние на спящ сомнамбул), това не е добро.
Последно редактирано от defender : 11-03-2014 на 13:07
с циганска музика и мирис на кебапчета