- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Има ли начин да забравя Бог?
Покай се, защото не можеш винаги да си в добро настроение и да не кажеш на някой да се разкара, или се покай защото въпреки, че не ти е било до него си проявил лицемерие, неискреност и не си го разкарал/нагрубил, макар че ти е лазил супер много по нервите и ти е бил меко казано неприятен?
не казвам, че не може да е така, просто звучи абсурдно, за всяко едно нещо, да се покайваш и да си вменяваш чувство за вина за почти всичко
да не ни е създавал толкова грешни в крайна сметка ; (
Последно редактирано от fire_magic : 11-04-2014 на 15:25
В предния пост ти казах как човек постепенно може да излезе от слепотата, която му пречи да забележи своята греховност. Като си види грешките и пропуските, трябва да свикне да слуша съвеста си, и тя ще му покаже кривиците, които се нуждаят от изправяне. Това е, когато човек напредва духовно, когато върви нагоре.Един вид някакси се поставих на мястото на тея/убийците и не можах да ги разбера, как изобщо могат да твърдят, че това е правилно.
Ако тръгне надолу,тогава започва да принебрегва съвестта, която го изобличава. ,,Усещам, че това беше кофти, но така се случи''. ,,Зная, че трябваше да помогна на човека, но бързах'' ,, Знам че това е незаконно, но много ми се искаше''. ,,Не трябваше да му скачам на бой, но той си го заслужаваше'' и т. н. Така човек свиква да пренебрегва съвестта си и колкото по-упорито я потъпква, толкова повече тя отслабва и толкова повече беззакония започват да изглеждат кото дреболия И от друга страна човек свиква да се самооправдава, и да си намира извинения за все по-тежки грехове. А като отхвърли Божиите закони, после отхвърля и човешките и както казваше в този форум един сатанист - човек сам трябва да си пише законите. И колкото повече деградира, толко по-егоистични и безчовечни закони си предписва. Така загубва постепенно човешки образ. Щом двете най-важни заповеди в християнството са да обичаме Бога и ближния, очевидно тръгналият да не слуша съвестта си се отдалечава от тях и все повече започва първо да ги презира, а после направо да ги мрази. Ето как се появяват изроди като сатанистите или Хитлер. Що се отнася до Пол Пот, той е тръгнал към бездната с летящ старт, защото никога не е бил християнин и следователно не му се е налагало да се бори с подобни ,,предразсъдъци''.
Дали Бог би простил убийство? Набери в гугъл житие на св. Моисей Мурин или житие на пророк Давид
Дали убийството и кражбата са грехове с еднаква тежест? Определено не. Но и крадецът и убиецът заслужават наказание, макар и с различна тежест, например различен срок в затвора или различно тежка участ във вечността, ако не се покае приживе. Само че грехът не е толкова престъпление, колкото болест, която съсипва и унищожава човека. На който му се мисли по темата - Грехът ни прави не толкова виновни, колкото нещастни
Вече ти отговорих,че чувството за вина трябва да те подтикне да се разкаеш за греха си и да помолиш Бог да ти помогне да не го повтаряш, после да изповядаш греха си ,за да ти бъде простен, и да се потрудиш да си извадиш магарето от калта, а не да се депресираш. Например ако си преяждал , наистина е абсурд да цивриш ,, леле колко съм дебел и грозен!'', а вземаш решение и се стараеш да ядеш по -малко и да спортуваш.
Питай по-малко и мисли повече ! Професор за една вечер няма да станеш
Последно редактирано от Pitancho : 11-04-2014 на 17:37
казвай каквото знаеш-в резюме, няма кой да чете глупости по 500 изречения
п.п. ъъ имах предвид тези неща "Моисей Мурин или житие на пророк Давид"
Последно редактирано от fire_magic : 11-04-2014 на 23:05
Може би доброто възпитание предполага някакво уважение към труда, който съм положил, за да ти отговоря. Ако си на принципа ,,най мразим да мислим'' ходи да четеш комикси и не си блъскай главата със сериозни въпроси, защото те не са за ленивите умове на хора като теб.
Поне се позовавай се на свои собствения разсъждения, когато ми отговаряш, не ми казвай какво да чета.
п.п. Отговорил си ми, защото така си искал, никой не те е карал насила. Лицемерни благодарности не раздавам. Разбирай, че не си ги заслужил.- Може би не си се потрудил достатъчно. Щом за теб това е било труд, представям си колко си работлив.- Покай се пред твоя Бог!
щи пратя линк уж с отговор на твой въпрос ама с 100000000 изречения история-уж поучителна, понеже не те мързи, покажи уважение към труда ми, в който съм изгубил около 10 секунди като прочетеш всичко!
Последно редактирано от fire_magic : 11-04-2014 на 21:28
В крайна сметка ти с много мислене ли откри християнския Бог?
въъй, бая мислене ли падна поне или понеже си от умните будни умове и стана по-бързо?
Не си в състояние да ми даваш класификации, нито да ми казваш какво да правя, идваш тука описваш си идеята,(ако желаеш) и се махаш без да казваш на кой кво да прави, окей?
Последно редактирано от fire_magic : 11-04-2014 на 22:06
аа бог дава/помага, ама в кошара не вкарва, тъй ли беше, тряя усилия
Последно редактирано от fire_magic : 11-04-2014 на 21:15
Къв серизен въпрос християнски "братко" ? Сякаш си убеден, че това в което вярваш и пишеш е 100% истина, не допускаш и 1 % съмнение? Разкажи за тези си убеждения, как стигна до тях примерно? Отговори на тези въпроси ще съм ти благодарен и уважил труда ти, не на някакви линкове към измислени приказки, щото в крайна сметка аз питах, какво мислите вие, не съм ти търсил смешния линк, супер мн се дразня така, че и труд бил положил-очаквал уважение и благодарности за това-компот да ти отворя освен.
Последно редактирано от fire_magic : 11-04-2014 на 21:36
проблемът и на двама ви с дифендър, е че пишете по цели фермани с обвинения срещу мен (странно защо ли все ми налитате като мухи на мед, все едно че едва ли не съм ви сторил нещо (най-)лошо?!), но не представяте никакво явно доказателство, а само умножавате думи напразно, какъв ти е проблемът на теб, поне ти обясни точно и ясно, защото въобще не намерих отговор на този въпрос в твоите обвинения срещу мен?!, аз не посещавам този форум за да се дуелирам с дон кихот и санчо панса, но ето как все се намират някакви заядливи сектанти, които се чудят на кого да си го изкарат, понеже страстта им да опонират/интриганстват е по-голяма отколкото желанието в тях да правят добро
що се отнася до истинските Светии, аз просто вярвам, че на вселената има много човешки същества, които наистина са истински Светии на Онзи, Който наистина е истинският Бог Отец, а също и на Онзи, Който наистина е истинският Господ Исус Христос - това е, защото именно Те (истинският Господ Бог и Неговите Светии) свидетелствуват Своето Слово чрез мен, докато аз съм просто един вид марионетка в техните ръце, а що се отнася до това Кои са истинските Светии, било то поименно, или житийно/биографично?, (това) на мен не ми е дадено да ви кажа, нито пък имам желание да (у)зная неща, които не са ми дадени да зная, защото и по-важен е Принципът, ако вярваш само на Онези, Които наистина са истинските Светии, макар и да не знаеш нищо за Тях, тогава няма да бъдеш/останеш (из)лъган, но ако се довериш на някакви канонизирани от системата на човешката религия светии, тогава рискуваш да останеш излъган, след като не можеш да бъдеш сигурен дали те наистина са истински Светии, защото си се доверил без да (можеш да) изпиташ нещата докрай за да бъдеш сигурен, понеже това, че милиони различни вярващи, живели по различно време и на различни места, са достигнали до едни и същи вярвания/убеждения само по себе си никак не гарантира, че са повярвали в истинската Божия истина, защото както досега имаше само един истински Бог, така и имаше само един дявол (на дяволите), типичен пример за това са т.нар. велики йоги, които са достигали до едни и същи познания, макар и живели по различно време и на различни места, например представеното в бхагавад гита учение на кришна е същото учението, което и патанджали и буда са проповядвали, макар и да са живели по различно време и на различни места, обаче тяхното учение всъщност е възможно най-голямата заблуда съществувала някога и която може въобще да съществува, до която са стигали и хиляди други йоги, защото духът на заблудата е един, а какво ще спечелиш ако последваш традиция, която хиляди други преди теб са следвали стриктно, но нито един от тях не е постигнал истинското съвършенство на Исус и Неговите истински ученици, които са представени в Библията?!, разбира се като казвам всичко това не осъждам/не съдя никого от човеците
Последно редактирано от npp : 11-04-2014 на 21:29
чете и отговаря след 2 часа, яко ум и труд полага питанчо, уважавайте бавните му пръсти и бързият му мозък както и свръх трудулюбивият му ум, с който е открил бог всъщност и кой знае още какви истини
Последно редактирано от fire_magic : 11-04-2014 на 22:00
а ти няма ли да кажеш поне една блага дума, ами само насосваш по нечий адрес?!, иначе уж си християнин?!, обаче досега и веднъж не се държа добре/прилично в този форум така както прилича на един истински християнин, нима Исус или някой от Неговите представени в Библията истински ученици е ходил всеки ден да се заяжда с другиго?!, но ето че ти го правиш - всеки ден си тук за да стъпкваш/тъпчеш доброто, което други се опитват да правят, обаче ти самият не вършиш добро, а само се надуваш с някаква поднесена ти наготово традиция, чиито последователи никога не са вършили делата на Исус и Неговите истински ученици, защото никога не са ходили от град на град и улица на улица за да потърсят и намерят нуждаещите/пострадалите/погиналите за да изгонят бесовете от тях, да ги излекуват от болестите, да ги възкресят от смъртта, и да им проповядват истинското Божие Слово, понеже ето че светът сега е все още пълен с обладани, болни, мъртви, и пр., защото твоята църква не ги спасява, тъй като нито иска, нито може
нпп, зодиите, наталните карти, астрологията като цяло имат ли някакво значение според теб, какво казва истинският, единственият Бог за тях?
Последно редактирано от fire_magic : 11-04-2014 на 21:58
блага дума като човек или като лъжесвидетел на словото.
защото ти в този форум като човек още не си се показал, все си слагаш маската на свидетел и даже като влезеш в роля и дори почваш да говориш с подправен глас от името на някакво заспало езическо божество, което ти говорело. А като говориш за себе си и като кажеш "ние" и трепеш рибата.
ПП: Айде освободи се от този дух и кажи нещо от себе си като човек, имаш ли гадже.
Последно редактирано от defender : 11-04-2014 на 22:05
Исус Христос и представените в Библията Негови истински ученици не са били просто някакви си принцове, които се фукат с телесни съвършенства, нито пък са били просто някакви си шампиони по въздържание от: секс, употреба на алкохол, и ядене на месо, но са били истински Спасители, каквито много от т.нар. "светии" не са били, защото дори и не са искали да бъдат, освен че и не са могли да бъдат такива, понеже не са и упражнявали вярата правилно, но са се заблуждавали, нито пък Исус и Неговите истински ученици са представени в Библията като някакви поклонници, които всеки ден само се покайват от някакъв си грях, и все не успяват да стигнат до покаяние, понеже това е и което ти и още много други като теб се опитвахте да наложите на другите, т.е. предимно някакво си суетно систематично/методично покаяние от някакви си собствени грехове, което може да се оприличи с ежедневното пудрене на една супер превъзходна принцеса, а в същото време съдихте всички други, които не правят като вас, като ги заклеймявахте като виновни за вечен грях и ги обричахте да страдат вечно само защото не са суетни и безполезни сектанти като вас, докато истинският Исус и Неговите истински ученици са спасявали другите без да ги осъждат/съдят въобще, и без да ги карат да стават суетни принцове и принцеси, понеже това вашето прилича на "огледалце, огледалце, ти кажи ми коя е най-хубавата сектантка на света?", че кой е по-полезен, лекар, който направо отива да лекува болните, ако и да не се е покаял съгласно вашата традиция, или поклонник, който не спасява нито един свой ближен, но само се "пудри", било то като посещава ръкотворен от човешки ръце храм, или спазвайки някакви други традиции, от които неща полза може да има само за него, но не и за когото и да е от другите човеци?!, казваш Библията да се чете систематично/методично, но ако човек започне да я чете така, тогава той ще трябва и да има способност да я разбира правилно, но ако няма такава способност, тогава той би се заблуждавал много като я чете постоянно, ето защо никъде в Библията не е (на)писано "чети Библията постоянно", защото първо трябва да повярваш в истинския Господ Бог така щото да продължиш да упражняваш вярата правилно до последно, и чак когато получиш откровение от Него ще можеш да разбереш съответното нещо, което е написано в Библията, затова и скопецът, който бил велможа на етоипската царица, получил истинско кръщение, защото макар и четейки книгата на пророк Исая, опитвайки се да разбере нещичко поне, той не смеел да си мисли, че разбира нещата, за които нямал пълно доказателство, че ги разбира правилно, понеже когато Св. Ап. Филип го попитал дали разбира онова, което чете, той казал: "как да разбирам като няма кой да ме упъти", затова и Св. Дух упътил Апостола през онези пътеки без Св. Филип да знае къде ще бъде отведен, понеже там имало човек седящ в колесница, който винаги проявявал вярност към Господа, макар и да не е бил кръстен, иначе в противен случай можеше и да не получи истинско кръшение, например ако беше нахакан като дифендър и бърз да съди по плът както и ти постъпи днес, и така можеше да се окаже, че е приел само едно фарисейско обрязване
Последно редактирано от npp : 11-04-2014 на 22:25
да си кажа, засега изпитвам много по-голямо доверие и благодарност към нпп, отколкото към питанчо (не се сърди чиче а.к.а. трудолюбив ум) ^^
Последно редактирано от fire_magic : 11-04-2014 на 22:41
всичко е относително
зависи, имаш ли такава потребност според теб? Според мен-не, Не ти я препоръчвам![]()
имаше и силни системи на "тъмнината", които можеха да променят живота на човека, който ги следва, уж към по-добро, една от тях беше астрологията, особено ведическата, която наистина шашна света със своите точни предсказания, като се почне с въвеждащи в нея булевардни бестселъри и се стигне до големите астролози - онези на ведическото познание, но това не е истинският Бог, това е сатанинският заместител - най-добре е човек да пази себе си чист от такива неща
Последно редактирано от npp : 11-05-2014 на 00:14
ти си слагаш маската на шеф, защото си пълен с "мъжка похот"("коравовратие"), докато аз свидетелствувам (относно) онова, което е добро за всички в истинския Исус Христос, понеже не говоря от себе си когато свидетелствувам Божието Слово, но само каквото истинският Господ Бог ми дава да говоря - знаеш че не съм те спрял да си имаш гадже (в случай че това ти е проблемът)
Последно редактирано от npp : 11-05-2014 на 00:14