промяната/подобрението може да настъпи и бързо, но за да е възможно това, трябва да се отправят молитви към истинския Бог, ако трябва по стотици пъти всеки ден, то е както с лицевите упори, коремните преси, и пр., в началото може да ти е трудно, но ако ги правиш всеки ден и не се отказваш, ще укрепнеш и заякнеш и дори ще можеш да се научиш да се развиваш, така е и с вярата и молитвите, в началото може да ти е трудно, но с времето се свиква и човек заяква в истинския Господ Бог, както когато трябва да намериш даден човек, трябва да го търсиш, по подобен начин е и с вярата в Онзи, Който наистина е истинския Бог, трябва да го призоваваш по-възможно най-находчив начин влагайки най-доброто от себе си, например: "Боже, не искам да имам други богове освен Онзи, Който наистина е Истинският, защото Ти знаеш как е (било) (на)писано, че човек не трябва да има други богове освен Него, затова с тези думи се опитвам да се обърна именно към Истинският - Боже, аз търся именно Теб, Ти, Който наистина Си единственият истински Бог на цялата безкрайна вселена..., в сравнение с Теб аз едва ли зная кое е добро за човека и едва ли мога да сторя нещо добро за някого, затова Те моля да ми придадеш/да вложиш в мен нужното за да бъда наистина праведен така както Ти знаеш най-добре и искаш да бъде..., наистина не би било добре да се окажа причинител на зло някому занапред, затова и Те моля да ми простиш греховете, които съм сторил досега..., моля Те освободи ме от злите сили - нека числото на праведните да се увеличи с още един...", дори трябва да се стигне дотам, че вярващият да може да се моли свободно без да заучава думите на молитвите предварително, но да намира правилните думи в момента на самото отправяне на молитвата, т.е. импровизирайки (например ето как по-горния пример го дадох именно по такъв начин, без да преписвам или (и без да) знам тези думи отпреди), а ако в даден момент многото молене ти досади, можеш да изповядаш дори и това в молитвата пред Него, случвало се е дори и истински Светии да се разгневят в молитвата си пред Него казвайки примерно: "що за суета е това дето дори когато човек полага много праведен труд и не сполучва, но остава без достатъчно добри плодове, особено когато се е трудил дълго време струвайки само правда?!", ако човек вярва правилно и се моли правилно, тогава дори и само една молитва може да се окаже достатъчна, например преди години се бях помолил така на истинския Господ Бог да направи всички човеци праведни, и Той го направи още същия ден, само че ефектът продължи до не повече от няколко дена, защото Той каза: "Не мога да спася всички само защото ме е помолил един единствен човек, трябва да има и още такива молители"...