.
Резултати от 1 до 25 от общо 1117

Threaded View

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от JDeel Виж мнението
    - За религия в днешно време мислят предимно хората с дълбоки психически проблеми. Преди е било едва ли не задължително за всеки, но днес не е. И както е известно, човек не разсъждава правилно когато е в състояние на дълбока депресия.
    ми аз съм вярващ православен и ми си е супер гот...
    баси хипнотизатора

Цитирай Първоначално написано от JDeel Виж мнението
    - Пусни си някое предаване за космоса. Като видиш какво незначително зрънце сме от цялото нещо ще ти стане ясно, че няма как да сме ценръта на Вселената. И ако Бог = Вселена, то ти си никой, и вместо да си хабиш дните в мислене за противоречиви глупости можеш да впрегнеш мозъка си за нещо по-полезно за обществото.
    Ми материално сме нищожества, но духовно сме великани - затова и аз се чудя, защо хората отдават толкова внимание на материализма и неговата логика, дори напротив, това че сме материални нищожества, може би трябва да те води до мисълта, че духовния свят е може би реалния свят, в който прекарваме по-голямата част живата си и съществуване. В смисъл ти телесно си в матиран сетивен свят, но пречупен през разума материалния свят се превръща в ментален свят.

Ми няколко ракии и ще забравиш за Бог само, че за твое съжаление това състояние на пиянство е временно и неестествено, а когато се върнеш в реалността пак ще си Го спомниш.
    Демек изгуби си разума и ще забравиш за Бог, може би стани като животно, като не знаеш как да използваш най-висшия божествен дар разума.

И според мен ти не искаш да се отървеш от спомена за Бог, а от неправилната си представа, която си си изградила или са ти изградили за Бог, тя ти създава проблемите и те кара да гледаш на Бог като на нещастие, авторитаризъм или нещо подобно. Защото да живееш без Бог е все едно да сключиш сделка без да си си прочела договора.

ПП: добро, зло, наказание Ад и награда Рай - това е може всичко което знаят за Бог една голяма част от хората и на базата на тези 4-5 думички сами си изграждат цялата си философия за Бог (или злонамерено някой друг им я изгражда) - наивна работа и в голямата си част тази тяхна философия и неправилна и от там им създава проблеми или ги прави лесни за манипулация от разни статии, хора или пък секти, кара ги да живеят изкуствено.
    Последно редактирано от defender : 10-24-2014 на 13:17

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си