- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Има ли начин да забравя Бог?
ми аз съм вярващ православен и ми си е супер гот...
баси хипнотизатора
Ми материално сме нищожества, но духовно сме великани - затова и аз се чудя, защо хората отдават толкова внимание на материализма и неговата логика, дори напротив, това че сме материални нищожества, може би трябва да те води до мисълта, че духовния свят е може би реалния свят, в който прекарваме по-голямата част живата си и съществуване. В смисъл ти телесно си в матиран сетивен свят, но пречупен през разума материалния свят се превръща в ментален свят.
Ми няколко ракии и ще забравиш за Бог само, че за твое съжаление това състояние на пиянство е временно и неестествено, а когато се върнеш в реалността пак ще си Го спомниш.
Демек изгуби си разума и ще забравиш за Бог, може би стани като животно, като не знаеш как да използваш най-висшия божествен дар разума.
И според мен ти не искаш да се отървеш от спомена за Бог, а от неправилната си представа, която си си изградила или са ти изградили за Бог, тя ти създава проблемите и те кара да гледаш на Бог като на нещастие, авторитаризъм или нещо подобно. Защото да живееш без Бог е все едно да сключиш сделка без да си си прочела договора.
ПП: добро, зло, наказание Ад и награда Рай - това е може всичко което знаят за Бог една голяма част от хората и на базата на тези 4-5 думички сами си изграждат цялата си философия за Бог (или злонамерено някой друг им я изгражда) - наивна работа и в голямата си част тази тяхна философия и неправилна и от там им създава проблеми или ги прави лесни за манипулация от разни статии, хора или пък секти, кара ги да живеят изкуствено.
Последно редактирано от defender : 10-24-2014 на 13:17