Първоначално написано от
npp
защо ти е това, след като само истинският Господ Бог може да ти даде да имаш нормален и добър живот?!, понеже много по-голяма полза би имал ако вярваш в Него и Го молиш да ти даде достатъчно изобилен живот, отколкото ако от вярващ станеш невярващ, обаче трябва да се молиш, но ако си толкова мързелив, че дори те мързи да се молиш, тогава трябва да се насилиш малко повече и да започнеш да отправяш добрите молитви към Него всеки ден, ако трябва дори по хиляди пъти на ден, имай предвид, че дори и аз, ако и да съм свидетел на истинския Господ Бог вече от около 5-6 хилядолетия, съм отправял добри молитви към Него по хиляди пъти всеки ден в продължение на години, дотолкова щото много вярващи, които чуваха молитвите ми се чудеха как въобще е възможно да има човек, който се моли толкова съвършено и постоянно, разбира се казвам това без да се хваля със себе си, но благодарение на истинския Небесен Бог Отец и истинския Господ Исус Христос можах да наследя и (да) имам такова съвършенство, обаче това не означава, че въобще не съм полагал (никакви) усилия, защото имаше дори много тежки периоди в моя живот, когато трябваше да проявявам даже свръх човешки усилия, дори (така да се каже) до пръсване, но и ти също можеш да започнеш да бъдеш по-активен във правилната вяра, понеже, доколкото и ти самият показа, си очевидно мързелив и не обичаш да работиш май