Ами Димитре, що не запишеш богословския факултет в София? Надниквал съм им в конспектите, там бистрят точно такива теми. Доказателства за съществуването на Бога, проблемите с познаваемостта на Бога, ,Богопознание и Богообщение, антропоморфизъм на Бога, методи на Богопознание, какво Той е и какво не е, Боговдъхновеност и автентичност на Свещенното Писание и още един куп въпроси, които може би те интересуват и повече от мен.
И още нещо. Може да изчетеш всичките тези неща и пак да си останеш богоборец. Защото истините на християнството не се постигат само с разума, както си мислиш ти. Виж си страстите , които помрачават не само ума, но и сърцето. Защото Богопознанието предполага не само човешко усилие за търсене на Бога, но и ответно действие от страна на Бог, който се открива на търсещия при определени условия. Няма да ти чета лекции, но ще кажа 2 неща: Не си познал Бога, защото не си поискал, и защото ,, Бог се противи на горделиви, а на смирени дава благодат''
Що се отнася до капуцина, покажи ми светии ,които са се издигнали на нивото на св. Серафим Саровски или на св. великомъченик Георги чрез вяра в този шебек, източват благоуханно миро от 4 ти век до сега, като св. Николай, цивилизовали са племена и народи, а хората от векове, и до днес назовават децата си с имената им! Хайде не се опитвай да доведеш глупосттите си до абсурд, това не ти носи точки в спора.