- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Има ли начин да забравя Бог?
митко се напъва да учи богословие, ама не му спори.Ами Димитре, що не запишеш богословския факултет в София?
![]()
Последно редактирано от defender : 10-30-2014 на 22:55
Ами като е склонен да постави над себе си за бог капуцин, то на какво би могъл да се поучи от него, освен как да си пощи въшките и че смисълта на живота е, както казват руснаците ,,ЖРАТЬ, СПАТЬ, СРАТЬ И ЕБ@ТЬ'', т.е. да плюскаш, да спиш и да акаш.
Ето ти един от неговите ,,алтернативни подходи в търсене на отговора''
Последно редактирано от Pitancho : 10-31-2014 на 09:30
Няма алтернативни подходи, всички подходи са подходящи щом не отклоняват от истината, а я потвърждават.
Трябва да сме обединени около истината, но не и еднакви. Нима мислиш, че Бог иска да сме еднакви, ами тогава да беше създал само един човек, защо тогава е създал толкова много хора, за да сме еднакви ли, чиста загуба на пространство.
Бог не е комунист брато, за да иска да сме еднакви, Той иска да сме обединени около истината (за да не се отклоняваме), но не и еднакви като хора и програмирани по някакъв стандарт.
И светите отци са били обединени около истината без да са се отклонява от нея, но в същото време всеки е оставил своя почерк. Бог не обезличава хората. Иначе до сега да съм се отказал.
Представяш ли си в едно училище всички ученици да пишат с един и същи почерк като от компютър - в тва няма нищо човешко.
ПП: или може би не съм те разбрал правилно какво точно искаш да кажеш и пак да съм излял боламача си не на място, Сорри.
Последно редактирано от defender : 10-31-2014 на 09:40
Дефендър, напълно прав си, аз въобще нямах впредвид това, написах го погрешно. Нямах впредвид теб , а цитирах Димитър, който е неудовлетворен от метода по който Христос е решил проблема за безсмъртието на човека и твърди, че търсещите алтернативни решения не водят безсмислен живот. Не смятам, че непременно е безсмислен,често човек преминава през какво ли не, докато стигне до истината, само твърдя, че алтернативно решение на победата на Христос над смъртта и греха няма, хайде поне на теб да не ти цитирам Евангелието.
Извинявам се за недоразумението, поправих текста.
Говориш за някаква истина, която не е доказана с никакви факти. Няма как всички да са обединени около някакво предположение... Всеки може да си даде негово си необосновано предположение... Както и става, де...
Ако Бог е толкова всемогъщ и добър, защо не ни е простил "първородния грях" и да ни върне в райската градина? Защо има толкова много бедни, гладни и болни хора? Би било логично да кажеш, че явно са съгрешили с нещо и Бог ги наказва така... Как може да съгреши едно 18-годишно момиче, че да заслужи диагноза като рак?? Ще ми обясните ли, не разбирам?!
Ми тогава не вярвай, щом логиката на разума ти казва, че няма Бог какво те притеснява, приемаш разума си за всезнаещ съвършен бог и си спокоен, но ако въпреки това изпитваш някакво притеснение, значи може би си направил грешния избор, защото ако е избрал правилното, то трябва на човек да му вътрешно готино, какво те притеснява.
ако не знаеш какво е това, казва се съвест.
Последно редактирано от defender : 10-31-2014 на 14:27
Ми, аз не вярвам...
Не приемам разума си за всезнаещ, вие го правите, казвайки че знаете всички отговори чрез Библията. Това е разликата между мисленето на хора като теб и хора като мен... Аз се съмнявам във всичко и не ме е страх да кажа, че не знам, а ти си мислиш, че си разбрал всичко, защото така казал Бог.
Нямам никакви опасения относно религиозните си възгледи. Не съм чул никой атеист или агностик да е водил "свещени войни" срещу когото и да било с цел да му наложи убежденията си.
Ето това ме дразни у лицемерчета като теб... Ти казваш, че щом не вярвам в измисленият ти Бог и щом не ме е страх от него, аз нямам ценности и съвест... Точно съвестта е това, което те кара да вървиш в правилният път без да ти е нужен "пастир". Овцете са тези, които нямат съвест и им трябва страх от сопата на пастира.![]()
така е, затова пък парите са супер готин пастир, да знам, че ти на това сигурно му викаш да си себе си.
Но хора като тебе по нищо не се различават от мене, просто имаме различни пастири, но ти даже и не го осъзнаваш, че имаш пастир, мислиш си това съм си аз, това е нормалния живот и да те тъпчат и да ти е гадно, казваш си, това е , такъв е живота, какво да се прави, и това е може би разликата, а не че нямаш ценности и съвест.
истината не те тъпче, истинския пастир не те тъпче, докато ти казва, че това си си ти.
ПП: а да, и после разбира се обвиняваш Бог, колко бил лош, за страданията в света. Той за тебе се превърнал просто в одушник да има кой да напсуваш първосигнално за гадостите в света, но не и да се замислиш, защо е така.
Последно редактирано от defender : 10-31-2014 на 15:57