Цитирай Първоначално написано от an7raks Виж мнението
Защо му казвате да учи, след като вие очевидно не сте учили подобно нещо? Или щом вярваш, това оправдава, че не знаеш в какво точно вярваш?
Папагалчета...
Заключението ти звучи логично, но не е вярно. Откъде знаеш , дали не съм прочел повече книги по въпроса, отколкото ти по всички други въпроси? Тази тема е и много тънка, ако тръгнеш да я усложняваш и много проста. Християнството е път, който е по силите на всеки човек, независимо от степента на образование и интелект. Вижте житията на светиите, които са извървяли успешно този път и ще видите и хора с енциклопедични познания и неграмотни. Макар че отдавна зная повече от достатъчно, за да живея вярата си пълноценно, има много християни, които знаят по-малко, но изпълняват повече и обичат Господа и ближните повече от мен, а това са най-важните заповеди в християнството. Въобще не отричам нуждата от духовна просвета, както и това ,че мнозинството влиза в рая и без магистърска степен по богословие. Ти например как вярваш, че земята е кръгла, без да си завършил астрономия?
А в резюме не приемам обвинението, че не знам в какво вярвам. Въобще не спадам към групата ,, вярващи'' че ИМА НЕЩО ТАМ НЯКЪДЕ.