Цитирай Първоначално написано от an7raks Виж мнението
Напълно съм съгласен, че не знаем почти нищо за света около нас, но това оправдание ли е, за да си измисляме разни отговори?
Пак не ми отговори на горните въпроси, нито на въпросът кой е създал Бог?
Отговорът не е измислен, а е следствие на това, че Бог е пожелал да се открие на човеците. По различни начини през различните периоди от време. Както и в различна степен.
Кой е създал Бога?
Когато Господ заговорва Моисей в неизгарящата къпина, Моисей пита какво да каже на сънародниците си, когато го попитат за името Му. Отговорът е ,,Аз съм вечно Съществуващият'' Изход 3:14. За да се предадат всички нюанси в еврейския израз, може да се каже и ,,Аз съм Този, който съм(е, бях, ще бъда). В Евангелието Христос два пъти произнася това ,, Аз съм'' и в двата случая хората падат по очи на земята - произнесено е Божието име, което за евреите е толкова свято, че за да не се произнася непочтително, то можело да се произнася само от първосвещенника веднъж в годината. През останалото време, Бог бил назоваван като Всевишния,Благословения, Силния, Светия Израилев... Нарочно пиша това, защото за кощунниците е абсолютно непонятно , че Божието име е свято и н бива да се произнася дори напразно, камо ли неуважително. Това е 3та от 10те заповеди.
В книга Апокалипсис пише същото, с други думи ,,Аз съм Алфа и Омега, начало и край, Първият и Последният''
,,Аз съм Алфа и Омега, начало и край, - Който е, Който е бил и който иде, Вседържителят.''
Някъде в Стария завет пишеше и ,,Преди Мене нямаше Бог и подир Мене не ще има; Аз изрекох и кой ще отмени?''
Така че Бог е Безначален и Безкраен; въпроса ,,какво е имало преди Бога'' няма смисъл, тъй като преди Той да сътвори Вселената не е имало не само пространство, но и време.