Първоначално написано от
Pitancho
Отговорът не е измислен, а е следствие на това, че Бог е пожелал да се открие на човеците. По различни начини през различните периоди от време. Както и в различна степен.
Кой е създал Бога?
Когато Господ заговорва Моисей в неизгарящата къпина, Моисей пита какво да каже на сънародниците си, когато го попитат за името Му. Отговорът е ,,Аз съм вечно Съществуващият'' Изход 3:14. За да се предадат всички нюанси в еврейския израз, може да се каже и ,,Аз съм Този, който съм(е, бях, ще бъда). В Евангелието Христос два пъти произнася това ,, Аз съм'' и в двата случая хората падат по очи на земята - произнесено е Божието име, което за евреите е толкова свято, че за да не се произнася непочтително, то можело да се произнася само от първосвещенника веднъж в годината. През останалото време, Бог бил назоваван като Всевишния,Благословения, Силния, Светия Израилев... Нарочно пиша това, защото за кощунниците е абсолютно непонятно , че Божието име е свято и н бива да се произнася дори напразно, камо ли неуважително. Това е 3та от 10те заповеди.
В книга Апокалипсис пише същото, с други думи ,,Аз съм Алфа и Омега, начало и край, Първият и Последният''
,,Аз съм Алфа и Омега, начало и край, - Който е, Който е бил и който иде, Вседържителят.''
Някъде в Стария завет пишеше и ,,Преди Мене нямаше Бог и подир Мене не ще има; Аз изрекох и кой ще отмени?''
Така че Бог е Безначален и Безкраен; въпроса ,,какво е имало преди Бога'' няма смисъл, тъй като преди Той да сътвори Вселената не е имало не само пространство, но и време.