.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 1117

Hybrid View

Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
    работата е там, че с питанчо сте и двамата "православни", и затова не си противоречите, защото сте "ортодоксални" братя, но ако дойде някой от истинските Светии, Го похулвате като куцо пиле домат, ала хич не разсъждавате адекватно за нещата, просто сте като зомбита на суетна традиция, особено ти, понеже все пак питанчо поне засега излезе (че е) по-коректен от теб
    Това,че споря по-малко с теб, отколкото Дефендър, въобще не значи, че съм по-съгласен. Просто ти си такъв генератор на неверни твърдения, че ако тръгна да ти ги посочвам и обяснявам, ще получа тендовагинит на китката от писане. Състояния като твоето са ми познати и не смятам, че има смисъл да се занимавам, защото си подобен на мъжки глухар, който като почне да пее, не чува нищо около себе си, ако ще и пушка да гърми. Предал съм те на Божията милост. Както при певците говорим за правилно школуван глас, така има и правилно школувана вяра. Един самоук певец може да си мисли, че е много дОбар, но опитното ухо веднага ще усети фалша. Още повече, че твоите грешки са достатъчно фрапшращи.
    Друга причина да не се впрягам толкова е, че това са си лично твои заблуди и затова предпочитам да споря с такива, които са по-разпространени. Виждаш, че говоря откровено и нямам за цел да те обиждам.
    За това, в което вярваме сме единодушни не само аз и Д. Ако познаваше църковната история, щеше да забележиш единомислието във изповядването на вярата на хора, живяли на различно място и в различно време. Ако сравним например възгледите в трудовете на св. Атанасий Велики от 4 век с тези на св. Йоан Дамаскин от 8 в. с тези на св. Игнатий Брянчанинов от 19 в и с тези на св. Николай Велимирович, живял през 20век, ще открием поразително единомислие. И ако не знаехме кой е автора, не бихме могли да се сетим, че първият е египтянин, вторият - сириец, третия - руснак, а четвъртият - сърбин. Докато при сектите не е така. По един и същи въпрос или текст,различните секти имат различни мнения,но даже и една секта през различните периоди от своята история е имала различни учения за едно и също нещо( напр. мормоните за многоженството, адвентистите за датата на края на света и пр.).
    Затова те питам: като споменаваш толкова пъти,, истинските светии'', кажи ми направо кои са те поименно. Дай да видим какво пише в уикипедия за биографиите им, дай ми библиография на техните богословски трудове, искам линкове към статии, в които са обяснени техните възгледи и ефекта от проповедите им към хората, дай ми доказателства че от Петдесетница досега винаги е имало хора, които са се смятали хем за езичници, хем за принадлежащи към небесната църква и които от векове са се бъхтили да събуждат бога, дето спял в будна кома и затова не можел да направи нищо на дявола. Щото нали Бог е обещал, че ще утвърди Църквата си и портите адови няма да и надделеят през всички векове.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Pitancho Виж мнението
    Това,че споря по-малко с теб, отколкото Дефендър, въобще не значи, че съм по-съгласен. Просто ти си такъв генератор на неверни твърдения, че ако тръгна да ти ги посочвам и обяснявам, ще получа тендовагинит на китката от писане. Състояния като твоето са ми познати и не смятам, че има смисъл да се занимавам, защото си подобен на мъжки глухар, който като почне да пее, не чува нищо около себе си, ако ще и пушка да гърми. Предал съм те на Божията милост. Както при певците говорим за правилно школуван глас, така има и правилно школувана вяра. Един самоук певец може да си мисли, че е много дОбар, но опитното ухо веднага ще усети фалша. Още повече, че твоите грешки са достатъчно фрапшращи.
    Друга причина да не се впрягам толкова е, че това са си лично твои заблуди и затова предпочитам да споря с такива, които са по-разпространени. Виждаш, че говоря откровено и нямам за цел да те обиждам.
    За това, в което вярваме сме единодушни не само аз и Д. Ако познаваше църковната история, щеше да забележиш единомислието във изповядването на вярата на хора, живяли на различно място и в различно време. Ако сравним например възгледите в трудовете на св. Атанасий Велики от 4 век с тези на св. Йоан Дамаскин от 8 в. с тези на св. Игнатий Брянчанинов от 19 в и с тези на св. Николай Велимирович, живял през 20век, ще открием поразително единомислие. И ако не знаехме кой е автора, не бихме могли да се сетим, че първият е египтянин, вторият - сириец, третия - руснак, а четвъртият - сърбин. Докато при сектите не е така. По един и същи въпрос или текст,различните секти имат различни мнения,но даже и една секта през различните периоди от своята история е имала различни учения за едно и също нещо( напр. мормоните за многоженството, адвентистите за датата на края на света и пр.).
    Затова те питам: като споменаваш толкова пъти,, истинските светии'', кажи ми направо кои са те поименно. Дай да видим какво пише в уикипедия за биографиите им, дай ми библиография на техните богословски трудове, искам линкове към статии, в които са обяснени техните възгледи и ефекта от проповедите им към хората, дай ми доказателства че от Петдесетница досега винаги е имало хора, които са се смятали хем за езичници, хем за принадлежащи към небесната църква и които от векове са се бъхтили да събуждат бога, дето спял в будна кома и затова не можел да направи нищо на дявола. Щото нали Бог е обещал, че ще утвърди Църквата си и портите адови няма да и надделеят през всички векове.
    проблемът и на двама ви с дифендър, е че пишете по цели фермани с обвинения срещу мен (странно защо ли все ми налитате като мухи на мед, все едно че едва ли не съм ви сторил нещо (най-)лошо?!), но не представяте никакво явно доказателство, а само умножавате думи напразно, какъв ти е проблемът на теб, поне ти обясни точно и ясно, защото въобще не намерих отговор на този въпрос в твоите обвинения срещу мен?!, аз не посещавам този форум за да се дуелирам с дон кихот и санчо панса, но ето как все се намират някакви заядливи сектанти, които се чудят на кого да си го изкарат, понеже страстта им да опонират/интриганстват е по-голяма отколкото желанието в тях да правят добро

що се отнася до истинските Светии, аз просто вярвам, че на вселената има много човешки същества, които наистина са истински Светии на Онзи, Който наистина е истинският Бог Отец, а също и на Онзи, Който наистина е истинският Господ Исус Христос - това е, защото именно Те (истинският Господ Бог и Неговите Светии) свидетелствуват Своето Слово чрез мен, докато аз съм просто един вид марионетка в техните ръце, а що се отнася до това Кои са истинските Светии, било то поименно, или житийно/биографично?, (това) на мен не ми е дадено да ви кажа, нито пък имам желание да (у)зная неща, които не са ми дадени да зная, защото и по-важен е Принципът, ако вярваш само на Онези, Които наистина са истинските Светии, макар и да не знаеш нищо за Тях, тогава няма да бъдеш/останеш (из)лъган, но ако се довериш на някакви канонизирани от системата на човешката религия светии, тогава рискуваш да останеш излъган, след като не можеш да бъдеш сигурен дали те наистина са истински Светии, защото си се доверил без да (можеш да) изпиташ нещата докрай за да бъдеш сигурен, понеже това, че милиони различни вярващи, живели по различно време и на различни места, са достигнали до едни и същи вярвания/убеждения само по себе си никак не гарантира, че са повярвали в истинската Божия истина, защото както досега имаше само един истински Бог, така и имаше само един дявол (на дяволите), типичен пример за това са т.нар. велики йоги, които са достигали до едни и същи познания, макар и живели по различно време и на различни места, например представеното в бхагавад гита учение на кришна е същото учението, което и патанджали и буда са проповядвали, макар и да са живели по различно време и на различни места, обаче тяхното учение всъщност е възможно най-голямата заблуда съществувала някога и която може въобще да съществува, до която са стигали и хиляди други йоги, защото духът на заблудата е един, а какво ще спечелиш ако последваш традиция, която хиляди други преди теб са следвали стриктно, но нито един от тях не е постигнал истинското съвършенство на Исус и Неговите истински ученици, които са представени в Библията?!, разбира се като казвам всичко това не осъждам/не съдя никого от човеците
    Последно редактирано от npp : 11-04-2014 на 22:29

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си