Цитирай Първоначално написано от fire_magic Виж мнението
ми като не вярваш в булшитите за минали животи аз кво да направя? (аз пък вярвам)
относно философията на Спиноза чете ли? коментирай я, ако не си, ето линк http://bg.wikipedia.org/wiki/Барух_Спиноза

"всичко, което се случва става посредством необходимостта"
не вярвам в християнския бог, ако още не си разбрал, за мен той е измислен, идеализиран от човека образ, когото ги радва и удовлетворява това, което те търсят
Идеите му ми допадат, НО...
Единственото, което има значение за хората е тяхното усещане за света и нещата, които им се случват... Ако утре ти кажат, че си болен от рак, фактът, че това е лошо само според хората и е абсолютно незначително за вселената, ще те утеши ли?
"всичко, което се случва става посредством необходимостта"
Не смятам, че с това е имал предвид разни кармични глупости, а че е необходим някакъв баланс... Примерно, за да живеем ние в охолство, негърчетата в Африка трябва да мрат от глад. Обаче, това не прави негърчетата по-щастливи...
По отношение на Бог, точно това беше, което казах и аз в началото на темата... Щом библейският Бог може да е вечен и да не му е необходим "създател", защо да не може вселената също да е вечна и да не й е необходим?