Попринцип знам, че най-много внимание на недостатъците си обръщаме самите ние. Казват че каквото мислим или чувстваме го предаваме на околните. Като да речем някой обръща голямо внимание на рошавата си коса или се чувства като костенурка, другите ще го усетят ли това? Знам, че въпроса ми е глупав, но ме интересува. Моля без хейт.
някои да, други не, защото не ги интересува
всъщност какво значение има? Приеми себе си и света, или промени нещото, което те кара да се чувстваш некомфортно
Зависи от човека който ти е насреща , но общо взето да - личната ти самооценка се вижда . Ако е ниска , някои хора могат да се възползват от това. Пълно клише е , но можеш да заобичаш недостатъците си , само като ги приемеш като част от себе си.
Разбира се, че си личи и околните го забелязват, затова е добре да си знаеш недостатъците или комплексите, както искаш го наречи и да умееш да си ги прикриваш.
Аз например, ако не съм в настроение, нямам желание да се обличам и да се правя на красива и повярвай, околните и приятелите ми винаги го забелязват. Някак си несъзнателно се предават нещата.