Здравейте, преди около 3 седмици правих мъртва тяга и в крайната точка се престарах и огънах гърба си обратно, при което изпитах болка, не беше много силна и не обърнах внимание. Продължих си тренировката и нямаше проблеми. Но една седмица по-късно след тренировката ми за крака, която включваше и клек, усетих болки в кръста, придружени от изтръпване на левия крак. Помислих, че е дискова херния, отидох на невролог, който ми каза, че ставите ми са се разместили и че нямам дискова херния. Намести ме и ми изписа 5 вида лекарства, които да пия 10 дни. Нищо не стана, дори бях спрял фитнеса за 1 седмица, след което поднових, но с по-леки тежести и без тяга. Отидох пак, пак ме намести и ми изписа други 4 лекарства. Пих ги и тях 1 седмица и болката понамаля, но все пак като стоя в училище 7 часа и към 7мия час вече става доста силна. Отидох при друг невролог, който без дори да ме докосва, само си плъзгаше дланта на около 10 см от гърба ми, ми каза, че имам блокажи на ставите, които не били нещо сериозно и щял да ме оправи. Намести ме (доста по-дълго ме наместваше, отколкото другия лекар и постоянно проверяваше пак така с ръката , не знам някакви енергии ли усеща или какво). Каза ми , че няма смисъл от толкова много лекарства и ми остави само 2 да пия.
След което ми каза, че ми забранява да правя мъртва тяга и клек, каза ми да се насоча към машините, защото тези упражнения били изключително вредни и дори бил лекувал 16-годично момче с дискова херния от тяга. Обясни ми, че се притискали прешлените, спирал се растежа(на 17 съм), получавали се блокажи като моите и имало голям риск от протрузия или дискова херния. Какво мислите по въпроса - да го слушам ли ?