.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 40

Post Сестра ми ме тормози!

Здравейте. Момче съм на 13 години (Септември ги навърших) . Имам сестра, която е на 19 , пуши и пие алкохол, и има приятел на 19-20 години. Нашите родители и родителите на приятрля и живеят във Самоков , защото имат хотел в Боровец. Живея сам със сестра си няйния приятел в София, където и уча.
    Никога не съм лишаван от нищо, но моята сестра се мисли за моя майка, а всъщност не се грижи добре за мен. Държи се като дете, излиза с нейни приятели, с гаджето си правят секс в мое присъствие, не готви, не чисти... Казвал съм за тези проблеми на родителите ми, но те немогат или не правят нищо. Аз немога да измисля нищо, въпреки че я обичам много...
    Помага ми с учене и домашни и тогава си се държи нормално, но когато пие нещо и превърта съчмата, почва да ме дърпа за косата, да ме удря. Не че не удря или скубе силно, ама всеки ден като ви го правят... все някога ще ви писне..
    Дайте ми някакъв съвет, как мога да я свестя илу нещо да направя тормоза да спре.

Мега фен Аватара на prosto_chovek
    Ти като живееш с човек на тия години какво очакваш? И при мен да живееше, как е думата, пак щеше да гледаш ядене пиене и музики по цяла вечер и да си водя гости и като ме дразниш нещо да ядеш шамари. Ти живееш при нея, ти се съобразяваш с нея. Ако тя живееше у вас, тя щеше да се съобразява с теб. И също така е нормално като пие да й превърти сачмата, ако има кофти пиянство. Аз лично не мисля, че трябва да я свестяваш, просто си е такава.
    "И гълъбът, сбрал топлина от кръвта,
    под пазвата трепна полека,
    удари с криле и натам полетя,
    където не стигна човека."

А казвал ли си на нея самата, че като пийне се държи така?

anonymous708973
    Guest
    E, Сашо, кое му е нормалното?! Каката трябва да знае дали може да се грижи за брат си и да каже на родителите си как стои въпросът. Все пак е поела отговорност и това 13-годишно момче трябва да получава поне храна и нормални условия за живот.

Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    E, Сашо, кое му е нормалното?! Каката трябва да знае дали може да се грижи за брат си и да каже на родителите си как стои въпросът. Все пак е поела отговорност и това 13-годишно момче трябва да получава поне храна и нормални условия за живот.
    Напълно съм съгласен.
    Говори с нея! Ако чак толкова те тормози, премести се при родителите ти и учи там.

Еми, Инче, ще ти кажа кое е нормалното. Момичето е на 19 години, в разцвета на младостта и силите си, най - вероятно е (кандидат-)студентка, а това е нейният (и на 90% от връстниците й) начин на живот, да не говорим, че живее с приятеля си, който е на същите години. Първо, той не е казал, че стои гладен, нали? И ти искаш да ми кажеш, че момичето трябва като майка Тереза да жертва собствения си социален живот и да променя разбиранията си, понеже в нейния дом е взела брат си, на когото родителите живеят на около 20 минути от София (имах съученици, които пътуваха по два пъти това разстояние всеки ден от 7 клас, а в момента имам такива колеги), който не е останал гладен и има къде да спи и да му е максимално удобно? Не мисля, че такова себеотрицание на тези години и при тези условия е необходимо и аз също не бих го направил, наречи ме изрод. Нито е казал, че го оставят сам по нощите, нито, че е жертва на насилие. Щото извинявай, ама не е насилие, че го е оскубала или бутнала, като е пила. Той е казал, че тя не готви, а не, че няма храна, има разлика, някои хора не могат да готвят, това също го има. Има деца живеят в условия, където нямат какво да ядат, живеят на студ и ги пребиват от бой разни бащи - безработни алкохолици и не реват, а се борят. Било му неподредено и мръсно - извинявай, ама да си на 13 не е като да си на 5, можеш да измиеш едни чинии и да пуснеш една прахосмукачка, нали? А сестра му дори му помага с ученето и домашните, за което не е длъжна, нито е длъжна да помни и да разбира нещата, които той учи в момента. Аз нищо ненормално не виждам и ако бях на негово място щях да се опитам да й вляза в тона и да съм й благодарен, че и това прави за мен.

Голям фен Аватара на AngelBelchev
    Това нейното не е тормоз. Не е длъжна да живее твоя живот, затова можеш да й бъдеш благодарен, че се грижи за теб (това си е грижа). Нали не очакваш заради теб да промени начина си на живот? Иска да излиза с приятелки - ами да излиза. Прави секс с нейния - млади хора какво друго да правят? Ти надали по цял ден учиш или имаш други задължения... може да разчистиш ти, не чакай тя да свърши даскало/работа докато ти гледаш cartoon network, да се прибере и вместо да си почине и да се види с някой, тя да почне да чисти. От написаното от теб разбирам, че ти всъщност се дразниш НЕ защото не се грижи за теб, а защото не ти осигурява пълен пансион с всички екстри

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от prosto_chovek Виж мнението
    Еми, Инче, ще ти кажа кое е нормалното. Момичето е на 19 години, в разцвета на младостта и силите си, най - вероятно е (кандидат-)студентка, а това е нейният (и на 90% от връстниците й) начин на живот, да не говорим, че живее с приятеля си, който е на същите години. Първо, той не е казал, че стои гладен, нали? И ти искаш да ми кажеш, че момичето трябва като майка Тереза да жертва собствения си социален живот и да променя разбиранията си, понеже в нейния дом е взела брат си, на когото родителите живеят на около 20 минути от София (имах съученици, които пътуваха по два пъти това разстояние всеки ден от 7 клас, а в момента имам такива колеги), който не е останал гладен и има къде да спи и да му е максимално удобно? Не мисля, че такова себеотрицание на тези години и при тези условия е необходимо и аз също не бих го направил, наречи ме изрод. Нито е казал, че го оставят сам по нощите, нито, че е жертва на насилие. Щото извинявай, ама не е насилие, че го е оскубала или бутнала, като е пила. Той е казал, че тя не готви, а не, че няма храна, има разлика, някои хора не могат да готвят, това също го има. Има деца живеят в условия, където нямат какво да ядат, живеят на студ и ги пребиват от бой разни бащи - безработни алкохолици и не реват, а се борят. Било му неподредено и мръсно - извинявай, ама да си на 13 не е като да си на 5, можеш да измиеш едни чинии и да пуснеш една прахосмукачка, нали? А сестра му дори му помага с ученето и домашните, за което не е длъжна, нито е длъжна да помни и да разбира нещата, които той учи в момента. Аз нищо ненормално не виждам и ако бях на негово място щях да се опитам да й вляза в тона и да съм й благодарен, че и това прави за мен.
    Не, Сашо, не казвам, че трябва да си жертва социалния живот. Казвам, че трябва да е достатъчно голяма да прецени дали може да се справи и ако не - да говори с родителите си, а не да поеме отговорност, но да не се справя.

И ако каката на 19 не се сеща да изчисти, защо 13-годишното момче да го прави?
    В моята стая в момента е пълен хаос, след малко ставам да я оправя. Ама си е моята, никой не живее с мен и с никого не трябва да се съобразявам

Никой не говори за себеотрицание, само за преценка Отива и казва "Алоу, големите, вземете да се грижите за сина си, това не е моя работа".

Мега фен Аватара на RapExotic
    Премести се да живееш при родителите си. Не знам с какъв акъл са те оставили на грижите на една тийнейджърка, но им кажи, че това не ти влияе добре и не си длъжен да го търпиш.

...
    А те големите не познават ли според теб дъщеря си, че са й пратили сина си? Пак казвам, че според мен момичето не прави нищо нередно и той не е измъчен, има какво да яде, нищо не се изисква от него, има къде да спи, помага му се за уроци, мисията е изпълнена. Кажи ми къде нещо не е наред в цялата история всъщност, освен, че на пича не му харесва, че момичето си пие, като не се знае и той като стане на 19 какви ще ги върши, и очевидно не му хрумва, че може едно задължение да приеме, например да почисти, като се предполага, че щом сестра му живее отделно с приятеля си, те явно работят?

Ами аз при родителите ми немога да се върна , защото те въобще не се грижат за мен .
    Там ще е по-зле , защото по цял ден са в Боровец , а сега за зимата е невъзможно дори да ги видя .
    Също така там училищата са пълни с мангали , а учителите са западнали хора , дето не са ги взели никъде и са на по 60 години . Родителските права са прехвърлени на моята сестра , миналата година .
    Сестра ми да работи о.О ? Тя е такава кукетка , че не хваща една чиния да измие , вие ми говорите да чисти ...
    Приятеля и е оправител на някаква фирма, дето има тирове и работят като таксита и тръгва в 8:00 сутринта , а си идва във 2:00 следобяд . Каквото той изкара , сестра ми за няма и 1 седмица го е профукала , затова тя не е свикнала да работи . Харчи парите , които мама и тате изкарват от хотела Нашите им купиха кола , апартамент , изхранват ги , а тя не им е благодарна .Кандидат студентка е със био химия или нещо такова с био почващо . Говорих със нея вечерта , но тя не ми каза почти нищо съществено и ми се изсмя . Каза ми ,че не е било тормоз това и аз съм знаел , че ме обича и се грижи за мен ... това , което и вие ми казахте . Тя каза ,че ще ме взима с нея и ще ми обръща по-голямо внимание , но нека да видим дали ще си изпълни обещанието Приятеля и е по свестен и той се грижи повече за мен .

Еми щом сте се разбрали, всичко е точно. Ама аз не бих се съгласил като сестра ти, пич. Щото Самоков е на 20 минути от Младост и имаш транспорт доста редовен. Не е като да не можеш и да си живееш там и да учиш в София. Пак ти казвам, тя с нищо не ти е длъжна. А явно е и интелигентно момиче, щом се е насочило към нещо, което започва с био. Научи се и ти в нейната къща да поемаш отговорности.

Самоков е на 60 km от София

anonymous708973
    Guest
    Леле, като ви гледам какво намирате за нормално, съм безумно благодарна на родителите си. Вече разбирам какво имаха предвид с "не всички родители осигуряват такива условия бла-бла".
    Ама и аз сигурно съм разглезена да смятам, че на едно 13-годишно трябва да бъдат осигурени условия за достатъчно количество пълноценен сън, да се следи да започва деня с добра закуска, да бъде пращано на спорт, да се разговаря с него, за да се формират интереси, например за книги, да се дава добър личен пример. Да не говорим за осигурено тихо място за учене с достатъчно светлина...хах, майка ми дори се чудеше къде точно да сложи бюрото. Хах, ебати глезлата съм явно.

Така е . Ако подминем тормоза и неотговорността и, тя е много добър родител и знам, че ме обича... Затова ценете свойте родители, ако се грижат добре за вас.

Утре ще отидем да купим продукти , с които тя ще наготви , поне така обеща. Искам да благодаря на всички, които мо дадохте съвети и ме подкрепихте.
    Мисля, че ще си промени отношението.
    Имам един въпрос, относно закрила на детето .
    Тъе включват ли тормоза на сестра ми и какво ще направят , ако поддам сигнал?

Ще й направиш ти на сестра си проблеми, например ако евентуално след време по някаква причина реши да става приемен родител първо. Второ после няма да можете да се гледате. Трето ще те върнат при вашите да учиш с циганетата.

Мега фен Аватара на therichbitch
    Град
    Sofia
    Леле, като ви гледам какво намирате за нормално, съм безумно благодарна на родителите си. .
    Абсолютно!

Прокрадва ми се в коментарите една безумно елементарна и леко гнусна конотация на прословутите "задължения". Има едно нещо, наречено "морален дълг", какъвто имат към вас и родителите ви, впрочем. Те също не са длъжни да ви поят с шампанско и хранят с пържоли, нито да ви помагат с домашните. И те са се лишили от част от социалния си живот, за да ви гледат.
    Така че, ако сестрата не беше разпасана, щеше и е нормално да се държи по по- различен начин. Но крушата не пада по- далеч от дървото. Щом родителите не са достатъчно заинтересовани, не се учудвам, че е 'възпитана' по този начин.

anonymous708973
    Guest
    Ричи (), пфу, успокоих се. Мислех, че само аз съм силно изненадана от постовете тук.
    Ама си много права - що за родител си прехвърля родителските права, и то на другото си дете? Ако авторът не си поизмисля, де.

Цитирай Първоначално написано от KingsizeBG Виж мнението
    Утре ще отидем да купим продукти , с които тя ще наготви , поне така обеща. Искам да благодаря на всички, които мо дадохте съвети и ме подкрепихте.
    Мисля, че ще си промени отношението.
    Имам един въпрос, относно закрила на детето .
    Тъе включват ли тормоза на сестра ми и какво ще направят , ако поддам сигнал?
    Не си тъпо американче, не се занимавай с глупости. В България трябва системно да си пребиван, че да направят нещо.

Между другото, за да няма учудени от постове и прочее, мисля, че за да критикуваме или не нещо или някого в тази ситуация, най - напред трябва да имаме еталон за това кое е нормално и кое не е при гледане на дете, понеже понятието нормално е доста субективно, както и понятието "пресичам безопасно". Останалото са нападки по неща, които не съвпадат с нашия личен начин на мислене.

Нормално за мен е:

- детето да има храна - по обясними причини;
    - детето да има покрив над главата си;
    - на детето да се осигуряват условия за спокойно учене на уроците - в случая на него му се помага с уроците;
    - с детето да се държиш, като с голям човек - това е нещо, което немного хора правят, но аз подкрепям, а не да се държиш с детето като със същество - полуидиот, което само трябва да "замеряш" с храна и да галиш по косичката;
    - детето да има задължения вкъщи - защото в противен случай то ще свикне за него да се прави всичко и, когато порасне, ще чака всичко наготово, тоест ще бъде Николчо;
    - нормално е настойникът да употребява алкохол в определени граници или малко повече, ако няма лошо пиянство - човешко право е, освен това не мисля, че момичето има лошо пиянство, обясних по - горе защо;
    - нормално е настойникът да има човек до себе си, който да споделя неговите интереси;
    - нормално е собственикът на дома, респективно настойникът, да определя правилата в дома;

Не е нормално:

- детето да се глези и да се отглежда като домашен любимец - тук включвам всякакви вариации от типа на "галене с копринена кърпичка" и угаждане на всичките му капризи, без то да има задължения у дома;
    - да не се поставят граници в общуването между авторитета и детето;
    - алкохолната употреба да надвишава граници, които определят поведението на употребяващия като агресивно, антисоциално и водят до домашно насилие и изпиване на всичките финанси на домакинството;
    - детето да бъде възпрепятствано да си учи уроците или да ходи на училище;
    - не е нормално на детето светът да му се показва розов като във филмче за куклата Барби или малкото пони, защото това дете след още 6 - 7 години ще бъде на възраст, в която точно описаните от него самото неща ще вършат връстниците му, с които ще трябва да се социализира и точно тези неща ще започнат в 90% да вълнуват и него самия. Защото като мисли, че тези неща не са нормални отсега и че сестра му е откачена, той ще се държи по този начин и с връстниците си и ще остане отхвърлен от тях. Което по никакъв начин не означава да се вре при утайките и да им подражава.

Мисля, че вече се е замислила и ще се държи по-отговорно към мен. Благодаря на всички. Засега ще изчакам да я видя какво ще прави <(_ _)>

Мега фен Аватара на anonymous908491
    Засега ще изчакам да я видя какво ще прави <(_ _)>
    Ако чете тук, ще се разбие от смях

Мега фен Аватара на draid
    Здравейте. Момче съм на 13 години (Септември ги навърших) . Имам сестра, която е на 19 , пуши и пие алкохол, и има приятел на 19-20 години. Нашите родители и родителите на приятрля и живеят във Самоков , защото имат хотел в Боровец. Живея сам със сестра си няйния приятел в София, където и уча.
    Никога не съм лишаван от нищо, но моята сестра се мисли за моя майка, а всъщност не се грижи добре за мен. Държи се като дете, излиза с нейни приятели, с гаджето си правят секс в мое присъствие, не готви, не чисти... Казвал съм за тези проблеми на родителите ми, но те немогат или не правят нищо. Аз немога да измисля нищо, въпреки че я обичам много...
    Помага ми с учене и домашни и тогава си се държи нормално, но когато пие нещо и превърта съчмата, почва да ме дърпа за косата, да ме удря. Не че не удря или скубе силно, ама всеки ден като ви го правят... все някога ще ви писне..
    Дайте ми някакъв съвет, как мога да я свестя илу нещо да направя тормоза да спре.
    Ти да видиш. Викаш хотел в Боровец ? Може би имаш в предвид някоя вила или ? Кой е тоя хотел я кажи, че ми стана любопитно.

Цитирай Първоначално написано от prosto_chovek Виж мнението
    Еми щом сте се разбрали, всичко е точно. Ама аз не бих се съгласил като сестра ти, пич. Щото Самоков е на 20 минути от Младост и имаш транспорт доста редовен. Не е като да не можеш и да си живееш там и да учиш в София. Пак ти казвам, тя с нищо не ти е длъжна. А явно е и интелигентно момиче, щом се е насочило към нещо, което започва с био. Научи се и ти в нейната къща да поемаш отговорности.
    Абе малко зор ще види да стигне до младост за 20 минути. По това дефиле си трябват едно 40-45мин и то със сравнително бързо каране. Ако пристигне в час пик ще има да виси по околовръстното или като цяло на влизане в София. Зимно време нещата биха били дори по-сложни.
    Последно редактирано от draid : 11-02-2014 на 20:28

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    20 минути от Младост, хъх? :Д С маршрутка от гара Юг е 1.5 часа. С кола, както каза драйд, 40-45 минити не ти мърдат.

Мега фен Аватара на therichbitch
    Град
    Sofia
    човека го дърпат и скубят, вие се хванахте за колко време ще стигне

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си