.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 5 от общо 5

Hybrid View

Мега фен Аватара на NomNomNom

Живот и работа в Испания

Хелоу хора,

Живот и здраве, след няколко месеца ще трябва да се преместя в Испания ( Сарагоса ).
    Причина - лична, пътува ми се, и тъй като work+travel+study програмите за студенти не са приложими при мен, дирекно сама "са мятам".
    В българия си имам хубави условия, но се чувствам гражданин на света и искам да се преместя малко.

Та, имам местен приятел, който ще помага и все пак - дали някой от вас има познати в испания, или живее тук( в момента на писането съм там )

Икономически и политически нещата им вървят на зле, всеки ден по телевизията - корупция, арестуват политически фигури по 5-10 наведнъж , основните партии са няколко стари дълбоко корумпирани и нова партия, която набира популярност напоследък, но без много опит - май всички го играят десни.
    Заплатите им падат, безработицата е висока.
    Масово не се говори различен език от испански.
    Закони има за всичко и полицията е заядлива - НО всички се страхуват от нея + полицейската заплата е около 2к евро, не са корумпирани и има много ниски нива на престъпност.
    Е, освен разни балкански цигани които крадат, предполагам.

Започвам с испанския и събиране на пари за релокацията.
    Надявам се да си намеря работа в някоя от международните компании локирани там, защото нямат високи изисквания за испански. Но, това последно, сега испанския, кинтите и обстойното проучване предстоят.

Някой ако има опит по темата, ако ще да е и друга европейска държава - ще се радвам да прочета
    Девет кули дзидини,
    девет враке железни.
    Никой немой да отоври
    да прерила, ей ей...

Зад високи дзидини
    девет темни одаи
    едно сърце те люби
    заплетено, ей, ей...

Родителите ми са там 14 години, сестра ми там се роди и смятам и аз да замина след няколко месеца. Лично за мен испанския език е много лесен, не знам на теб как ти се струва. Като цяло е готино, нищо че и там ги налегна безработицата.

Добре си ти, и аз искам да замина в Испания, но нямам този късмет, ако не ме вземеш, естествено
    Радвай се, че имаш този шанс, и аз ще опитам, след като си взема висшето тука, защото, ако ида сега ще мия някъде чиниите, не че ме бърка, ама и там няма кой да ме уреди.

Имаш ли желание и воля.. Родителите ми заминаха без да знаят език и без да има кой да им помогне, така че.. но пък образованието ще е +

Повече от фен Аватара на d-r.Zob
    Аз лично се отказах да живея на запад. Имам бизнес в България, а в Германия и Бенелюкс ходя само за по няколко седмици във връзка с моя бизнес, като си докарвам много повече доходи по този начин. Отделно от това пътувам често просто на екскурзия, миналия месец ходих в Словакия при една приятелка. Това е моят начин да бъда гражданин на света.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си