- Форум
- По малко от всичко
- За България и тези, които я напуснаха
- Живот и работа в Испания
Хелоу хора,
Живот и здраве, след няколко месеца ще трябва да се преместя в Испания ( Сарагоса ).
Причина - лична, пътува ми се, и тъй като work+travel+study програмите за студенти не са приложими при мен, дирекно сама "са мятам".
В българия си имам хубави условия, но се чувствам гражданин на света и искам да се преместя малко.
Та, имам местен приятел, който ще помага и все пак - дали някой от вас има познати в испания, или живее тук( в момента на писането съм там)
Икономически и политически нещата им вървят на зле, всеки ден по телевизията - корупция, арестуват политически фигури по 5-10 наведнъж , основните партии са няколко стари дълбоко корумпирани и нова партия, която набира популярност напоследък, но без много опит - май всички го играят десни.
Заплатите им падат, безработицата е висока.
Масово не се говори различен език от испански.
Закони има за всичко и полицията е заядлива - НО всички се страхуват от нея + полицейската заплата е около 2к евро, не са корумпирани и има много ниски нива на престъпност.
Е, освен разни балкански цигани които крадат, предполагам.
Започвам с испанския и събиране на пари за релокацията.
Надявам се да си намеря работа в някоя от международните компании локирани там, защото нямат високи изисквания за испански. Но, това последно, сега испанския, кинтите и обстойното проучване предстоят.
Някой ако има опит по темата, ако ще да е и друга европейска държава - ще се радвам да прочета
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...