Мисля да се включа и аз.. Бях точно като теб до преди 2 месеца. От 12 годишна страдах от акне. Първо, като всеки тийн опитах акне аут, спирт, маски, зинерит - никакъв ефект. После преминах на биодерма, виши, гарниер - отново никакъв ефект. Тогава, преди година и половина реших да посетя дерматолог. Изписаха ми далацин-т, доксициклин и имекс. Чувствах се ужасно от доксициклина, но проблема ми понамаля. Не за дълго обаче. Седмица след спирането му акнето ми се завърна отново. Ужасни, болезнени подкожни "пъпки" които никога не излизаха на повърхността. Тогава по някаква случайност, докато четях из интернет теми свързани с проблема ми открих крем наречен Ретин-А, активната съставка на който е третиноин. Поръчах го от Ebay и веднага щом пристигна започнах да го нанасям - всяка вечер. Първата седмица беше някакъв кошмар. Суха, лющеща се кожа, парене, имаш чувството, че кожата ти гори.. но това премина. Използвам го вече 3-ти месец и смея да твърдя, че никога не съм имала по-чиста кожа! Все още ми излиза по някоя пъпка веднъж месечно да речем, но не е каквото беше! Кожата ми беше кошмар! А сега е толкова мека и гладка. Лично мен третиноина ме спаси. Смятам да продължа да го ползвам за напред, докато се изчистя напълно.