- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Въпрос за SMART TV
Здравейте.Знам,че тази тема не е много за тук но все пак ще попитам и ще бъда благодарен ако получа свестен отговор.Един приятел си е харесал много хубав смарт телевизор с абсолютно всички екстри (камера,WI-FI,3D и др.) и се кани да го купи,но го притеснява едно нещо:Могат ли да се следят и подслушват-от фирмата,която му го е продала,от някой хакер или други хора?
Последно редактирано от nikolai_777 : 11-05-2014 на 22:22
амии не знам кога ще го купи,относно местожителството му не виждам какво общо има това с въпроса.
https://alterinformation.wordpress.c...3/02/06/27474/
Чел е тази статия и се притеснява дали някой може да му хакне телевизора и да го развали или да го шпионира
Щом устройството има връзка с интернет, значи може да се шпионира, да. Което не нито нещо ново, нито нещо странно. Дали ТОЧНО НЕГО ще го подслушват, никой не може да каже.
Емии да си купува обикновена плазма тогава.По-добре да си гледаш телевизора отколкото да застрашаваш живота си.Наскоро четох,че във Фейсбук имало някаква игра,която можела да гледа какво правиш през камерата на компютъра ти,дори имало няколко случая с отвлечени деца...
Те в Пловдив нямат нищо за показване, никой не би си правил труда да ги гледа.
В пъти по-вероятно е да му следят смартфона или компютъра. Защо толкова се притеснява от телевизора? Да не би в него да има нещо по-лично, от колкото в телефона ..
не знам.Предимно го притеснява,че има камера и,че може да го наблюдават по всяко време...Той си знае
Целта на камерата е съвсем друга, същото е и при лаптопите например, не е толкова лесно да гледаш през техните камери, не е и много трудно, но усилието и загубата на време не си заслужават.