.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 51

Hybrid View

Мега фен Аватара на draid
    Цитирай Първоначално написано от Niakoitam Виж мнението
    Целият Марс ли е обходен вече?
    Я тогава според физиката ми обясни какво аджеба представляват тъмната материя и тъмната енергия например и как изглежда визуално поне тъмната материя?А как изглежда визуално една черна дупка?
    Не че ги свързвам с Бог,но понеже каза че така била казвала физиката.То едно време пък съвсем други неща е казвала преди да се направят следващите нови и големи открития

Има различни изследвания на хора в момент на смъртно легло,които са се събуждали и са разказвали какво се е случвало детайл по детайл визуално и шумово виждайки го от някой ъгъл от високо със затворени очи и запушени уши и в безсъзнание,което може да е индикатор за временното излизане на безтегловната или малотегловната душа от тялото,която се рее в пространството.А ако има таква душа какъв проблем е да има и Бог.В Библията се казва: 'Бог е в нас и ние сме в него." Та какъв е проблема душата на всеки човек и същество-живо,неродило се или умряло да е просто една частица от цялостната структура на енергията наречена Бог?
    Как изглеждала черна дупка хах. Ама нали се сещаш, че благодарение на физиката ти изобщо си чул тия термини ? Не благодарение на Бог, нито на библията. Не е нужно да виждаш нещо пряко за да докажеш присъствието и съществуването му чрез косвени наблюдения. Прочети малко Хокинг. Още чакам някой да ми докаже съществуването на библейски описаният бог и непорочно зачатие и раждане на рожбата и във Витлаем. Всъщност аз не отричам съществуването на Христос като личност, оспорвам появата му според религията.

Цитирай Първоначално написано от fire_magic Виж мнението
    не вярвам на библията и историите за вечно небесно царство след този живот(най-вече в това, и това според мен е една успешна заблуда заради която вярват повечето хора), ако си праведен или ад-обратното, звучи ми абсурдно и нелогично, в природата всичко е енергия, която преминава от една форма в друга, вярвам в прераждането, вярвам и в системата на Спиноза
    http://bg.wikipedia.org/wiki/Барух_Спиноза

както съм писал и преди, християнството, в библията може да е събрана мъдростта на вековете за един добър, праведен живот според общоприетите правила и норми на обществото(нищо, че много вярващи всъщност дори не разбират същността на християнската религия), в което няма нищо лошо разбира се, виждам ги приложими и след още няколкостотин или хиляди години "10те божи заповеди", но всеки сам си избира в какво да вярва в крайна сметка, което смятам, че е добре да направи всеки, преди да заеме страна, или да вярва сляпо

а ако иска и в нищо да не вярва-не ускам да убеждавам никого в нищо
    Аз не вярвам, че сме еволюирали от нищото, но определено не вярвам и в пропагандираното в библията сътворение. Също така аз предпочитам да не говоря за Бог, тъй като това е дума с която трябва да се описва нещо по-висше което ние не разбираме. На времето хората са си мислили че градушките ги праща Бог и т.н. Когато говорим за създадел, аз предпочитам да използвам множествено число и всъщност мисля, че въпросният Бог(Създател) е нещо много по-различно от това което представя Християнството, че и другите религии.
    Последно редактирано от draid : 11-07-2014 на 15:48

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си