- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- По-добрия спечели
о, вие сте вързали бре
радвам се, че кличко спечели
лека вечер
Колкото правилни неща изписа, толкова и простотия.
Пулев точно и ясно падна именно, защото се взе за непобедим. До сега никога не е бил играл с толкова силен противник. Стратегията му беше да го ''изучава'' два рунда, за което Кличко не позволи.
След първия нокдаун, веднага последва и втори, защо ли? : P ppp
Въпреки това е гордост за България такъв боксьор. Не спечели, но стигна до финалите. Колко като него? Има ли някой друг такъв европеец от цяла Западна Европа? Има ли бял американец на неговото място в близките 50 години? Не.
по силния трябваше да спечели. Кличко също е културен човек и заслужил победата, само че България за пореден път, казано честно е победена.... Смисъл, ако някой се е радвал от този мач, той трябва да е бил с психични отклонения. КаЗАХ, че за нас е победа Пулев, но това не отрича шеметния му провал срещу Кличко...
брат, виж сега ... не си глупав човек, ще ти отговоря сериозно.
Дразни ме. Ако трябва да съм честен си прав - би трябвало да се радвам за човека, евала му правя за труда, макар и да намирам въпросния спорт за чиста проба диващина - все пак много труд е положил да стигне дотам.
И все пак ме дразни тва типично източоевропейско отношение към спорта, което изцяло отсъства към науката и образованието.
Наши хлапета като се класират на някоя международна олимпи ада точо 5 думи в емисията в 8 и дотам.
То не бяха футболисти, сумисти, щангисти, борци, ония с худоздхествената гимнастика, а сега и този симпатяга.
До гуша ми е дошло. Ми мен не ме кара да се чувствам горд - що трябва да се гордея ?Къв повод за гордост е това ? Човек да е спасил ; с някаква хуманитарна кауза да се занимава ; въобще нещо добро или полезно да е направил ? Кому е нужен тоя национализъм ?
Затва се и подигравам. Щото си е за подигравка да обвързваш стойността на нацията с постиженията на някакви спортисти. Студената война свърши доколкото знам.
Ей го климатика отгоре обяснява, че трябва да си мазохист, че да те радва тоя мач. Що ? Не може ли човек да гледа спорт за спорта, а не от \'патриотизъм\'.
Яко ме дразни тва отношение. Ама много.
Ами и колкото да не искаш, Пулев ПРЕДСТАВЯ България. Така е прието. Така го чувстваме. Той е Българин и ясно си личеше. От чертите на лицето, до леко бай ганьовския манталитет, до неразклатимия му дух и обич към родината. Така във всеки един спорт се наблюдава част от българския ген и народ.
Доколкото за международните олимпиади по математика, в които печелят учениците ни също са радост, но са под постиженията на изпитанията на Пулев. Е, не знам, както виждаш Крисия от Шоуто на Слави също е по новините постоянно и се говори за нея колкото и за Кубрат.
чакам коментари за мача на "лъвовете" срещу Малта![]()
геройско равенство срещу аматьорски отбор хаххахаха пълен ташак сме
Better to be king for a night than schmuck for a lifetime.
L'homme est n
Много ме издразниха нашите, като освиркваха Кличко. Особенно по време на химна. Показва неуважение към държавата на човека. И косвено към Кубрат. С това отношение не върви да имаме световен шампион.
Пулев се доказа като мъж, но като боксьр се провали, поне според мен. Аматьорски игра, за какво му трябваше на човек известен с левия си прав. И не толкова силата му, колкото възможността да удря често с него, да влиза с толкова нисък и отворен гард срещу Кличко, на когото не викат 'железния чук' напразно.
А че можеше да бъде бит, може. Поветкин го направи на гъз като се биха, Кличко толкова се беше уплашил, че коментаторите взеха да му викат Клинч-ко.
Но това явно разделя победителите от победените, Кличко след мача с Поветкин се стресна, отлага мача с Кобрата, прави струва, но излезна подготвен. Нашия отиде неподготвен и вместо да си играе неговата игра, остави Кличко да води мача.
Последно редактирано от Aeternal : 11-16-2014 на 21:02
Живееш явно в някакъв друг свят... За постиженията на олимпиади по математика и физика се говори също толкова.
Не виждам какъв е проблемът и двете неща да са достойни за уважение? Участниците и в двете дисциплини влагат много труд, за да постигнат нещо, независимо от това под каква форма.
Я ми кажи какво полезно правят математиците, решаващи напълно безсмислени и неприложими в реалния свят задачи? Решават ги само, за да спечелят първото място на олимпиадата... Точно както спортистите влагат сили и енергия, само за да спечелят първото място.
Tрябва да се радваме, че излезна на собствен ход, толкова бой трудно се издържа и дано да няма някви последици, например да вземе да се ожени за оная духачка Андреа.
добре, че мерилото за репутацията на България са ви само безмозъчните спортисти, евала
Националния отбор по футбол, естествено!
Welcome to the Jungle...
Интересна тема.
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
по-тъпо нещо от бокса нЕма
http://www.teenproblem.net/teenid/skatew
I know God is higher than we are, but not higher than we are, get it? (:
who’s gonna stop the war when the same ones who start the war
are the ones who profiteer when they shoot a rocket there it fills up their pockets here
who’s gonna try and stop the diseases when the stockmarket value increases
on their patented medication the vatican’s miseducation turn this planet into patients
who is gonna lead us the right way when all our leaders gone a stray
how long we’re gonna wait for our bright day when it already feels too late...
освен може би боксьорите
http://www.teenproblem.net/teenid/skatew
I know God is higher than we are, but not higher than we are, get it? (:
who’s gonna stop the war when the same ones who start the war
are the ones who profiteer when they shoot a rocket there it fills up their pockets here
who’s gonna try and stop the diseases when the stockmarket value increases
on their patented medication the vatican’s miseducation turn this planet into patients
who is gonna lead us the right way when all our leaders gone a stray
how long we’re gonna wait for our bright day when it already feels too late...
http://news.bgnes.com/view/1199022
След като утихнаха страстите около представянето на Крисия на Евровизията и боят на Кубрат срещу Кличко, реших да споделя и моето мнение. За бокса ще говоря като бивш състезател в този спорт. Кубрат беше обречен в този бой. Не знам как е преминала неговата подготовка за мача, но на ринга изглеждаше ужасяващо. Бавен, никакъв гард, много нечисти удари... и много, много страх. Екипът около него има вина за загубата, Кубрат до сега не се беше срещнал с нито един сериозен съперник по пътя си към титлата. Явно екипът не му бе осигурил добра подготовка за двубоя, бе наблегнал на евтини демонстрации, дребни хитринки и най-вече непремерени изказвания, като това как ще смажат "момиченцето" Кличко. Не, Кубрат не загуби достойно, загуби след три тежки нокдауна и един ужасяващ нокаут още в петия рунд. Загуби от един невероятен спортист и професионалист. Не се държа достойно и след загубата. Първите думи на Кличко след мача бяха: "Кобрата е много добър боксьор, би се до края, игра мъжки. Трябва да му отдадем респект за това. Тази победа е за Украйна, слава на Украйна." Обратно на това Кубрат говори за мафия, за това колко велики сме българите, как "продължаваме напред" (около 47 пъти), и нито дума с уважение към противника (дано това се дължи на разочарованието му от загубата). Спортът ме е научил едно - винаги да уважавам противника! Винаги! Хвала за мощната поддръжка на българите в залата към Кубрат... но не се освирква победителя в един мъжки двубой и не се освирква химна на която и да било държава. Само който не разбира от бокс може да си мисли, че Кубрат може отново да бъде претендент за световната титла срещу Кличко. Такъв мач вече никога няма да има. Нашето момче има сили и възможности да продължи с успешните си изяви на ринга, но само ако се освободи от целия екип около него (за мен екипа носи основната вина за представянето на Кубрат, тях явно ги интересуваха само парите, които ще спечелят от този мач). Желая успех на Кубрат!
На другия полюс бе представянето на Крисия, Хасан и Ибрахим на детската Евровизия. Красота, чар, присъствие, глас... и всичко хубаво, за което още можете да се сетите. И макар да са на второ място, нашите деца ни накараха да се гордеем, че сме българи!
Нито Крисия, нито Кубрат успяха да станат първи, но успяха в едно - да обединят цялата българска нация, да ни накарат да забравим за миг за партийни, социални и етнически различия, за несгодите и тежкото ежедневие, за противопоставянето на българи срещу българи. България трябва да им благодари!.
Всяка изява на българи пред света, на която се вее българският трибагреник и звучи "Мила Родино", заслужава нашето уважение и преклонение!". /БГНЕС
Някъде прочетох страшно верния цитат, че шампионът се познава както на ринга, така и извън него. Определено съм съгласна.
А освиркването беше... еми, сори, пак ще ме изядете с парцалите, ама българска работа. Аз от друга нация такова поведение не съм чувала/виждала.
Но по темата с науката Аурис е напълно прав, далеч не се отдава такова внимание, както на спорта, но и за това си има обяснение. От спорт се интересуват и далеч не толкова интелигентни хора, на вуйчо ти Пейо надали му дреме как нашите деца успели да решат диференциално уравнение на олимпиада в някакъв град, който никога не е чувал. А дори да му дреме, той просто няма капацитета да проумее какво постижение е това. Вуйчо ти Пейо обаче съвсем спокойно сяда пред телевизора и гледа Олимпийските игри. Замислете се - по-"земните" забавления и теми обединяват нацията, винаги е така![]()