- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- По-добрия спечели
KLETA MAJKA BALGARIQ, PAK NI POBEDIHA
донякъде ми е много кеф. според мен е супер терапевтично за цялата ни комплексирана нация за пореден път да загубим, за да
1) се научим да губим и да го приемаме по нормален начин
2) да приемем, че не сме най-великите и не сме кой знае колко специални
Съседче, успокой се и мисли повече
Приятел е този, който идва, когато целия свят си отива!
Кличко е с класи над нашия. И надъхванията не са лоши ,но трябва да се гледа и реално на нещата .И тея изцепки на Кобрата след мача как само късмета му попречил са супер смешни.
Better to be king for a night than schmuck for a lifetime.
L'homme est n
Забелязала съм ти темичките - евтини провокации, на които очакваш някой да се върже. Сеирджия си, а това е грозно - съжалявам те.
Заради такива "философи" като теб държавата ни е на тоя хал...
Кобрата се би много достойно, украинеца просто е с повече опит. Предполагам имаше и известна доза корупция, но то къде ли няма.Това, че Кубрат не победи, не значи, че не е добър боксьор.
Каква корупция като са те нокаутирали в 5-ия рунд ?![]()
L'homme est n
Мда, мислех, че само аз съм на това мнение.
Разочарована съм :S
Едит: Гледам документалния филм за Кличко, интересен е определеноПоказваха си жилището в Украйна, някакви немски коментатори разясняват разликите в стиловете на братята, коментари на бивши световни шампиони, за моменти от мачовете да не говорим. Определено е яко.
Последно редактирано от PinkPan7her : 11-15-2014 на 23:25
ами как да не си разочарован.. толкова много шум покрай тоя мач и накрая нищо..най-абсурдни бяха твърденията как Кличко го било страх от Кобрата и затова отложил мача ;D
истината е ,че Кличко е по-висок ,с много по-добра физика! ,по-опитен , с по-добър треньор ,има и повече пари и може да си позволи най-добрите добавки и най-пълноценното възстановяване след тренировки . Нашия ако иска да направи нещо да си смени треньора ,че като го слушах къв е селяндур едва ли разбира нещо от правилно възстановяване ,хранене ,тренировки и тн
относно по-горното мнение за късмета -
"Благодаря на българската публика! Добре съм. Това, че той (Кличко - б.р.) имаше късмет, не означава, че ще се предадем. Продължаваме напред. Ние, българите, никога не се предаваме! Още веднъж благодаря на всички българи за подкрепата!", заяви Пулев още на ринга.
Прочети повече на: http://www.sportal.bg/news.php?news=518541
L'homme est n
Имаше голяма разлика в класите. Кличко беше бърз и пъргав, а Кубрат тромав и в началото подцени противника и това му изигра лоша шега. Но като цяло нашето момче се би с голямо сърце и желание, което е достойно за уважение. Както е казал Майк Тайсън - Господ оставя нещата да се случат така по определена причина. Всичко е процес на учене. Ти просто трябва да преминаваш от едно на друго ниво, точно както в училище.
Ох, че си зле.
Бях за Кубрат. Изчетох една камара анализи, включително на реномирано украинско издание, че Кубрат е сериозен противник, който стои стабилно на ринга, има невероятен ляв удар и стабилен десен, с които ще навакса разликата от 4 сантиметра. Е, ти видя ли ги? Щото аз, въпреки че тренирам бокс, не претендирам да разбирам. Само дето освен собствените ми впечатления разполагам с впечатленията на трима мъже, и тримата от които тренират бокс, двама от тях са треньори.
Разочарована съм, щото никъде не видях тая непобедима Кобра, която самият Кубрат ни обеща (на отвратителния си немски).
Разочарована съм, щото не видях един хубав ляв удар. Четох за "светкавичен ляв удар със скорост, която дава прякора на българина" - каква скорост, бе, братче, мегабавно изглеждаше...
Разочарована съм, щото гардът му никакъв го нямаше. Никакъв. Честно, начинаещите на бокса държат горе-долу такъв гард.
Ама мани го тва, мани всички тактики, всички удари, махни цялата техническа част и ми кажи, че не разбирам (Макар че отново казвам - това са коментари на хора, които разбират доста повече от мен и теб.)
Казвах през цялото време, че ще съм горда, дори Кубрат да загуби, защото самият факт, че се бие срещу световен шампион, е голямо признание.
Но не съм горда, че накрая - типично по български - късметът бил виновен. 4 леви крошета, 3 нокдауна, 1 нокаут. Бах тоя късмет.
Да, Кличко отказва допинг контроли, да, може би е на допинг, да, опита се да се измъкне от мача, да, играеше някакви смешни номерца с ръкавиците. Факт е обаче, че играе интелигентно. Казаха го немски бокс анализатори, не някакви сульовци и пульовци. Силата на Витали е в непредсказуемостта, силата на Владимир е в интелигентното боксиране и изчакване. Владимир дори си напасна стратегията спрямо Кубрат, по принцип държи далеч повече дистанция и не се хвърля.
След всичките измъквания ножът опря до кокала и се видя ясно кой е по-добрият. Да те бият по точки може и да е късмет, да те нокаутират в 5-ти рунд не е. Това, което боли, и това, което наистина ми скапа вечерта, е путкенският начин, по който Кубрат прие загубата. Постъпи като мъж, бе, стани и кажи "не бях достатъчно добър, ще тренирам по-здраво и ще се върна за реванш".
За сравнение ще дам избираният три пъти за най-добър вратар в света Оливер Кан, който е известен с изключително бурния си темперамент. За съжаление, не намирам видео по темата, но той съумява да приеме изключително достойно загуба на финал от Бразилия през 2002 - няма викания, обиди, "беше късмет". Единствената си грешка той не оправдава с късмет, не крие сълзи от камерата и казва нещо от сорта на: "Тази ми грешка беше горчиво наказана." Снощи пък чух цитат, че на въпрос от журналист как коментира загубата, бил отговорил "Как ли? Като си загубил, стани и го приеми като мъж", но не намирам точен цитат, за съжаление.
Та, позамисли се, защото моето разочарование е обосновано.
Едит:
Е, добре, ти си напълно на моето мнение. Като изключим частта с достойнството.
За какво спорим тогава?
Моля, не си мисли, че от самото начало съм смятала едва ли не "Ба, той е българин, нищо не може да направи", не, далеч не е така. Гледах мача с трепет, даже поспорих с една приятелка, която счита за необходимо да гледа английската футболна лига, но не и когато играе гордостта на България.
![]()
Последно редактирано от PinkPan7her : 11-16-2014 на 09:50
Изчетох една камара анализи, включително на реномирано украинско изданиеКазаха го немски бокс анализатори, не някакви сульовци и пульовци.моето разочарование е обосновано.
повръща ми се.
Обоснови се![]()
http://vbox7.com/play:fb72343f69&start=26
Аре чуйте малко и не коментирайте само някои от нещата, които е казал, и то извадени от контекст.
Нели, извинявай, но гледах мача на живо по RTL, чух не малко, ами направо идеално какво каза. Нищо не вадя от контекст.
Това, което първо каза, беше, че Владимир е имал късмет. Тази реакция приемам за правдива.
Иначе да, това трябваше да каже. Това поведение подхожда далеч повече на един претендент за световна титла
Евала за българската агитка, страхотно чувство!^^
Последно редактирано от PinkPan7her : 11-16-2014 на 10:08
започна да ми се гади, появи се учестено дишане и силно отделяне на слюнка. обикновено това води до повръщане или казано на по-прост език рефлекторно изпразване на съдържанието на стомаха, чрез съкращение на мускулите на корема. демек изходната част на стомаха се затваря, отслабва гладката мускулатура на входа му и рефлекторно се отпуска и разширява хранопроводът. абе общо взето това често ми се случва, след като прочета твой пост, споко, свикнала съм.
Ех, ама си забавна, бе. Сигурно смяташ, че изглеждаш мегаумна и над нещата, когато всъщност не можеш да скалъпиш проста теза (да не говорим за аргумент). Споко, и аз съм свикнала.
обосноваваш, несв. и обоснова, св.; какво. Подкрепям с факти, с доказателства; аргументирам, мотивирам. Обосновавам исканията си. – обосновавам се/обоснова се. Аргументирам се.
обясняваш, несв. и обясня, св.; какво.
1. Правя нещо да стане ясно, разбираемо; тълкувам, разяснявам. Обясних решението на задачата.
2. Оправдавам чрез писмено или устно изложение. Трябва да обясниш защо закъсняваш всеки ден. – обяснявам се/обясня се.
1. Изказвам ясно мислите си.
2. Разговарям с някого, за да изясним някакво противоречие или недоразумение.
Eдит: Някой може ли да ми каже как да си махна малоумните статии на sportove.net от нюзфийда? Уж ги unfollow-нах, продължават да ми излизат тия тъпи евтини заглавия!
Последно редактирано от PinkPan7her : 11-16-2014 на 10:32
Да обясниш кое е елементарното, че съм чела няколко различни източника на информация и че се интересувам? Аз съм елементарна, затова че се и-н-т-е-р-е-с-у-в-а-м??
Или просто е по-лесно, щото и двете грам нищо не вдявате по темата, да ме нарочите мен за странна, глупава и т.н.? Миличките, още ли сте в детската градина?
Не, сериозно, айде изхаби си 5 минути от безкрайно ценното очевидно време да обясниш.
Последно редактирано от PinkPan7her : 11-16-2014 на 10:53
Тогава не се обяснявай. Тренирането ти на бокс предполагам се изразява и изчерпва в това да докосваш ръкавиците на тренерчето и да удряш по няква круша. Някога изправяла ли си се на ринга срещу съперник от твоя пол, който безмилостно да ти блъска главата? Като непретендираш да разбираш, защо "изливаш" толкова неща?
Ще се съглася с Пантерата,че някакси не върви след като си бил повален 3 пъти,последния категорично,да обясняваш,че е било късмет.Друг е въпросът,че след тия удари,които понесе Кобрата,не знам изобщо как успя да изкара смислено обръщение към публиката,което си е за адмирации.Каквото и да е,Пулев е достоен за уважение и самият факт,че вчера цяла България беше пред екраните,за да го подкрепи,говори повече от всякакви анализи и чесане на езици.