- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- По-добрия спечели
Ох, че си зле.
Бях за Кубрат. Изчетох една камара анализи, включително на реномирано украинско издание, че Кубрат е сериозен противник, който стои стабилно на ринга, има невероятен ляв удар и стабилен десен, с които ще навакса разликата от 4 сантиметра. Е, ти видя ли ги? Щото аз, въпреки че тренирам бокс, не претендирам да разбирам. Само дето освен собствените ми впечатления разполагам с впечатленията на трима мъже, и тримата от които тренират бокс, двама от тях са треньори.
Разочарована съм, щото никъде не видях тая непобедима Кобра, която самият Кубрат ни обеща (на отвратителния си немски).
Разочарована съм, щото не видях един хубав ляв удар. Четох за "светкавичен ляв удар със скорост, която дава прякора на българина" - каква скорост, бе, братче, мегабавно изглеждаше...
Разочарована съм, щото гардът му никакъв го нямаше. Никакъв. Честно, начинаещите на бокса държат горе-долу такъв гард.
Ама мани го тва, мани всички тактики, всички удари, махни цялата техническа част и ми кажи, че не разбирам (Макар че отново казвам - това са коментари на хора, които разбират доста повече от мен и теб.)
Казвах през цялото време, че ще съм горда, дори Кубрат да загуби, защото самият факт, че се бие срещу световен шампион, е голямо признание.
Но не съм горда, че накрая - типично по български - късметът бил виновен. 4 леви крошета, 3 нокдауна, 1 нокаут. Бах тоя късмет.
Да, Кличко отказва допинг контроли, да, може би е на допинг, да, опита се да се измъкне от мача, да, играеше някакви смешни номерца с ръкавиците. Факт е обаче, че играе интелигентно. Казаха го немски бокс анализатори, не някакви сульовци и пульовци. Силата на Витали е в непредсказуемостта, силата на Владимир е в интелигентното боксиране и изчакване. Владимир дори си напасна стратегията спрямо Кубрат, по принцип държи далеч повече дистанция и не се хвърля.
След всичките измъквания ножът опря до кокала и се видя ясно кой е по-добрият. Да те бият по точки може и да е късмет, да те нокаутират в 5-ти рунд не е. Това, което боли, и това, което наистина ми скапа вечерта, е путкенският начин, по който Кубрат прие загубата. Постъпи като мъж, бе, стани и кажи "не бях достатъчно добър, ще тренирам по-здраво и ще се върна за реванш".
За сравнение ще дам избираният три пъти за най-добър вратар в света Оливер Кан, който е известен с изключително бурния си темперамент. За съжаление, не намирам видео по темата, но той съумява да приеме изключително достойно загуба на финал от Бразилия през 2002 - няма викания, обиди, "беше късмет". Единствената си грешка той не оправдава с късмет, не крие сълзи от камерата и казва нещо от сорта на: "Тази ми грешка беше горчиво наказана." Снощи пък чух цитат, че на въпрос от журналист как коментира загубата, бил отговорил "Как ли? Като си загубил, стани и го приеми като мъж", но не намирам точен цитат, за съжаление.
Та, позамисли се, защото моето разочарование е обосновано.
Едит:
Е, добре, ти си напълно на моето мнение. Като изключим частта с достойнството.
За какво спорим тогава?
Моля, не си мисли, че от самото начало съм смятала едва ли не "Ба, той е българин, нищо не може да направи", не, далеч не е така. Гледах мача с трепет, даже поспорих с една приятелка, която счита за необходимо да гледа английската футболна лига, но не и когато играе гордостта на България.
![]()
Последно редактирано от PinkPan7her : 11-16-2014 на 09:50
Изчетох една камара анализи, включително на реномирано украинско изданиеКазаха го немски бокс анализатори, не някакви сульовци и пульовци.моето разочарование е обосновано.
повръща ми се.
Виж сега... Когато те изпратят в нокаут и след 2 минути те питам нещо, едва ли ще ми отговориш по особено трезвен начин... Погледни какво казва по-късно! Буквално след още няколко минути! Не знам ти какво си гледала и слушала, обаче той каза:
„Не може да се отрече, че всичко е на негова страна. Това обаче не е оправдание за мен. Не показах всичко, на което съм способен. Въпреки всичко имаше и положителни неща. Не съм доволен от себе си. Продължавам да работя, продължавам напред. Не ми достигна опит, може би този мач дойде прекалено рано за мен”
ПП Не знам дали някога си била на състезание по някакъв спорт, та ако ще и на някакво регионално ниво... Дали имаш представа за какъв адреналин става въпрос. Ако си била, сега си представи какво е вълнението и напрежението от това да си на мач за световна титла.
И на мен ми стана смешно в първия момент, когато каза, че било късмет, но по-късно се поправи.
Последно редактирано от an7raks : 11-16-2014 на 13:29