Цитирай Първоначално написано от draid Виж мнението
Повечето плюещи са ми много жалки, наблюдавам го това явление не само тук а и на много други места. Цяло лято ви надували главите с някакво боксьорче викате а ? Ами много по-добре да ни надуват главата с Анелия, и Бат Сали нали ? Пантерата няма връзка с главният мозък отново, ама хайде да не задълбаваме в това.

Самият факт, че човек е успял със собствени усилия да излезе и да се бие за световната титла е достойно за уважение. Това се е случило не само по-негово желание, защото не знам дали сте наясно, но Кличко беше задължен да се бие което говори не само за неговото "високо самочувствие" а и за реални оценка на дадени федерации. Кубрат никога не е заявявал сляпо "аз ще го смачкам" всеки път когато говореше за мача обясняваше как това е негова мечта, че ще даде всичко от себе си и вярва, че може да го победи. Ако за вас вярата в себе си е велико самочувствие много жалко, но няма спортист стигнал до такова място който да си е мислел, че всеки мач ще е загубен и че той не е в класата на опонента си. До тук с великото му самочувствие, сега малко относно мача и Кличко.

Владимир е добър, въпреки че за мен истинският номер едно е брат му. Никога не забравяйте обаче че зад Кличко стои цяла империя и много пари, те винаги си подбират добре опонентите и се презастраховат със стотици некоректни за мен неща като съдии, мръсна игра, номера и ред други. Не знам дали сте наясно но стария Кличко е хващан с допинг, а Владимир вероятно употребява предвид физиката му на 38г и факта че той отказва да дава тестове, освен след мач. За справка на Кубрат са правили 5-6 за няколко месеца. Пантерата тука се изказа като професионалист и взе да коментира гардове, ама явно не е чувала за отворен гард. Истината е че Кубрат имаше шанс, просто допусна грешка в началото и падна в нокдаун, нещо което до голяма степен те изважда от равновесие и пречи на стратегията ти. Похвална издръжливост обаче показа нашият боксьор, на Владимир не му се вярваше че още си седи на краката. Може би пропускате момента в който Кубрат направи пробив и се видя как на Кличко му се разтрепериха краката. Има и едно друго нещо което до голяма степен предреши мача по този начин. Кубрат знаеше, че няма шанс да го оставят да победи по точки и играеше за нокаут преди 12 рунд, играеше изключително агресивно, стратегия която е много правилна срещу Кличко. В крайна сметка падна, но падна достойно не позволи на Кличко да си играе на клинчове както обича да прави (между другото за това го смятат за доста скучен боксьор). Кубрат няма нито опита нито рутината на Кличко но това се поправя с времето. Това му беше първият сериозен сблъсък за титлата, но няма да е последният, въпреки че като знам Кличко надали ще му даде шанс за реванш. Кличко се притесняваше от този мач и направи всичко възможно да постави Кубрат в неизгодна позиция, за това и той каза че всичко е било на негова страна. Това което каза за късмета не беше правилно, но реално го каза веднага след нокаут така че аз го оправдавам. Отделно след това в интервюта многократно заяви, че падането му не може да се оправдае и че не е дал всичко от себе си.

Предвид всичко това и това, че той отказа много милиони за да се състезава за Германия е достойно за уважение и хора които пишат неща от сорта на "Пребиха го като куче", "Надутия балон" и ред други показват само колко жалък и дребен е човека който го пише. Поздравления за публиката която го приветства въпреки загубата. А тук у нас все ще си има мрънкачи и разбирачи. Все ще подценяват постиженията на родните спортисти които често постигат това с много труд и лишения, без да разчитат на никаква помощ от държавата. Ама какво ги интересува, важното е да дойде Петък и да се мушнат в местната чалготека, да се напият с евтин алкохол и да си вярват колко са велики те самите, докато друсат гюбеци и хвърлят пет левови банкноти на цигането с барабана за да се покажат пред някоя вървежна девойка.
Колкото правилни неща изписа, толкова и простотия.
Пулев точно и ясно падна именно, защото се взе за непобедим. До сега никога не е бил играл с толкова силен противник. Стратегията му беше да го ''изучава'' два рунда, за което Кличко не позволи.
След първия нокдаун, веднага последва и втори, защо ли? : P ppp
Въпреки това е гордост за България такъв боксьор. Не спечели, но стигна до финалите. Колко като него? Има ли някой друг такъв европеец от цяла Западна Европа? Има ли бял американец на неговото място в близките 50 години? Не.