- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Имам нужда от съвет!
Здравейте , на 18 години съм и съм момиче. Приятелят ми е колкото мен и сме заедно от 8 месеца . Проблемът ми е следният .... Той не може да седи мирен . Постоянно гледа други жени ,възхищава се на женската красота . Твърди ,че ме обича , че съм перфектна ,че съм умна , идеалната жена . Аз лично имам доста високо самочувствие за себе си и също смятам,че не съм нито ограничена ,нито грозновата . Проблемът е ,че младежът е на принципът ''колкото повече , толкова повече'', или както казва той "опит да има ". Да ,но редно ли е щом си с човек ,когото обичаш да изневеряваш ? На мен лично ми е изневерявал . С авантюри и донякъде със секс ... Редно ли е да прощавам и има ли такова нещо ,като да обича мен ,но да се възползва от моментите и когато има възможност да им се отдава и после да се връща при мен? Говорили сме си ужасно много пъти по тази тема ,но той заявява категорично ,че не може да живее без мен и че другите са само прищявка за веднъж ... Объркана съм от тази мъжка логика . Нормално ли е на тази възраст ? Трябва ли да търпя ?
На тази възраст на всеки му се живее и иска да има "луди години", но въпроса е, че когато обичаш някого ти му се отдаваш напълно или просто не го обичаш. Аз също имах подобна връзка, прощавах, таях в себе си и т.н. и в един момент осъзнах, че пренебрегвам себе си заради някакъв глупак. Вече не бях щастлива и реших да се разделим. Честно казано сега без него съм много по-щастлива и спокойна, просто не е бил човека за мен.
Замисли се, какво искаш Ти и какво чувстваш Ти. Вслушай се в Себе си и в Твоята душа !!!![]()
Проблемът е ,че на мен ми е ужасно хубаво и спокойно с него . Той се държи с мен като с принцеса , когато разбира се не ме прави на глупачка , слагайки ми рога ...
Не мисля, че годините са оправдание за това той да си изневерява, а ти да го търпиш...питала ли си го ако ситуацията беше обратната - ти да изневериш на него, как би реагирал? Защото съм 100% сигурна, че той не би го преглътнал. Ти сама го каза, той се връща при теб - наиграва се и после се връща при сигурното, знае, че каквото и да направи ти ще си там и ще го чакаш с отворени обятия. Но аз друго се чудя, каза че си човек със високо самочувствие...как може тогава да допускаш да те разиграват така?
Не, това не е любов!
Разбирам те, и аз бях така, чувствах се добре с него, но ние се карахме защото аз се чувствах лъгана. Нали знаеш поговорнака, че ако направиш нещо веднъж, ще стане пак. Според мен той няма да спре и те държи като утешителна награда. Знае че ти ще си там винаги и се връща. Не трябва да е така, аз бях така, това е огромна грешка, повярвай ми. По-добре по-рано да приключи всичко. Да, боли, гадно е, така е, но представи си живота с него и това да продължи, как ще се чувстваш ти !? Искаш ли да си поредната бройка и резервната играчка, или искаш да си с човек, който ще е до теб и само с теб!?
Не мога да осъзная, как човек със високо самочувствие и добра самооценка за себе си, би търпял да го унижават с изневери и би играл последна дупка на кавала...Явно на мен нещо не ми е наред та не вдявам.Аз ако съм отдавна да съм разтеглил майните!
Опитах да те върна и пак да те прегърна , но времето отлита , а назад не ще се върна .. Истински остана жива в тая тъжна рима, а тебе те няма , няма те вече година ...
Точно там е проблемът ми , той ревнува ужасно много от всички около мен . Когато някой ме загледа дори и на улицата ,непознат полудява . Изневерите така нарачени се състоят във виртуални авантюри и свалки . Случвало се е два пъти и мислех ,„е ще спре ,защото в социалните мрежи всеки един от нас поне един път във връзката си (или поне хора около моята възраст) са имали такава . Но при него стана гаф и изневярата се случи наистина . В пълниятт смисъл на думата. Не съм човек ,които ще ходи и ще си връща . Но не мисля и ,че на този етап мога без него . Мога да ,но ще ми бъде трудно . Искам той сам да осъзнае и разбере какво съм за него и ако осъзнае да спре , ако ли не кой откъде е ....
Според мен вобще няма да се осъзнае и ще си продължава да ти изневерява докато знае ,че ти ще му простиш всичко което е направил и няма да го съдиш . И това ще се повтаря сигорно десетки пъти докато ти вече си наранено достатъчно и ще се питаш защо не си го оставила още преди много време .Да найстина ще ти е много трудно да го оставиш ,но съм съгорен ,че ти е по-гадно да знаеш ,че ти изневерява .
Или го заебаваш или продължавате и търпиш той да си действа на няколко фронта. Щом като е "колкото повече - толкова повече" и "опит да има"... тва ти е играта.
Докато му позволяваш да ти изневерява ще ти изневерява. Когато го заставиш да избира между теб и другите, тогава ще разбереш дали наистина те цени или си една от всички.
Последно редактирано от FAKE IT : 11-21-2014 на 09:38
Имах нужда просто да чуя съвет ,различен от този на приятелите ни . Благодаря ви .
Нали знаеш? Не е луд тоя дето яде баницата,а тоя дето му я дава.
Тоя филм съм го гледал та макар и виртуално.Не е изобщо готин.
И това за високото самочувствие съм го чел.Сякаш като чета тая тема получавам дежавю.
Вие сте още млади,човекът ти не се е обиграл.Току виж след време стане като въпросният случай.Твоичкият те зарязва,когато си пожелае,ти го храниш после те посочва с пръстче и ти забравяш за всичко и му се хвърляш блаженно на врата.И пак и пак и пак докато го откриеш това самоуважение...евентуално... .Макар че той както си го подкарала може в един момент и пред теб да си ги оправя,а ти гък да не можеш да кажеш и да го гледаш ридаейки от някой ъгъл,докато не те посочи пак с пръстче и ти не започнеш да въртиш доволно опашчица скачайки енергично около него.Може пък и да мине с номерата за онова изкуствено животно дето някои наричат ОТВОРЕНА ВРЪЗКА.Знам ли?
А ти самочувствие може и да си имаш,не споря,но в любовта нямаш никакво такова самочувствие.Ти не че нямаше никакво самочувствие,ти нямаш дори и грам себеуважение.Ами щом толкова ти харесва да те използват като мръсна кърпа...успех. Щом се обичат младите,нека се взимат.Ще си го търпиш,а той понякога ще те удстоява с така ценното му време подхвърляйки ти някое дребно кокалче пред колибката знаейки,че без съмнение ще се разтопиш от кеф и когато пожелае може отново да ти тегли един як шут в задника.В крайна сметка ти никога няма да направиш това,което ти казваме,а единствено това,което сама си решиш![]()
Страхът да не останеш сам те кара да правиш всичко, за да задържиш някой, който всъщност не ти трябва!
Извинявай, не че нещо ,но аз току що навърших 18. 11 клас съм още . Малка съмм ,това ми е първото влюбване и първата истинска поне за мен любов . Разбира се ,че не искам нито да ме мачкат ,нито да ме правят на боклук , или да ме използват като парцал . Трудно ми е от тази гледна точка ,че това ми е първото момче . Имала съм гаджета ,но от онези детски любови . Исках съвсем нормално и човешки да ми се даде съвет , а не да бъда хранена напред назад . Може да съм влюбена и лоялна ,но не съм глупава и не бих се задоволявала с кокали . Просто исках някой доста по мъдър от мен да ми даде съвет ,за което благодаря искренно
Шом си навършила 18 ти си вече изграден характер.По всички закони в България си се водиш жена.Всеки човек се променя малко или много с времето без значение от възрастта,но като цяло твоят характер си е вече изграден.Именно в такива моменти,когато човек срещне първата си по-истинска любов,смятайки я за единствена и неповторима и че няма шанс да срещне друга такава е най-уязвим,но не трябва да се поддава.Когато останеш някога сама със себе си си превърти в главата абсурдността на цялата ситуация. Той,може да си се зарибява с която иска и когато поиска,и ще го прави,колкото повече вижда че си му вързана в кърпа толкова по-нагъл и по-нагъл ще става с времето,пък и други жени могат да си изпатят покрай това че си го научила така,той е винаги онеправдан.Просто е бил наивен и се е подхлъзнал,но видиш ли опит да имало (каква наглост,то си личи колко държи на теб).Обаче пък ти си нямала право да дишаш общ въздух дори с някой непознат,защото малкото келешче осъзнавайки какъв боклук е самият той изобщо не може да ти има никакво доверие.Все пак хората често съдят за другите от себе си.С времето точно поради тази причина може да започне да ти ограничава и все повече контактите с твоите приятели от мъжки пол,че и от женски за да не вземат случайно да те запознаят с някой готин пич.Та въпросният като прочетох това стигнах до извода,че изобщо няма желание за отворена връзка.Той просто си се представя като някакъв арабски шейх в някаква арабска страна дето жената е много по-ниско от мъжа и няма право на абсолютно никакъв глас,а той си има собствен харем "трупайки опит".Та ако имаш поне грам самоуважение,ще му биеш шута веднага без значение какво изпитваш.Или най-малкото щом от негова страна било да има опит нека и твоя страна стане да има опит и така.Ако нещо недоволства добре му обясни ситуацията,в която се намирате нищо че след това може и да започне да се крие.Всичко рано или късно се разбира.Стига да имаш желание и да не си хептен заслепена.А ако пак възроптае направо го прати на майната му въпросният "шейх". Нека ходи при някоя без самочувствие и самоуважение и да и подхвърля трохички,защото ти все пак казваш, че тези неща ги имаш.Докажи си го...![]()
Последно редактирано от Niakoitam : 11-22-2014 на 08:56
Страхът да не останеш сам те кара да правиш всичко, за да задържиш някой, който всъщност не ти трябва!
Как така са хем виртуални изневери, хем донякъде със секс? Май нещо не разбрах... Та иначе си тъпа да те правят на нищо, ти да го съзнаваш и пак на същото дередже.. после ще висиш по чалготеките и ще се поздравяваш с песните на Преслава. Осъзнай се и имай малко самоуважение.