Бе кой ще го спре да пуши? Залагам си главата, че ще има момент, в който ще припалва/пуши. Би му майката. Нали се сещаш, че дори родителите му ако решат не могат да го спрат от това да пуши. Чавето е на 14 (пише в профила му). Значи няма проблем в това масата лапета да се ебат по градинките на по 14-15, обаче да запали една цигара е ужасно. Другата маса лапета пък се блъскат със стероиди във фитнесите, защото няма контрол в/у тези неща. Ако държавата ни меше малко по-добре нямаше да има случаи, където лапетата да правят аборти, да умират от дроги/предозиране със хапове за "напомпване" и прочие Да ти кажа ли, че последния път, когато отидох на дискотека в България чух следното "Поздрав с *някаква мазна чалгия* за 8а клас!", това е в 2 часа през нощта, алкохол се лееше навсякъде и имаше стриптизьорки на няколко маси. Толкова се отвратих, че просто си изпих пиенето и си излязох. Повече не стъпих в чалготека.
Ще пуши там 1-2 месеца и после ще се усети, че не е толкова "як", ще закъса за пари и ще ги спре. Понякога е по-добре да се направи по-рано от колкото късно. Доволно ми е, че пуших докато бях ученик, защото ако сега пропуша сериозно - няма да спра. Тогава хем нямах толкова пари, хем го имаше страха от "хващане от родителите". Просто ми писна и им теглих една майна. Сега съм толкова претръпнал, че мога пуша по пакет цигари всеки ден в продължението на няколко месеца и да ги спра от раз.
Също така се обзалагам, че масата съфорумци са запалили първата си цигара точно около неговата възраст 14-16 години.
Да съм му предложил само факта, че пушенето помага? Ако му бях тикнал цигарата в устата и му я бях запалил - тогава ме критикувай. Като човек, който е преминал през това, което той минава, му дадох и друг вариант. Сам да си блъска главата и да си решава. Мен никога не са ме държали на каишка за такива неща, та се научих от малък сам да се оправям с тумба помии.
Самия факт, че някакво чаве може да прави каквото си иска в България е жалък.
Човек трябва да започне от малък да прави изборите си в живота, защото когато порасне и го натисне живота ще му се стъжни положението.
// Всичко се променя с времето. Пушил ли съм - да. Припалвам ли - да. Жълти ли са ми ноктите - не. Миришат ли ми дрехите на цигари - не. Достатъчно добре ли ми е белия дроб - да, мога да изтичам 10 км. без да умра от задух. И оправданието за "успокоя нервите" не е евтино душко. Като човек, който често не може да просто да напсува някого и да го нахока - изпушвам една цигара и върша работата, която помияра не е свършил. Това е. Цигарите често действат като гръмоотвод. Лично за мен психическото ми състояние е много по-важно от физическото.
Последно редактирано от SonataArctica : 11-24-2014 на 19:30