Ти: от един час чакам трамвай и току що забелязах, че тук и линии няма. Тук не ми нава трамвай нали?
Тя: ъъ даа...
Ти: закъснявам за среща с едно друго прекрасно момиче, можеш ли да ме опътиш как да стигна до еди-къде-си, а в замяна ще те почерпя едно кафе
(молиш я за дребна услуга, в замяна ще я черпиш, но нали в крайна сметка това целиш и ти. "другото момиче" е просто за да покаже, че не си отчаян и че си интересен, щом друга те е оценила. Така вдигаш стойността си, а и си й направил комплимент, без да бъде някъв супер банален и директен.
Това е малко по-общ вариант...иначе ако се виждате често и пътувате в една посока е още по-лесно
Ти: забелязах, че сме в една посока, а днес преди училище имам среща с една друга прекрасна девойка и бързам. Искаш ли да те закарам, че ще си хвана такси.
Тя: ъъъ не....
Ти: Ако бях сериен изнасилвач със сигурност щеше да си една от моите жертви Приличам ли ти на такъв?
каквото и да отговори вече си напред, защото има диалог
Вариант1 Тя: да
Вариант1 Ти: ти пък от къде знаеш как изглеждат серийните изнасилвачи (въпрос за да я обърка и да не се замисли над следващото ти изречение) Край, обиден съм...сега трябва да ми дадеш телефона си за да те изведа където поискам и да ме почерпиш каквото поискам.
Вадиш си телефона и й го подаваш, Тя все още разсъждавайки върху облика на серийните изнасилвачи вероятно ще си запише телефона. Взимаш си обатно апарата и изчезваш, оставяйки я да разсъждава
Вариант2 Тя: не
Вариант2 Ти: ми с мен няма и да разбереш. Хайде, няма да си простя ако те оставя да мръзнеш тук сама.