Assessment Center се прави преди интервюто, ако те намерят за подходящ, тогава опираш до интервю. Говорим за фирми от ранга на KPMG, например.
На друго имаше първо assessment center, после телефонно интервю, чак тогава интервю на живо. Така де, няма да ти плащат хората командировъчни и самолетен билет и да рискуват тия пари да са напразно.
А ако не става въпрос за пари, става въпрос за пестене на време - след интервютата, които прави майка ми и знаейки на какви дебили попадна - които беше отсяла на база автобиография, проумявам смисъла на тази застраховка на работодателя. :д
Малко не по темата, ама искам да споделя. Приятелка ми прати автобиографията на чичо си, искаше да я преведа на немски. Човек, роден 66-та:
- оставя служебния текст в полетата, например "Езикови компетенции" пише отляво, нали, вдясно е написал "Български език - майчин, немски език - основно" и на третия ред е оставил в средни скоби служебния текст, който гласи нещо от сорта на "Запишете езика и нивото, което притежавате". СМЪРТ.
- Когато изрежда работен стаж, вляво пише времеви период и работодател. Нашият, моля ви се, първо изредил само времевите периоди, после само работодателите, после само длъжността, за да може тоя, дето му чете биографията, да си ги напасне явно някак ли... не знам.
Пишеше:
Времеви период
1983-1985
1985-1992
1993-2000
Работодател
ЕТ "Гинка Петрова"
На-баба-ти-хвърчилото ЕООД
От-трън-та-на-глог ЕООД
Длъжност
шофьор
автомонтьор
заварчик
Леле, паднах на земята от ужас. Все си мислех, че хората малко common sense влагат, безмълвна бях просто.
Последно редактирано от PinkPan7her : 11-28-2014 на 12:56