Не ги разбирам. За да направя подобно нещо, то значи не ми пука за човека до мен или почти не ми пука. То като се замисля и без друго ми пука за много малко хора.
Хубава тема се е получило. Относно приятели с привилегии разбирам хора, които се чукат, когато имат нужда да се задоволят. Просто приятел за оргазми.
От другата страна под отворена връзка виждам двама човека, които имат чувства, живеят заедно, обичат се, уважават се и т.н. Но в даден момент някой от тях си пада по някой друг чисто физически и решава да прекара с него една нощ. Това не мисля, че по някакъв начин трябва да влияе на любовта и отношенията с човека, с който има връзка. По принцип смятам, че може и никога да не се стигне до някакви сексуални отношения с друг човек, но някак си е хубаво да се изяснят тези неща, че не сме си собственост един на друг и ако чак толкова някой те привлича и се побъркваш при вида му - ходи се изчукайте.
Четох наскоро някакви златни правила за отворените връзки, но за жалост не мога да ги цитирам дословно. Тези, които ми направиха впечатления бяха:
1. Сексуалните отношения с трети лица да не влия на сексуалните отношения на хората във връзка.
2. Да не се споделят подробности относно прекараното време с третите лица, както и да не се сравняват.
3. Да не се извършват интимни дейности с третите лица в общият дом или автомобил.
4. Третите лица да не бъдат роднини, приятели или познати.
5. Да се спазва сексуална култура, която не би навредила на никого в отношенията.
Те бяха мисля че 20, ама само тези си спомням сега. Иначе запознах да гледам и някакви предавания относно полигамията, за мъже или жени, които са в повече от една връзки и как си разпределят времето, как може да обичаш двама човека едновременно и т.н. Все интересни теми, ама не са свързани много с текущата де :Д