Ситуацията е следната - в езикова гимназия съм, ама съм с английски първи език и немски втори. Който e на подобно място най-вероятно разбира за какво иде реч. Набляга се на немския много малкo. (Въпросът, че след 8ми не записах немски, е отделен. Голяма грешка!)
Обаче! аз искам да уча медицинаааа. В Германия.
Което пък значи, че имам две години да наваксам и да науча езика идеално, за да взема TestDaF, което не е проблем, понеже съм амбицирана, въпросът е обаче - ще ми стигне ли това време и къде мога да го уча?
Консултирах се с хора на моята възраст, които също са се ориентирали към Германия и ми казаха, че в Гьоте института имал център в Пловдив, където имало летни курсове събота и неделя. Следователно проверих и бях объркана, понеже се оказва, че такива курсове няма. Но пък видях, че има немски център "Мартин Лутер", където в действителност има летни курсове с изучаване 100 часа немски, всяка събота и неделя, пък са и на доста прилични цени.
Та, желая да попитам - две години биха ли ми били достатъчни, за да науча езика (с курсове през лятото, отделно ходя и на уроци целогодишно) и има ли мнения за този център "Мартин Лутер". Всяко мнение е от значение!
П.П. - ако има и някой, който знае нещо повечко за изучаването на медицина в Германия, нека споделя. Ще съм му благодарна.